4 pași către un dormitor relaxant și terapeutic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele mai multe persoane nu așteaptă cu nerăbdare să facă curățenie. De fapt, mulți dintre noi considerăm sarcinile domestice ca fiind destul de obositoare. Cu toate acestea, casele noastre – în special dormitorul – se presupune că ar fi o oază sigură și primitoare față de lumea exterioară atât de agitată și haotică. Deoarece poate părea o corvoadă să obținem un dormitor îngrijit și organizat, vă vom oferi patru sfaturi ușoare de care puteți ține cont dacă doriți să vă amenajați dormitorul sau nu știți ce mai puteți face pentru a menține ordinea o perioadă mai îndelungată de timp.

Optați pentru o amenajare simplă. Nu degeaba avem în casă o încăpere cu numele de dormitor. În primul rând, folosim dormitorul pentru a dormi. Totuși, multe persoane fac greșeala de a include un birou în dormitor, dar dacă nu puteți separa în mod inconștient munca de odihnă, nu veți putea adormi la fel de ușor. Dormitorul trebuie să fie asociat cu odihna. Desigur, nu avem cu toții un spațiu suplimentar pentru birou, așa că este de înțeles prezența unei mese sau al unui raft pentru a păstra o parte din lucrările de la servici. Cu toate acestea, dacă observați că nu mai aveți pe unde păși și peste tot sunt dosare și mape, este timpul pentru o reevaluare a dormitorului. Pe măsură ce vă amenajați dormitorul, asigurați-vă că optați pentru un pat confortabil și pentru culori deschise, nicidecum pentru culori sobre, birouri dure și scaune incomode. Pentru un îndemn în plus la relaxare, obișnuiți-vă să folosiți balsam la spălarea așternuturilor, cum ar fi Balsam Concentrat Asevi Dreams, cu un miros plăcut și de lungă durată. 

Nu uitați să personalizați dormitorul. Dormitorul este încăperea unde cei mai mulți dintre noi ne retragem pentru a ne odihni, pentru a citi câteva rânduri sau pentru a medita, așa că trebuie să iubim fiecare centimetru din această cameră. Nu are sens să aruncăm banii pe decorațiuni la modă sau pentru mobilier scump, doar pentru că o revistă de design a spus că elementele decorative aurii sunt în tendințe. În schimb, ar trebui să investim doar în elemente decorative și accente pe care le apreciem cu adevărat. Doar așa, vom obține un dormitor primitor și cald, o adevărată reflecție a personalității noastre și a stilului individual. Cu cât ne simțim mai bine în dormitor, cu atât suntem mai fericiți și ne odihnim mai bine.

Fără dispozitive electronice. Indiferent de ce ar spune persoanele mai înaintate în vârstă, tehnologia este adesea mai mult un ajutor decât un prejudiciu. În prezent, telefonul nostru mobil ține loc și de calendar, de ceas cu alarmă, de radio și de multe altele. Acesta este motivul pentru care mulți dintre noi adormim cu telefonul pe noptieră. Totuși, cercetările au arătat că telefoanele, mai ales dacă auzim tot felul de notificări în timpul nopții sau le vedem ecranele luminate, eliberează hormoni care ne mențin treji. Mai precis, ecranul luminos al telefonului ne face creierul să creadă că este zi, iar din acest motiv nu putem adormi. Așadar, după ce ați trimis și ultimul e-mail și ați verificat conturile de pe platformele de socializare, puneți telefonul, tableta și laptopul cât mai departe de pat. Dacă sunteți genul de persoană căruia îi place să aibă un zgomot de televizor pe fundal, puteți lua în considerare achiziția unui dispozitiv de zgomot alb, cum ar fi un difuzor de arome.

În ultimul rând, păstrați curățenia în dormitor. Asta nu înseamnă un dormitor impecabil, care strălucește de curățenie, cât înseamnă mai degrabă să ne simțim calmi, confortabili și odihniți. Dacă avem un dormitor relativ îngrijit, șansele sunt să ne simțim mai relaxați și mai plini de vitalitate. Pentru spălarea pardoselii, putem folosi Asevi Profesional Detergent pentru pardoseli cu aromă de portocală, care curăță și oferă strălucire pardoselii, parfumându-ne subtil dormitorul. Punem accentul pe spălarea frecventă a pardoselii din dormitor, deoarece multitudinea de materiale și țesături – perdele, draperii, covoare, așternuturi, pleduri și perne – implică și foarte mult praf. De asemenea, deschideți ferestrele în fiecare zi măcar 10 minute, optați pentru nuanțe plăcute de alb și bej în loc de gri pentru a permite luminii naturale să vă inunde dormitorul și investiți în unele unități de depozitare în loc să aruncați lucrurile pe podea. În cele din urmă, o lumânare naturală sau o tavă cu potpourri vor parfuma dormitorul clipă de clipă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *