Faianța și gresia – ghid de curățare și îngrijire

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Perfecte pentru baie, bucătărie, holuri, precum și pentru brâuri și blaturi, plăcile de faianță și gresie sunt apreciate pentru frumusețea, versatilitatea și durabilitatea lor. Din ceramică sau porțelan, faianța și gresia dețin o rezistență impresionantă greu de întrecut. Atunci când sunt vitrate, capătă o barieră protectoare împotriva murdăriei, a apei, petelor și a substanțelor chimice. Chiar dacă sunt și foarte ușor de întreținut, trebuie totuși să efectuați câțiva pași pentru a vă asigura că aspectul lor rămâne în stare optimă o lungă perioadă de timp. Vă venim în ajutor cu următoarele îndrumări și exemple de produse eficiente de la Asevi destinate curățării și îngrijirii gresiei și faianței.

  • Evitați zgârieturile. Deși sunt realizate din materiale relativ dure, precum argilă naturală, nisip și apă, coapte apoi în cuptor, gresia și faianța pot fi zgâriate. Măturarea sau aspirarea obișnuită, cât și ștergerea imediată a picăturilor de ulei sau a urmelor de cafea și ceai, vor împiedica murdăria și resturile să se răspândească pe toate suprafețele și să intre în rosturi. Dacă pardoseala de pe hol este din gresie, plasați covorașe în exteriorul și în interiorul casei și încurajați membrii familiei să își șteargă picioarele la intrarea în locuință.
  • Spălați gresia și faianța săptămânal. După măturare sau aspirare, spălați gresia cel puțin o dată pe săptămână, cu o cantitate mică de detergent blând, amestecată în apă caldă. Dacă membrii familiei nu sunt numeroși, nu ar trebui să folosiți agenți de curățare mai puternici. Întotdeauna testați produsul pe un loc discret pentru a vă asigura că nu afectează finisajul. La fel, și faianța din bucătărie trebuie spălată săptămânal, iar de fiecare dată după ce gătiți, ștergeți orice urmă de grăsime și alte resturi. Și în baie sunt numeroase urme de calcar, săpun și de multe alte produse cosmetice, care nu trebuie lăsate să se acumuleze, motiv pentru care este bine să spălați faianța din baie cel puțin o dată pe lună. Pentru curățarea rapidă a gresiei, vă scapă de orice efort Detergentul pentru pardoseli superconcentrat Asevi, cu o aromă plăcută de portocale. Curăță eficient și împrospătează locuința timp îndelungat. Dacă preferați un agent de curățare foarte concentrat, parfumat, dar și cu pH neutru, atunci Detergentul pentru pardoseli superconcentrat Asevi Cian poate fi alegerea potrivită. Asigură curățenie, igienizare, strălucire și prospețime în toată locuința. Pentru că știm că sunt gospodine care doresc să se limiteze la cât mai puțini detergenți, vă propunem și Detergentul universal concentrat Asevi Mio. Este formulat cu pH neutru și garantează curățenie, strălucire, igienă și parfum intens. Poate fi utilizat pentru curățarea gresiei, faianței și a tuturor suprafețelor lavabile.
  • Ștergeți orice urmă de murdărie cu promptitudine. Alimentele de zi cu zi, cum ar fi laptele vărsat, dulceața sau sucurile, dar și praful sau noroiul adus în casă pe pantofi, trebuie curățate de îndată ce le depistați. În căminele unde sunt animale de companie sau copilași, acest aspect este cu atât mai important. Iar dacă doriți să aveți tot timpul la îndemână un produs de curățare pe care vă puteți baza, vă recomandăm Asevi Gerpostar Soluție de Curățat și Dezinfectat. Este un detergent concentrat, cu efect bactericid, care curăță și dezinfectează, lăsând în urmă un parfum plăcut. Poate fi utilizat pe toate suprafețele lavabile, și, mai important decât atât, această soluție nu conține leșie, fiind recomandată pentru locuințele unde sunt copii și animale.
  • Etanșați rosturile. Rostul este aplicat între plăcile de faianță și gresie pentru a le fixa strâns și pentru a le proteja împotriva apei, dar și pentru a oferi un aspect îngrijit. Dar rostul este o substanță poroasă, adesea albă sau de culoare deschisă, așa încât este predispusă la murdărie. O măsură preventivă este să etanșați chitul după ce au fost instalate plăcile. Această operațiune poate fi repetată anual sau o dată la doi ani. La instalarea unor noi plăci de faianță și gresie, luați în considerare aplicarea unui chit de culoare închisă. Așa puteți ascunde murdăria și să oferiți locuinței un aspect modern atractiv prin contrastul obținut.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *