Aragaz și cuptor – 5 trucuri pentru a le scăpa de grăsime

Gătitul este o activitate destul de relaxantă pentru multe femei. Nu la fel de relaxant este și curățatul aragazului sau al cuptorului care inevitabil s-a murdărit de grăsime. Un lucru mai frustrant este faptul că această grăsime pare să nu se curețe prea repede în ciuda produselor de curățenie folosite. Astăzi îți vom dezvălui 5 trucuri care fac curățatul aragazului și a cuptorului o activitate mult mai rapidă și mai plăcută. Iată care sunt acestea!

  1. Bicarbonatul de sodiu

Una dintre soluțiile cele mai la îndemână este folosirea bicarbonatului de sodiu pentru curățarea petelor de grăsime și de arsuri. Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat pe suprafața murdară și să pulverizezi puțină apă peste. După câteva minute poți începe să ștergi petele de grăsime cu o lavetă umedă și vei vedea că ele vor dispărea mult mai repede, fără să mai fie nevoie de prea mult efort. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ce se regăsește în orice cămară și te va salva cu siguranță în momentele cele mai grele.

  1. Sare cu oțet pentru cuptor

Un cuptor plin de grăsime arsă poate fi curățat destul de rapid cu ajutorul a 3 elemente: sare, oțet și căldura cuptorului. Încinge cuptorul la foc minim, amestecă oțetul cu puțină apă, pulverizează-l în interiorul cuptorului și aruncă sare pe zonele cu mai multă grăsime sau arsură. Închide focul și lasă amestecul să acționeze timp de câteva minute, după care curăță totul cu un burete mai aspru dacă petele de grăsime sunt mai mari sau cu o lavetă umedă.

  1. Oțetul alb distilat

Un alt truc de curățat aragazul plin de grăsime este folosirea oțetului alb distilat. Spre deosebire de oțetul de mere sau oțetul roșu, oțetul alb dizolvă grăsimea și îndepărtează astfel mult mai eficient murdăria și nici nu lasă urme. În plus, oțetul alb distilat are și avantajul de a dezinfecta și dezodoriza aragazul și cuptorul.

  1. Sucul de lămâie

Ai încercat vreodată să cureți petele de grăsime de pe aragaz și cuptor cu ajutorul sucului de lămâie? Substanțele din lămâie ajută la dizolvarea grăsimii și la curățarea mai rapidă a aragazului. Pentru o eficiență mai mare, poți să amesteci o lingură de sare cu sucul obținut de la o jumătate de lămâie.

  1. Produsele de curățare Asevi

Unei gospodine adevărate nu îi lipsește niciodată produsele de curățenie Asevi. Dacă îți place să gătești și în același timp să ai un aragaz strălucitor, ar fi bine să folosești detergentul degresant pentru aragaz Asevi. Partea cea mai bună este că poți folosi acest detergent superconcentrat nu doar în cazul aragazului sau al cuptorului, ci pe toate tipurile de suprafețe pe care se poate depune grăsimea, și aici ne referim în mod special la gresia și faianța din jurul aragazului. Detergentul degresant Asevi nu are în componența sa substanțe toxice, motiv pentru care pielea ta nu va fi iritată după ce vei curăța bucătăria.

În concluzie, dacă ai produsele potrivite pe lângă tine, curățarea aragazului și a cuptorului de petele de grăsime nu ar trebui să fie o activitate chiar atât de neplăcută. Tocmai de aceea, detergentul degresant Asevi nu ar trebui să lipsească din colțul tău cu produse de curățenie. Dacă totuși lipsește, atunci poți apela la celelalte patru trucuri cu ingrediente din cămară care te vor ajuta să cureți mai repede petele de grăsime. Nu uita însă un lucru esențial: nu lăsa să treacă foarte mult timp între momentul în care ai gătit și momentul în care cureți aragazul pentru că s-ar putea să te trezești cu pete de grăsime inestetice, destul de scos!

 

Lasă un Comentariu...

*