Ar trebui să vă curățați pernele mai des – Iată de ce

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Îți amintești ultima dată când ți-ai curățat pernele?

Când vine vorba de obiecte de uz casnic pe care uitați să le curățați, pernele se află probabil în partea de sus a listei.  Dar dacă nu vă aruncați pernele în mașina de spălat la fiecare câteva săptămâni, ați putea face o greșeală mare. În afară de a fi pur și simplu murdare, pernele necurate ar putea face rău asupra sănătății tale. Pernele pot atrage în ele murdărie, praf, celule moarte ale pielii și creaturi mici precum păianjeni și acarieni de praf. Dacă vă treziți strănutând, ar putea fi un semn că este timpul să vă înlocuiți pernele.

Experții spun că ar trebui să curățați fețele de perne la fiecare trei săptămâni și pernele la fiecare trei luni. Dar dacă nu vă puteți aminti ultima dată când ați aruncat pernele în mașina de spălat, nu vă faceți griji! Nu este nici un dezastru, deoarece le poți curăța foarte repede.

Deși ar trebui să verificați eticheta pentru a fi sigură, pernele sintetice pot fi spălate în mașină și uscate folosind căldură scăzută. Experții în domeniul curățării recomandă, de asemenea, utilizarea unui săpun fără parfum care să se clătească bine rezidurile. Pentru a vă menține mașina de spălat echilibrată, pune la spălat cel puțin două perne în același timp – dar aveți grijă să nu ăuneți prea multe simultan dacă doriți o curățare bună. Apoi, puneți setarea mașinii la cea mai înaltă căldură, deoarece uciderea tuturor germenilor necesită o temperatură a apei mai mare de 60 de grade.

După ce vă scoateți pernele de la mașina de spălat, asigurați-vă că le uscați complet. Umezeala poate invita mucegaiul g, bacteriile și acarienii de praf înapoi. Încercați un ciclu suplimentar de centrifugare în mașina de spălat pentru a elimina cât mai multă umiditate posibil. Și pentru a obține ceva puf, periați pernele cu bile de uscător.

Când scoţi pernele din maşina de spălat, scutură-le bine de tot şi usucă-le întinse pe o suprafaţă plană, cum ar fi suportul de rufe. Nu le agăţa! Dacă ai posibilitatea, usucă-le undeva la aer curat. Pe toată perioada uscării, care va dura până la trei zile, trebuie să le scuturi de câteva ori pe zi, pentru a te asigura că penele sau puful nu se vor strânge în cocoloaşe.

Foarte important este să laşi pernele să se usuce bine de tot!

Sursă foto: YouTube

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *