Cu ce se curăță wc-ul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vine vorba de curățenia în camera de baie, o etapă importantă în cadrul acesteia, și care nu trebuie deloc.Vasul de toaletă adună foarte mulți microbi și mizerie, fiind un loc unde bacteriile de putrefacții, fungii și apa calcaroasă se combină dezastruos. Vezi cum să speli și dezinfectezi corect WC-ul în 3 minute.

 

Pentru că nu este un loc tocmai curat și înmiresmat, ai nevoie neapărat de mănuși pentur a curăța vasul de toaletă. 

Dacă nu folosești deja un detergent special pentru baie, un anticalcar, sau un dezinfectat de toaletă, poți să utilizezi orice fel de detergent și poți înlocui dezinfectanții cu oțet alimentar, care acționează și împotriva calcarului depus pe interiorul vasului.

Dacă vrei să cureți corect și să înlături murdăria de pe WC, cel mai bine este să începi de sus în jos. Aplică detergentul cu un vas cu pulverizator, lasă să acționeze în funcție de conținutul sticlei. 

Dacă faci un amestec propriu, nu lăsa mai mult de 10 minute, deoarece acest timp este de ajuns pentru înmuierea mizeriei acumulate pe margini și a calcarului de sub marginile vasului. 

După ce ștergi bine cu un prosop de hârtie sau o cârpă din bumbac părțile exterioare (capacul de WC, colacul toaletei etc), folosește peria de WC pentru interior. Freacă bine zona de sub marginile vasului și trage apa de câteva ori ca să clătești bine acumulările de murdărie și bacteriile. 

La final, pulverizează oțet sau un dezinfectant și lasă să acționeze 5-10 mjnute, apoi freacă marginile interiorare cu o perie mică, chiar și o periuță de dinți. Depunerile de calcar se vor desprinde și poți să tragi apa ca să clătești totul.

wc1   Dacă eşti adepta produselor de curăţat naturale, fără chimicale, care nu îţi afectează sănătatea,iată 5 idei mai puţin obişnuite dar perfecte pentru curăţarea toaletei: 

1. Îndepărtează petele cu Coca-Cola 

Potrivit site-ului Brightnest.com, dacă ai pete pe vasul de toaletă, le poţi îndepărta cu ajutorul unei doze de Coca-Cola. Toarnă conţinutul în interiorul toaletei şi lasă lichidul să acţioneze timp de o ora. Acizii din suc vor îndepărta petele. După ce timpul s-a scurs, freacă puţin cu o perie şi apoi trage apa. 

2. Desfundă vasul de WC cu apă clocotită 

Dacă vasul de toaletă s-a înfundat şi nu poţi să rezolvi problema prin metoda clasică cu pompa de desfundat, umple o cratiţă de dimensiuni medii cu apă şi las-o pe foc până ce dă în clocot. Toarnă conţinutul fierbinte în toaletă. Acesta va dizolva mizeria rămasă pe ţevi. 

3. Îndepărtează resturile minerale cu oţet 

Calcarul te poate deranja dacă se depune în cantităţi mari pe vasul de toaletă. Pentru a-l îndepărta eficient, la un cost mult mai mic decât o poţi face cu soluţiile din comerţ, poţi să inmoi puţină hârtie igienică în oţet de mere şi apoi să aşezi hârtia direct pe suprafeţele afectate. Lasă câteva ore, de preferat o noapte întreagă, iar apoi trage apa. Petele vor disparea. 

4. Îndepărtează rugina cu o piatră ponce 

Petele de rugină sunt adesea duşmanul care se instalează pe obiectele din ceramică din casă. Le poţi îndepărta cu succes cu ajutorul unei pietre ponce. Singura cerinţă, pentru a nu zgâria vasul de toaletă, este să umezeşti bine atât locul afectat, cât şi piatra ponce. Freacă bine, până ce rugina va fi îndepărtată complet. 

5. Dezinfectează cu apă oxigenată 

Apa oxigenată sau peroxidul de oxigen este o substanţă folosită în industria textilelor, în domeniul medical sau cel cosmetic. Acest lichid însă acţionează şi ca dezinfectant şi te ajută să elimini toate bacteriile care se află în WC. Toarnă jumătate de ceaşcă în vasul de toaletă şi lasă să acţioneze 30 de minute, apoi trage apa. 

Oțet și bicarbonat 

Dacă vrei să eviţi folosirea substanţelor chimice care se găsesc în produsele de curăţare pentru vasul de toaletă, astăzi ţi-am pregătit o reţetă cu doar 2 ingrediente. Nu mai trebuie să freci vasul de toaletă, iar la final, acesta va străluci şi va fi mai curat ca niciodată.Dacă, de exemplu, te-ai trezit într-o zi de sâmbătă şi ai realizat că nu mai ai un produs de curăţare pentru vasul de toaletă, ei bine, nu te panica. Faptul că nu ai un produs din comerţ nu mai este o problemă.Poţi să îţi cureţi toaleta murdară şi să îi readuci strălucirea cu doar câteva ingrediente care se găsesc în bucătăria ta, în dulapul cu ingrediente pentru gătit.Aşa că în loc să mergi la supermarket, la raionul cu produse de curăţare, mergi în bucătărie şi vezi ce poţi folosi pentru a-ţi curăţa vasul de toaletă. Vei economisi în acest fel timp şi bani şi nu vei mai face un drum inutil până la supermarket.

1. Bicarbonatul de sodiu funcţionează ca prin magie 

    Trebuie doar să iei o jumătate de pungă sau de cutie de bicarbonat de sodiu (cel obişnuit, pe care îl foloseşti de regulă) şi să torni această pudră în vasul de toaletă murdar.

    Este preferabil să îl laşi să acţioneze peste noapte, aşa că poţi apela la acest truc încă de vineri seară, permiţând bicarbonatului de sodiu să îşi facă treaba peste noapte.

    Dimineaţa, fie că este weekend, fie că este o zi normală din timpul săptămânii, poţi să tragi apa în vasul de toaletă. Este bine să tragi apa de câteva ori până când bicarbonatul de sodiu se duce de pe suprafaţa vasului de toaletă.

    Foloseşte peria de WC pentru a îndepărta orice urmă de murdărie care mai poate rămâne pe în jurul vasului de toaletă.

    Acum ai un vas de toaletă alb şi strălucitor. 

2. Combinaţia de bicarbonat de sodiu şi oţet din vin 

Pentru a obţine un produs de curăţare cu un efect total de dezinfectare a toaletei, va trebui să combini bicarbonatul de sodiu cu oţetul. Chiar dacă bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele de murdărie, el nu omoară microbii şi bacteriile. Oţetul, pe de altă parte, va ucide microbii, bacteriile şi alte microorganisme, pentru că este un acid care topeşte murdăria. 

Cum să prepari amestecul: 

    Trebuie doar să iei o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu şi o cană de oţet.

    Pune oţetul şi împrăştie-l în vasul de toaletă şi lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute.

    Apoi ia peria de WC şi toarnă puţin oţet alb pe ea.

    Apoi, după ce au trecut cele 30 de minute, pune o cantitate de bicarbonat de sodiu pe peria de WC şi apoi freacă vasul de toaletă cu ea.

    Adaugă mai mult bicarbonat de sodiu dacă este necesar, până când ai folosit toată cantitatea iniţială.

    După ce ai frecat puţin vasul de toaletă, acesta va fi curat şi strălucitor, iar microbii de pe suprafaţa lui vor fi distruşi de oţet. 

Cea mai ieftină şi mai la îndemână metodă de îndepărtare a calcarului de pe vasul de toaletă se află deja la tine în bucătărie şi aşteaptă să fie folosită! Este vorba despre oţetul alimentar. 

Tot ce trebuie să faci este să înmoi puţină hârtie igienică în oţet şi apoi aşază hârtia direct pe suprafeţele afectate. Lasă să acţioneze câteva ore, de preferat o noapte întreagă, iar apoi trage apa. Petele vor dispărea ca prin minune!

SFAT: Foloseşte întodeauna oţet alb, provenit din vin sau alcool (oţetul din vin roşu poate păta) cu concentraţie de 9%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *