Cum să cureți corect o cadă acrilică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Curățarea unei căzi acrilice este ușoară atâta timp cât utilizați produsele potrivite. Acoperirea zgârieturilor este ușoară, deci nu este o idee bună să folosiți un tampon sau o perie tare. Curățitorii chimici cu solvenți pot deteriora acrilicul, eventual provocând spargerea acestuia. Pentru a o curăța în siguranță, urmați acești pași.

Pasul 1 – Pregătirea

Îndepărtați totul de pe cadă, cum ar fi sticlele de șampon și săpun, ștergeți fundul pentru a elimina orice spumă de săpun. Acum este un moment bun pentru a curăța obiectele pe care le folosiți în cadă. Dacă aveți  un burete de duș, puneți-le în chiuvetă în apă caldă, cu puțin șampon sau lichid de vase.

Pasul 2 – Curățarea interiorului

Pentru a curăța interiorul căzii de baie acrilică, umpleți-o cu apă caldă și adăugați 3 sau 4 picături de lichid. Lăsați-l să stea 30 de minute. Lăsați tubul să se scurgă și  folosiți buretele pentru a șterge reziduul. Dacă observați că mai aveți încă niște pete încăpățânate care nu se ridică în timpul înmuiere, turnați puțin bicarbonat de sodiu pe burete și frecați ușor într-o mișcare circulară. Este posibil ca această etapă să fie repetată de mai multe ori. Clătiți bine suprafața.

Pasul 3 – Curățați exteriorul

Este posibil să aveți niște pete rezultate din produsele cu coloranți, cum ar fi o sarea de baie sau șamponul. Utilizați buretele din nou cu bicarbonat de sodiu pentru a le elimina. Clătiți și ștergeți întreaga suprafață cu lichid de vase aplicat pe un burete umed. Apoi utilizați periuța de dinți pentru a curăța în jurul corpului, de-a lungul peretelui și în colțuri. Dacă există resturi de săpun, ștergeți cu buretele cu bicarbonat de sodiu. Dacă a trecut ceva vreme de când a fost curățată bine, este posibil să fie nevoie de un produs mai puternic. Clătiți din nou și uscați suprafața cu o cârpă.

Pasul 4 – Șlefuirea

Șlefuirea căzii va restabili strălucirea pe care o avea atunci când era nouă. Așadar, șterge bine cu o lavetă umedă, după care șlefuiește cada cu una uscată, până când cada strălucește la propriu.

Pasul 5 – Întreținere

Pentru a menține cada ca la fel de bine ca și după curățarea minuțioasă, curățați o dată pe săptămână cu lichid de bucătărie și un burete. Păstrarea obiectelor care au colorant în ele de pe jantă va atenua petele. Un raft de baie poate ajuta la depozitarea acestor obiecte. Repetați acest proces de câte ori este necesar.

 Sursă foto: pinterest.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *