Gresia și faianța – cum să le menții impecabile?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Curățarea gresiei și a faianței este o activitate nu tocmai plăcută deoarece ea necesită destul de multă migală, timp și efort. Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să îți menții atât gresia, cât și faianța impecabile pentru mai mult timp. În timp ce în cazul bucătăriei ne confruntăm de multe ori cu petele de grăsime, în cazul băii ne lovim de petele de mucegai care apar în urma umezelii. Curățarea gresiei și a faianței presupune două etape: curățare rosturilor dintre plăcile de gresie sau faianță și curățarea efectivă a plăcilor de gresie și faianță de petele de grăsime sau murdărie.

Curățarea rosturilor dintre plăcile de gresie și faianță

Ca să îți menții gresia și faianța într-o stare impecabilă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cureți rosturile dintre plăcile de ceramică. Această operațiune este una destul de migăloasă deoarece rosturile sunt spații de dimensiuni micuțe și pot fi curățate doar cu ajutorul unor perii moi. În lipsa unei soluții speciale de curățare a rosturilor, poți pierde chiar și o zi luând la rând fiecare placă de ceramică pentru a curăța rosturile. Să nu mai vorbim de durerile de spate pe care le vei avea la sfârșitul zilei din cauza poziției incomode în care trebuie să stai pentru a curăța aceste rosturi.

Însă, dacă alegi soluția de curățat rosturi Asevi, nu doar că va curăța murdăria persistentă dintre plăcile de gresie și faianță ci va face asta fără a fi nevoie de vreo perie cu care să freci aceste spații. Tot ce trebuie să faci este să aplici soluția direct pe spațiul dintre plăcile de gresie și faianță, să lași soluția să acționeze timp de 1-2 minute, în funcție de gradul de  murdărie și apoi să iei un burete sau o lavetă și să ștergi rosturile dintr-o singură mișcare. Cu alte cuvinte, folosind soluția Asevi pentru curățat rosturi vei economisi timp prețios, iar gresia și faianța ta va începe să strălucească din nou.

Curățarea gresiei și a faianței din bucătărie

După cum spuneam, gresia și faianța din bucătărie pot fi mai dificil de curățat deoarece în acest caz te confrunți de cele mai multe ori cu petele de grăsime și murdărie. Pentru curățarea faianței din bucătărie poți folosi un produs de curățenie degresant din gama Asevi special pentru îndepărtarea grăsimii acumulate pe suprafețele din bucătărie, iar pentru gresie poți oricând opta pentru un detergent pentru curățarea suprafețelor reci.

Dacă vrei să îți menții gresia și faianța din bucătărie impecabile, ar fi bine să cureți ori de câte ori gătești și să nu lași timpul să treacă și grăsimea să se acumuleze. Imediat după ce ai gătit, petele de grăsime și murdărie sunt proaspete și ele pot fi mult mai ușor de îndepărat.

Curățarea gresiei și a faianței din baie

Dacă în bucătărie ne confruntăm cu petele de grăsime, în baie, inamicul numărul 1 este umezeala care determină apariția mucegaiului şi calcarul care se depune . Pentru curățarea faianței este de ajuns să folosești o cârpă moale și Asevi Anticalcar pulverizator, în timp ce pentru gresie poți folosi același detergent pe care l-ai folosit și în bucătărie – detergentul pentru pardoseli din gama produselor de curățenie Asevi, în variantele Mio, Portocală sau Cian. Asevi Pardoseli nu lasă urme, nu necesită clătire, igienizează suprafeţele şi lasă un parfum plăcut şi persistent.

Pentru cabina de duş, chiuvetă, baterii şi orice suprafaţă care prezintă urme de calcar, Asevi anticalcar pulverizator elimină calcarul şi lasă suprafeţele strălucitoare.

În concluzie, dacă vrei să îți menții gresia și faianța impecabile trebuie să ai întotdeauna la îndemână produsele de curățenie potrivite. Nu uita să cureți periodic gresia și faianța pentru a nu-și pierde din strălucire!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *