Țevi înfundate la bucătărie – iată câteva soluții bune de care să ții cont!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă nu menții țevile curate și nu te ocupi periodic de ele, s-ar putea să te trezești de câteva ori pe an cu țevi înfundate. De cele mai multe ori, vorbim de țevi înfundate în cazul bucătăriei, atunci când resturile alimentare ajung accidental în țevile de scurgere, se descompun și încep să le blocheze și să emane un miros neplăcut. Țevile de scurgere pot fi afectate uneori și de mucegai, mai ales atunci când vremea este foarte călduroasă sau foarte ploioasă. Mai multe cauze ale înfundării țevilor vom afla în cele ce urmează.

Cauzele țevilor înfundate în bucătărie

Există câteva obiceiuri pe care le practică majoritatea persoanelor și care inevitabil duc la înfundarea țevilor. Unul dintre acestea este chiar spălatul vaselor. Te-ai gândit vreodată că detergenții pe care îi folosești pentru spălarea vaselor poate să ducă la înfundarea țevilor? Acest lucru se datorează reziduurilor chimice care rămân în chiuvetă și care se acumulează cu timpul în țevile de scurgere. Este destul de greu de previi o astfel de situație, însă ar fi bine să optezi pentru detergenți cât mai naturali, care nu au atât de multe substanțe toxice care ar putea să ajungă în țevile de scurgere. Spre exemplu, poți opta pentru detergentul de vase ultra concentrat Asevi care curăță și degresează în profunzime vasele și nu afectează în niciun fel țevile de scurgere.

O altă cauză a înfundării țevilor este acumularea de apă. Mai exact, există anumite secțiuni ale țevilor de scurgere în care apa poate stagna, transformându-se în acest fel mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiului. Pentru a preveni acest lucru, ar fi bine să cureți țevile de scurgere periodic.

După cum am mai spus, resturile alimentare reprezintă cauza numărul 1 al înfundării țevilor la bucătărie. Această problemă poate fi prevenită extrem de ușor prin instalarea unui sifon în chiuvetă care să strângă toate resturile alimentare rezultate în urma spălării vaselor.

Cum scăpăm de țevile înfundate?

Una dintre soluțiile pentru țevile înfundate este folosirea unei perii pentru a curăța țevile de scurgere și pentru a elimina toate murdăriile care au dus la această situație. Dacă utilizarea unei perii nu este posibilă, poți opta pentru o bucată de sârmă de aproximativ 50 de centimetri pe care să o îndoi la un capăt asemenea unui cârlig și să încerci cu ajutorul acestei sârme să aduni reziduurile care împiedică eliminarea eficientă a apei.

Un lucru important pe care trebuie să îl faci pentru a preveni înfundarea țevilor este chiar curățarea lor periodică. Dacă nu te pricepi la acest lucru, ar fi bine să chemi un instalator care va ști ce e de făcut și care te va asigura că nu te vei confrunta prea curând cu țevi înfundate.

Nu în ultimul rând, pentru țevile înfundate se recomandă folosirea unor produse speciale care acționează asupra cauzei și o înlătură cu succes. În acest sens, recomandarea noastră este Asevi Turbo, un gel pentru desfundarea și igienizarea țevilor. Tot ce trebuie să faci este să torni un căpăcel în scurgere, să lași să acționeze 5-10 minute, după care să clătești cu apă caldă. Pentru întreținerea țevilor, ideal ar fi aplicarea acestui produs Asevi Turbo o dată la 2-3 săptămâni. Alege Asevi Turbo și uită de țevile înfundate din bucătărie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *