Cum să faci curat în bucătărie în doar 10 minute?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricât de frumos amenajat ar fi livingul, tot bucătăria rămâne sufletul casei. Aici se strâng toți membrii familiei pentru a lua masa, aici alergăm dimineața în fugă pentru a face o cafea care să ne dea energia de care avem nevoie, aici gătim și, la finalul unei zile încărcate, tot în bucătărie zăbovim puțin pentru a servi o cană de ceai cald.

Bucătăria este, fără dar și poate, cea mai importantă încăpere din întreaga casă, dar și cea care necesită cel mai mult timp pentru curățare. Avem faianță care trebuie să fie ștearsă, aragaz, hotă și cuptor care trebuie să fie curățate, frigider care trebuie organizat și șters și la exterior, iar la final, chiuveta trebuie să fie neapărat curățată și dezinfectată.

Pentru că avem atât de multe dispozitive în bucătărie și îndeplinim atâtea sarcini, poate că vă vine greu să credeți că se poate face curat în bucătărie în doar 10 minute. Cheia constă într-o foarte bună organizare și un detergent de bună calitate. Dacă vă stresează numai gândul de a vă trezi într-o bucătărie murdară, haideți să vedem cum putem face curățenie în toată bucătăria cât ascultăm 4 cântece preferate.

O rutină rapidă și ușoară de curățare și igienizare a bucătăriei se axează pe zonele cele mai importante:

  • Dați la spălat vasele murdare. După o zi întreagă, probabil aveți o sumedenie de vase adunate, caserole, cutiuțele copiilor de prânz, ustensile, tigăi, oale și multe alte recipiente, toate îngrămădite pe masă. Începeți prin a arunca resturile alimentare la gunoi, apoi ștergeți vasele cu o lavetă, după care aranjați corespunzător toate vasele în mașina de spălat. Între timp, puneți la o parte lucrurile care necesită spălare manuală – cuțite, obiecte din inox, roboți, ustensile din lemn – și după ce porniți mașina de spălat vase, spălați și restul ustensilelor la mână.
  • Eliberați blaturile. Cui oare îi plac blaturile încărcate? Puneți fiecare lucru la locul lui în dulap, fie că vorbim de condimente, uleiuri, mixer sau alte ustensile. De asemenea, încercați să aranjați toate lucrurile care stau pe blat paralel sau perpendicular pe marginea suprafeței, întrucât aspectul simetric dă impresia de curățenie. În cele din urmă, ștergeți blaturile cu un detergent eficient și care acționează rapid, așa cum este Detergent suprafețe concentrat Asevi Mio. Este un detergent care curăță în profunzime, oferă strălucire suprafețelor, parfumează discret și vine într-o cantitate generoasă de 1,28 litri. Este potrivit pentru o serie de suprafețe din baie și bucătărie, inclusiv pardoseli, chiuvete, căzi, duș, frigider, gresie, faianță și toate suprafețele din bucătărie, Se curăța suprafața cu o lavetă umedă, după care se clătește cu apă.
  • Curățare rapidă. Urmează curățarea rapidă a suprafețelor cu adevărat evidente, cum ar fi plita, frigiderul sau hota. Folosind același detergent Asevi Mio, curățați rapid aceste obiecte, pentru a scăpa de amprente și de eventualele pete și  resturi alimentare.
  • Curățați chiuveta. Chiuveta de bucătărie este ca și patul din dormitor – dacă chiuveta este murdară, întreaga bucătărie pare murdară. Ca și în cazul în care patul nu este făcut, întregul dormitor pare dezordonat. Curățați chiuveta la final deoarece o folosiți pe parcursul curățării și nu are rost să curățați ceva de două ori.

Într-un final, verificați coșul de gunoi. Dacă este aproape plin, este timpul să îl goliți și să așezați o pungă menajeră nouă. Nu este nimic mai respingător decât o bucătărie care miroase ca gunoi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *