Ce culoare să alegi pentru mobila de baie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Au trecut zilele când mobilierul de baie se rezuma la un simplu cabinet de medicamente și la un mic dulap pentru chiuvetă. Azi, sunt atât de multe piese de mobilier care mai de care mai cochete, de la cele clasice, tradiționale și până la cele moderne, minimaliste sau cu influențe industriale. Culoarea joacă și ea un rol foarte important, așa că nu mai este imposibil să avem în baie o mică piesă de mobilier în culoarea noastră preferată, fie ea mov, roșu sau albastru.

De la culorile pure, sobre, îndrăznețe și până la nuanțele clasice de alb și negru, există zeci de opțiuni diferite în ceea ce privește culorile pe care le putem alege pentru piesele de mobilier pe care le dorim în sala noastră de baie. Totuși, indiferent de culoarea pe care o veți alege, va trebui să o integrați foarte bine în spațiul băii. Altfel spus, va trebui să evaluați modul în care culoarea interacționează în încăpere, alături de plăcile de faianță și de gresie sau alături de culoarea peretului și chiar alături de celelalte elemente, precum obiecte sanitare, uși sau tâmplărie.

Vestea bună e că azi sunt numeroase opțiuni de piese de mobilier, indiferent că preferăm ceva neutru sau ceva care iese în evidență. Trebuie doar să știm ce culoare va funcționa cel mai bine în spațiul pe care îl avem la dispoziție. Dezvăluim în rândurile următoare câteva reguli referitoare la alegerea culorilor pentru mobila destinată sălii de baie.

Cât de potrivită este mobila albă pentru baia ta?

E bine de știut că în limbajul culorilor pentru mobilierul de baie, alb poate însemna zeci de nuanțe, de la albul simplu, neon, mat sau strălucitor până la crem, fildeș sau ceea ce popular se numește alb-murdar.

În general, piesele albe de mobilier se potrivesc unei game variate de stiluri, dar înainte de a decide în favoarea albului, optați mai întâi pentru un stil de mobilier. Un ansamblu de mobilier pentru baie în dulcele stil franțuzesc s-ar putea să arate mult mai bine decât un ansamblu industrial. Mai apoi, dacă doriți să îmbinați un mobilier de baie alb cu un perete îndrăzneț sau poate cu unele accesorii de baie ori corpuri de iluminat în culori vii, cel mai bine ar fi să optați pentru un alb neutru, simplu și strălucitor. Un astfel de alb se va înțelege de minune cu celelalte culori, creând un contrast perfect și făcând chiar și cel mai mic detaliu să iasă în evidență.

Sigur, unul dintre cele mai mari avantaje estetice ale mobilierului alb este faptul că se îmbină foarte frumos cu aproape orice tip de pardoseală. Va arăta foarte bine cu o pardoseală albă – texturată sau nu -, dar și cu o pardoseală în oricare altă culoare. Dacă pardoseala, la rândul său, conține puțin alb, va ieși și ea în evidență cu ajutorul pieselor de mobilier.

Culoarea naturală a lemnului – de mare impact

Albul nu este tocmai cea mai potrivită alegere dacă în baie mai sunt alte elemente de culoare albă, precum var, tapet sau faianță. S-ar produce o ciocnire a nuanțelor nu tocmai plăcută, așa că ar fi bine să optați pentru ceva complet diferit. Piesele de mobilier din lemn masiv vor fi binevenite într-un cadru care deja are unele elemente albe.

Numite adesea „vintage” sau „shabby chic”, corpurile de mobilier din lemn masiv ar putea arăta perfect. Gândiți-vă la o oglindă cu ramă superbă din lemn de esență tare sau la un dulap cu ornamente victoriene. Nuanțele de mahon, precum și stejarul sunt printre cele mai atractive.

Lemnul mai deschis la culoare va arăta foarte bine pe un fundal alb, în timp ce lemnul de culoare mai închisă, așa cum este mahonul, poate crea un aspect cu adevărat dinamic dacă este asociat cu o nuanță deschisă, eventual un pastel, așa cum este verdele mentă sau albastrul pastelat.

De asemenea, nuanțele mai întunecate sunt potrivite pentru băile mai mari, în timp ce ar putea fi destul de copleșitoare în băile mai mici. Despre lemnul mai deschis la culoare vă putem spune că arată fantastic într-o baie modernă, reușind să ofere un aspect natural și foarte revigorant.

Culori puternice pentru o baie cu personalitate

Piesele de mobilier în culori îndrăznețe sunt o alegere de excepție în băi care beneficiază de un fundal mai neutru. Mobilierul verde sau albastru este minunat pentru o baie în care domină elementele albe, fie că vorbim de faianță, pardoseală, tapet sau var. În mod alternativ, dacă doriți ca sala de baie să fie cât mai modernă și dinamică, puteți opta cu toată încrederea pentru un mobilier de culoare neagră, cu finisaj lucios. Alături de pereți albi sau colorați, un mobilier de baie negru va oferi băii un aspect dramatic și elegant.

Mobilierul pentru baie poate să iasă în evidență sau să se îmbine plăcut cu celelalte elemente exact atât cât vă doriți, în funcție de culoarea pe care o alegeți. Piesele de mobilier în culori îndrăznețe vor arăta uimitor în orice sală de baie, mai ales în cele moderne. Cu așa o gamă largă de culori disponibile, este foarte simplu să personalizăm baia așa încât să fie spa-ul nostru de acasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *