Depuneri de calcar pe robineți – iată cum poți face ca totul să strălucească

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu depunerile de calcar, acele pete albe inestetice pe robineții de la baie sau bucătărie, care par imposibil de scos și ne fac viața grea. De vină pentru apariția acestor pete este chiar apa dură, care are un nivel ridicat de calciu sau magneziu. După ce apa s-a uscat, rămân acele reziduuri albe inestetice greu de curățat. Să nu mai vorbim de faptul că aceste depuneri de calcar pot ascunde adevărate surse de microbi și bacterii și că pot scădea semnificativ presiunea apei. Și totuși… cum scăpăm de ele și cum putem face ca robineții să strălucească din nou?

Unul dintre cele mai vehiculate răspunsuri printre gospodine este oțetul, un aliment banal care se găsește în cămara tuturor și care face minuni atunci când vine vorba de depunerile de calcar. Oțetul a fost folosit de sute de ani de gospodine în curățarea celor mai dificile pete, însă, nu orice oțet este bun pentru îndepărtarea depunerilor de calcar de pe robineți, ci doar cel alb pentru că este un acid foarte puternic. Calcarul este un alcalin care se dizolvă repede atunci când intră în contact cu un acid atât de puternic cum este oțetul, așa că, problema pare a fi rezolvată. Tot ce trebuie să faci este să prepari o soluție din oțel alb, apă și bicarbonat de sodiu, să o aplici pe zonele cu probleme și să o lași să acționeze timp de 30 de minute. Șterge apoi cu o cârpă moale sau un burete ud și vei observa că robinetele tale vor fi ca noi.

Un alt aliment banal care se regăsește de cele mai multe ori în bucătăria oricui și care te poate ajuta în lupta împotriva calcarului este lămâia, mai exact, zeama de lămâie care este la fel de acidă ca și oțetul și provoacă aceeași reacție chimică. Stoarce zeama de la o jumătate de lămâie în pahar, înmoaie o cârpă sau un burete în pahar și aplică pe suprafețele unde există depuneri de calcar. Lasă zeama de lămâie să acționeze timp de 5 minute și apoi clătește cu apă din abundență.

Pe lângă aceste soluții naturale, la îndemâna oricui, există și varianta produselor de curățenie profesionale anticalcar. Spre exemplu, mie nu îmi lipsește niciodată din casă un singur produs de curățenie: Asevi anticalcar, un gel super concentrat, perfect pentru suprafețele afectate de calcar. De ce să mă chinui cu mirosul neplăcut de oțet când pot să folosesc un produs care mă ajută foarte repede să scap de depunerile de calcar? Tot ce trebuie să fac este să aplic gelul pe robineți, să las un pic să acționeze și apoi să clătesc.

De când am descoperit soluția anticalcar Asevi mă pot bucura de robinete strălucitoare mai mult timp, iar depunerile de calcar sunt mai mult o istorie. Nu uita faptul că aceste depuneri de calcar sunt normale și sunt o urmare firească a durității apei. În unele cazuri, aceste depuneri sunt aproape inexistente, în timp ce în alte cazuri sunt extrem de vizibile și supărătoare. Important este să ai întotdeauna la îndemână un produs de curățenie special pentru această problemă și să te asiguri că nu lași depunerile de calcar să se adune prea mult pentru că astfel vor fi mai greu de înlăturat. În orice caz, pentru îndepărtarea depunerilor de calcar este indicat să optezi pentru o soluție specială, dar în lipsa ei, și produsele din cămară precum oțetul sau lămâia te pot ajuta într-o oarecare măsură.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *