Curăța rapid și eficient baia! Uite cum:

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baia..ooo…nuu!Mai bine o lași pe altădată? Stai. Îți oferim noi câteva trucuri rapide pentru a curăța super rapid și eficient baia.

Știm, aproape nimănui nu-i face plăcere să curețe baia. Pentru că sunt multe corpuri, multe obiecte sanitare, și, nu în cele din urmă, multă mizerie. Însă, dacă știi să te organizezi, curățarea băii va fi floare la ureche.

Colectează consumabilele de curățenie! Adună-le pe toate la un loc, astfel încât să nu pierzi timp găsind un alt instrument în timp ce ești deja în mijlocul acțiunii. Pentru acest ghid special, vei avea nevoie de:

  • mănuși
  • spray de curățat pentru baie
  • detergent pentru îndepărtarea mucegaiului
  • perie de curățat
  • găleată
  • perie de toaletă
  • cârpe de curățat (cel puțin trei mici și două mari)
  • mătură și mop
  • detergent universal sau pentru podea
  • detergent pentru curățat sticla

Golește rapid toată baia. Scoate toate accesoriile și toate produsele de cosmetică din baie.

Pune-ți o pereche de mănuși. Pulverizează cu soluția de curățat toată cada și chiuveta, iar cu un burete, șterge ușor toată suprafața. Procedează la fel și cu vasul de toaletă.  Lasă detergentul să acționeze câteva minute, după care, dă drumul la puțină apă fierbinte în cadă și începe să cureți cu o perie pereții căzii. Mai lasă să se înmoaie puțin, până cureți chiuveta și vasul de toaletă. Cum cureţi vasul de toaletă – Înainte de a curăţa vasul de toaletă, recomandat este să încerci să elimini cât mai mută apă din interiorul acesteia. Suprafeţele uscate se curăţă mai bine, iar detergenţii ăşi fac multmai repde efectul. În acest fel, vei reuşi să cureţi eficient fiecare zonă, mai ales în locurile mai puţin accesibile. Foloseşte produse de curăţare dar şi dezinfectante.

Dacă vrei să ai faianţa din baie curată-lună, profesioniştii îţi recomandă să o cureţi începând cu zonele de sus către cele de jos. Foloseşte detergenţi lichizi care pot fi pulverizaţi pe suprafeţele din faianţă. Pentru curăţare, alege un burete uşor abrazic sau o perie cu peri moi.

Șterge oglinda cu spray de geamuri sau cu apă şi spirt. Curăţă poliţa, şterge dulăpioarele, lampa, coşul de rufe murdare, maşina de spălat (în cazul în care o ţii în baie), bazinul de apă al toaletei.
Mătură sau aspiră podeaua, apoi spal-o şi las-o să se usuce.
Între timp, şterge obiectele strânse în coş, spală suporturile de periuţe de dinţi în chiuveta de la bucătărie, pregăteşte un set de prosoape curate, un sul nou de hârtie igienică şi covoraşele.
S-a uscat pe jos? Poţi să intri să aşezi la loc toate brizbrizurile. Nu uita să speli cârpele şi să le pui la uscat.

Sursă foto: Bob Vila

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *