Cum scoți cele mai dificile pete de grăsime din bucătărie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vine vorba despre curățenie, bucătăria este una ditnre cele mai dificile camere, iar acest lucru este din cauza multitudinii de pete dificil de curățat ce se pot forma atât pe pereți, cât și pe mobilier și pe electrocasnice. Dacă vreți să aflați cum să scoateți aceste pete cu un efort minimizat de pe mai multe suprafețe, citiți în continuare!

Alegeți un degresant calitativ pentru aparatură!

Aparatura și electrocasnicele din bucătărie sunt în permanență predispuse la petele de grăsime. Printre acestea se numără aragazul, cuptorul, plita sau hota. Fiind aparaturi destul de costisitoare, multe persoane sunt reticente să le curețe cu substanțe mai puternice, iar eliminarea petelor de grăsime în acest fel este o corvoadă. Dacă vreți să scoateți mult mai ușor și mai rapid aceste pete de grăsime, recomandăm Asevi Quitagrasas, un degresant concentrat, cu o aromă foarte plăcută, care nu va dăuna  aparaturii dumneavoastră.

Grăsimea de pe vasele de gătit și îndepărtarea ei

Pe lângă aparatură, vasele folosite la gătit au și ele de suferit. De foarte multe ori, grăsimea este impregnată și uscată pe vas, mai ales dacă nu a fost curățat imediat după gătit, iar îndepărtarea ei este un proces chinuitor și lung. De asemenea, dacă insistați foarte mult cu diferiți bureți abrazivi sau cu soluții necalitative, puteți contribui, fără să vreți, la deteriorarea vaselor de gătit, fiind nevoiți să le schimbați. Pentru a scoate petele de pe vasele de gătit mult mai eficient, puteți încerca soluția de vase Asevi, un gel degresant concentrat, menit să elimine fără efort grăsimea de pe vasele dumneavoastră.

Remedii mai blânde pentru pereți

În funcție de pereții bucătăriei – lavabilă sau faianță – există mai multe modalități de îndepărtare a petelor de grăsime. Totuși, mai ales în cazul în care este vorba despre lavabilă, atenția trebuie să fie sporită. Folosirea unor substanțe foarte puternice este posibil să strice aspectul lavabilei, iar pereții pot rămâne cu pete. Pentru a evita să se întâmple acest lucru, există câteva posibilități mai naturale pe care le puteți încerca:

  • Bicarbonatul de sodiu – pentru a elimina grăsimea de pe lavabilă, imediat după ce ați terminat procesul de gătire, puteți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Aceasta este aplicată pe stratul de grăsime de pe perete și este lăsată la uscat, până se formează o crustă. După aceea, crusta este îndepărtată și odată cu ea și grăsimea.
  • Oțetul alimentar – oțetul alimentar este folosit în cazul petelor mai vechi și mai încăpățănate de grăsime. Puneți într-un vas jumătate de cantitate de oțet alimentar alb și completați cealaltă jumătate de apă caldă. Se freacă pereții cu o cârpă înmuiată în acest amestec, iar după aceea trebuie să veniți imediat cu o cârpă uscată pentru a absorbi excesul de oțet, evitându-se astfel deteriorarea lavabilei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *