Cum să scapi de calcarul de pe robineţi?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Calcarul este cauzat de transformarea bicarbonatului de calciu solubil în carbonat de calciu insolubil. În termeni mai simpli, este vorba de substanța aceea albă care ia forma unor cruste în jurul robineţilor, a dușurilor sau in interiorul mașinii de spălat, afectând chiar şi expressorul de cafea. Calcarul este frecvent întâlnit în casele unde se foloseşte apă dură (calcaroasă) și poate fi foarte greu de eliminat cu detergenții obișnuiți de uz casnic. Cu toţii am observat petele acelea albe din bucătărie şi din baie şi am vrut să le venim de hac într-un fel sau altul. Dacă încă vă chinuiţi să scăpaţi de depunerile acelea inestetice de calcar, însă fără succes, poate ar fi o idee bună să schimbaţi produsele utilizate.

Care sunt efectele calcarului pe termen lung?

În primul rând calcarul poate duce la obstrucția și oxidarea țevilor, poate facilita dezvoltarea anumitor bacterii şi microbi, urmele persistente de calcar de pe robineți duc în timp la deteriorarea acestora, este extrem de dăunător ducând la distrugerea în timp a mașinii de spălat, poate fi motivul pentru creșterea consumului de energie sau apă în anumite situații şi poate duce la reducerea duratei de viață pentru aparatele electrice de uz casnic.

Unde se acumulează calcarul?

Calcarul se acumulează în două locuri principale: pe robineți sau în zonele din spatele lor, în special dacă aceștia nu se închid bine şi picură, sau în colțurile băii unde se produce condens.

Cum scapi aşadar de calcarul de pe robineţi?

O soluție simplă, dar temporară, pe care o puteţi utiliza împotriva calcarului poate fi oțetul alb amestecat cu apă. Această soluţie este extrem de ieftină şi poate fi folosită şi pentru aparatele degradate de calcar cum ar fi fierbătorul sau aparatul de cafea. Sucul de lămâie poate fi de asemenea utilizat în astfel de situații, dar ar trebui să aveți grijă atunci când folosiți aceste soluții, deoarece suprafeţe precum gresia, dar mai ales aparatele de uz casnic pot fi afectate de aciditatea puternică existentă în soluţii precum oţetul sau sucul de lămâie. Recomandarea noastră este folosirea unuia din produsele de curățare speciale existente pe piață, care se dovedesc extrem de eficiente în combaterea problemelor legate de calcar.
Dacă doriţi cel mai bun produs anti-calcar care este totodată şi un detergent puternic, atunci ar trebui să încercaţi detergentul anti-calcar de la Asevi. Acesta curăță profund şi fără efort petele de calcar, lăsând suprafețele din casă curate și strălucitoare pentru mai mult timp. Pulverizatorul său revoluționar permite aplicarea soluției cu o concentrație mult mai mare de spumă activă care reuşeşte să pătrundă în orice fel de suprafață și dizolvă rapid şi uşor calcarul. Formula sa specială evită formarea de calcar şi păstrează suprafeţele fără calcar pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Produsul este ideal pentru toate tipurile de suprafețe în care pot exista depuneri de calcar de la chiuvete, toalete, sau perdele de duș până la gresie sau robineţi.

Tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi soluţia peste suprafeţele acoperite de calcar şi detergentul va face ca îndepărtarea calcarului să fie extrem de ușoară: cu cât mai mult lăsați produsul anti-calcar să acţioneze, cu atât mai ușor va fi pentru dumneavoastră să eliminaţi calcarul!

Nu uitaţi că trebuie să includeţi detergentul anti-calcar în rutina de curățare pentru că folosirea acestuia vă va scuti de o mulțime de problemele cauzate de calcar pe termen lung.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *