Cum putem curăța eficient și sigur dulapurile din bucătărie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că într-un dulap din bucătărie țineți roboții și alte ajutătoare de nădejede, în alt dulap obișnuiți să păstrați cutii pline cu condimente, dincolo sunt uleiurile, iar în stânga se află conservele. Oricum am face și oricât de precaut am găti, după ceva timp vom observa că dulapurile din bucătărie sunt destul de murdare.

Scurgerile, stropii de mâncare și de grăsime, urmele de degete murdare și, desigur, praful în combinație cu aburii preparatelor au un impact major asupra aspectului dulapurilor din bucătărie. Provocarea nu este cum să curățăm dulapurile din bucătărie, ci cum să curățăm eficient și în siguranță fără a le ataca finisajul. Cele mai multe dulapuri din bucătărie sunt realizate din PAL și MDF. Mai sunt, desigur, și alte piese de mobilier realizate din lemn de esență tare, cum ar pinul, stejarul, cauciucul sau mesteacănul. Așa că devine lesne de înțeles de ce curățarea dulapurilor din bucătărie este o preocupare intensă pentru multe gospodine, dar și pentru toți cei care au investit o sumă consistentă în mobilierul de bucătărie.

Ca multe alte locuri din casă unde grăsimea și / sau mirosurile sunt o provocare, acolo unde nu se descurcă un detergent universal, trebuie să optați pentru un detergent cu enzime. Un astfel de detergent nu folosește substanțe chimice dure, este, de obicei, derivat organic din fructe și legume și, cel mai important, este neabraziv, ceea ce este o necesitate când vine vorba de finisajele dulapurilor din bucătărie. Este absolut obligatoriu să nu folosiți niciodată soluții, paste sau detergenți abrazivi când trebuie să curățați dulapurile din bucătărie. De asemenea, veți deteriora finisajul și dacă folosiți un burete dur sau un produs de curățare sub formă de pudră.

Puteți folosi cu toată încrederea Detergent mobilă și parchet Asevi. Este vorba despre o soluție cu săpun care vine într-o cantitate generoasă de 1 litru și care beneficiază de un preț foarte accesibil. Îl puteți folosi pentru curățarea suprafețelor din lemn, a parchetului și a pieselor de mobilier. Detergentul Asevi este foarte concentrat, așa că îl puteți folosi pentru curățarea și întreținerea parchetului supus traficului intens, pardoselilor din lemn, a ușilor și dulapurilor din întreaga locuință. Este potrivit chiar și pentru curățarea pieselor de mobilier vechi, întrucât nu lasă urme, nu creează o peliculă mată, ci creează un strat protector pe suprafața curățată. Are un pH neutru, ceea ce înseamnă că nu atacă în niciun fel finisajul mobilierului. Fiind un detergent concentrat, timpul de acționare este foarte scurt. Totuși, pentru mobilierul care nu a mai beneficiat de ceva timp de o curățare temeinică, este indicat să îl lăsați să acționeze măcar 5-10 minute. Cu cât este lăsat să acționeze mai mult, cu atât mai bine lucrează. Aplicați o cantitate generoasă de detergent pe suprafețele pe care doriți să le curățați, lăsați produsul să acționeze, după care, ștergeți suprafața curată cu un material din bumbac sau un burete din microfibră. Detergentul Asevi pentru mobilă și parchet are pH neutru, curăță și protejează, păstrează culorile, oferă strălucire și are o uscare rapidă.

Pentru a nu lăsa murdăria, praful și vaporii să deterioreze finisajul dulapurilor din bucătărie, este indicat să le curățați măcar o dată pe lună. Desigur, ștergeți petele și urmele evidente de murdărie pe loc, pentru a evita formarea crustelor care necesită frecarea dulapurilor. Finalizați curățarea dulapurilor din bucătărie, ștergând toate mânerele, butonii și toate celelalte accesorii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *