Cum se poate preveni înfundarea toaletei?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O toaletă înfundată devine, de cele mai multe ori, un adevărat dezastru. Indiferent că locuiți la bloc sau că locuiți la casă, o toaletă care prezintă astfel de probleme vă poate strica întreaga zi.

Totuși, se pare că toată lumea se va confrunta la un moment dat în viață cu o toaletă înfundată. Pentru cei mai norocoși dintre noi, o toaletă înfundată poate fi doar o problemă care se remediază de cum ajunge un instalator la domiciliu, dar pentru alții toaleta înfundată conduce la deteriorări grave în baie și în alte încăperi ale locuinței.

Există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a preveni înfundarea toaletei și pentru a ocoli aceste mari neplăceri pe care doar o toaletă defectuoasă le poate crea.

Ce putem face pentru a preveni înfundarea toaletei?

Întâi de toate, trebuie să menționăm că toaleta nu se înfundă neapărat peste noapte. Desigur, dacă cineva a scăpat un obiect voluminos în toaletă, s-ar putea ca imediat să vă treziți cu mari probleme.

În general, obiceiurile zilnice sunt cele care duc inevitabil la înfundarea toaletei. În momentul în care tragem apa la toaletă, aceasta se spală imediat. Asta înseamnă că nu există niciun dop în toaletă. În clipa în care apa începe să se scurgă tot mai încet, deja ar trebui să ne punem semne de întrebare. Poate fi vorba de o înfundare parțială care în doar câteva zile se poate transforma într-un dop complet. Puteți încerca să utilizați o pompă de desfundare pentru a remedia problema, dar dacă sunteți de părere că deja problema este destul de gravă, cel mai indicat este să apelați la un instalator.

Iată de ce este ideal să fiți proactivi și să luați în considerare câteva dintre următoarele măsuri de precauție:

Oferiți-le o educație corespunzătoare copiilor

Poate că nu v-ați gândit la asta, însă cei mici sunt întotdeauna curioși și inventează tot felul de jocuri. Lor li se poate părea ceva magic cum orice lucru aruncat în toaletă dispare dacă tragem apa.

Informați-vă copiii că niciodată nu trebuie să arunce în toaletă altceva decât hârtie igienică. Jucăriile, plușurile, păpușile, piesele de lego, hârtiile, șervețelele și orice altceva nu trebuie aruncat în toaletă. Supravegheați copiii mici atunci când folosesc baia și asigurați-vă că ușa este închisă atunci când baia nu este utilizată.

Nu aruncați nimic în toaletă

Cu excepția hârtiei igienice, nu trebuie să aruncați nimic altceva în toaletă. Hârtia igienică este fabricată într-un mod specific pentru a trece prin conducte de drenaj și canalizare. Nu este indicat să aruncați în toaletă nici măcar șervețele sau prosoape de hârtie. Acestea sunt mai groase, mai mari și mai dure, așa că nu se dizolvă la fel de rapid ca hârtia igienică.

De asemenea, nu aruncați în toaletă alimente. Chiar dacă mâncare s-a învechit în oală, cel mai bine este să o aruncați la gunoi. Scutecele și produsele sanitare feminine sunt alți responsabili pentru înfundarea toaletei. Orice produs voluminos sau care absoarbe apă provoacă probleme. Din aceeași categorie fac parte șervețelele demachiante, dischetele de curățare, bețișoarele de urechi, vata, pansamentele și chiar ața dentară.

Deoarece o toaletă înfundată poate provoca mari neplăceri și daune din cele mai grave, este cel mai indicat să apelați la serviciile profesionale pe care vi le poate oferi un specialist în instalații sanitare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *