Care sunt semnele că este timpul să înlocuiești instalația sanitară și ce presupune asta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deseori, din diverse motive, instalațiile sanitare pot suferi tot felul de deteriorări care vor duce, în cele din urmă, la pagube majore. Unii proprietari de locuințe se văd în situația de a schimba parchetul sau de a da cu var, în timp ce alții se confruntă cu piese de mobilier afectate de apă.

 Țevile și conductele de multe ori se deteriorează din cauza vârstei, a lipsei corespunzătoare de întreținere, a fluctuațiilor majore de temperatură, a componentelor defecte sau a instalațiilor de o slabă calitate. De asemenea, trebuie să luați în considerare faptul că o mare parte din conducte sunt ascunse sub beton sau în spatele zidurilor.

Dacă fiecare proprietar ar ști care este durata de viață estimativă a instalațiilor sanitare și care sunt semnele care indică stricăciuni, ar putea să înlocuiască la timp instalațiile sanitare fără să sufere pagube majore.

Cât de important este materialul din care sunt fabricate țevile?

Pentru ca am adus în discuție durata estimativă de viață a instalațiilor, aceasta are mare legătură cu materialele din care sunt realizate țevile. Așa cum este și normal, diferite materiale au o speranță de viață diferită și prezintă diferite probleme. În general, în momentul în care achiziționați o locuință, un raport de evaluare sau de inspecție detaliază tipul de material din care sunt realizate conductele. De exemplu, casele istorice aveau instalații din argilă, un material care se deteriorează mult mai repede decât materialele moderne.

Fiecare material de țeavă are o anumită durată de viață. Cuprul poate rezista aproximativ 50 de ani, alama de la 40 până la 45 de ani, fonta de la 75 până la 100 de ani, oțelul galvanizat are o durată de viață de la 20 până la 50 de ani, iar țevile din PVC pot dura pe termen nelimitat. Deși toate aceste cicluri de viață îndelungate pot părea impresionante, trebuie de asemenea să luați în considerare îmbinările țevilor, fitingurile și componentele mecanice care vă conectează toate instalațiile sanitare la încăperile din casă. Dispozitivele vechi sau defecte și îmbinările deteriorate pot conduce la scurgeri de apă și chiar la inundații.

Principalele semne care indică defecțiuni ale instalației

Semnele cele mai evidente că o locuință are o problemă la nivelul instalațiilor sanitare constă în crăpături evidente ale conductelor, în coroziunea sau scurgerea acestora. Alte semne care pot indica probleme legate de instalațiile sanitare sunt igrasia, mucegaiul, zone umede din spatele chiuvetei sau a mașinii de spălat vase, suprafețe de perete umflate de apă și de pe care se cojește varul, pardoseală deteriorată de apă și țevi ruginite care indică numaidecât scurgeri de apă sau coroziune.

De asemenea, presiunea scăzută a apei poate indica o scurgere înfundată sau o scurgere în aval. Dacă auziți sunete de bolboroseală în țevi sau trosnituri, este posibil ca țevile să fie blocate așa că aerul nu poate circula. Desigur, scurgerile înfundate, fie că vorbim de cadă, duș sau chiuvete, trebuie remediate întotdeauna rapid, folosind un dispozitiv de curățare a scurgerilor sau un șarpe. De cele mai multe ori, scurgerile înfundate indică un blocaj în conductă.

Cum este mai bine – să reparați sau să înlocuiți?

Oricând vă confruntați cu țevi blocate, componente defecte sau chiar conducte afectate de uzură și de coroziune, puteți apela la serviciile unui instalator în București. Totuși, dacă problema nu este una vizibilă la exterior, cum ar fi o țeavă de la suprafață afectată de rugină, dar este vorba mai degrabă de o țeavă subterană sau ascunsă în spatele unui perete, trebuie să fiți pregătit pentru demolare și pentru reparații ulterioare ale podelei și / sau peretelui.

Ideal ar fi să înlocuiți instalațiile sanitare atunci când renovați bucătăria, baia sau subsolul. Pentru un cost mai mic, puteți să înlocuiți doar țevile de la suprafață dacă nu există semne de scurgere a apei. Dacă renovarea implică demolarea unui perete, verificați conductele ascunse și îmbinările pentru a determina dacă acestea trebuie reparate sau înlocuite. În cazul în care aveți de-a face cu un proiect mai complicat, e bine să aveți la îndemână numărul de telefon al unui instalator.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *