Cu ce se curăța cuptorul?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Curățarea cuptorului este o necesitate dacă doriți să obțineți întotdeauna cele mai reușite preparate. Unele persoane curăță cuptorul după fiecare preparat, în timp ce altele curăță cuptorul ocazional.

Este importantă curățarea cuptorului, mai ales că după mai multe utilizări, pe pereții acestuia se depun resturi alimentare și grăsimi care miros a fum de fiecare dată când aprindeți cuptorul, strică gustul preparatelor și reprezintă pericole de incendiu. Cuptoarele incorporabile moderne dispun de curățare catalitică sau pirolitică, astfel încât curățarea devine mult mai ușoară. În lipsa unei astfel de funcții, cuptorul poate fi curățat cu soluții speciale, dar și prin metode naturale. Dacă obișnuiți să curățați des cuptorul, este suficient să umpleți o tavă cu apă și să o încălziți în cuptor. Aburii degajați vă vor ajuta să curățați rapid și fără detergent murdăria și petele de grăsime. Alte soluții naturale pentru curățarea cuptorului includ oțetul sau o pastă formată din apă și bicarbonat de sodiu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *