Îți dorești un parchet curat și strălucitor? Iată ce trebuie să faci

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Parchetul este unul dintre cele mai populare tipuri de pardoseli, fie că vorbim de parchet laminat, stratificat sau parchet din lemn de esență tare. Fiecare parchet vine cu propriile sale avantaje și dezavantaje, dar toate necesită curățare și întreținere regulată. Cu puțină organizare și un detergent eficient, puteți să vă bucurați tot timpul de un parchet cu un aspect minunat, curat și strălucitor. Mai ales dacă dețineți parchet din lemn masiv, va trebui să acordați o atenție sporită tipului de detergent pe care îl veți folosi, tocmai pentru a nu deteriora finisajul.

Întâi de toate, aspirați pardoseala, folosind aspiratorul ori cu peria extinsă ori fără perie, astfel încât să aspirați fără să zgâriați. Aveți grijă să îndepărtați toate particulele mari, cum ar fi nisipul sau alte granule care pot zgâria parchetul în momentul în care veți da cu mopul. Este indicat să aspirați în mod regulat, o dată la câteva zile, însă ștergeți parchetul cu apă săptămânal sau chiar și mai rar. Cu alte cuvinte, curățați temeinic parchetul doar când este absolut necesar. Cu cât folosiți mai puțină apă, detergent și presiune, cu atât mai mult veți prelungi durata de viață a parchetului.

De asemenea, ștergeți imediat apa sau lichidele care s-au vărsat pe parchet. De fiecare dată după ce dați cu mopul, folosiți un mop uscat pentru a accelera uscarea parchetului. Indiferent de finisajul parchetului, nu trebuie să lăsați niciodată lichide pe suprafața parchetului. Pot deteriora sigiliul sau lacul și pot afecta lemnul pentru totdeauna.

Detergentul de curățare joacă un rol deosebit de important. Pentru curățare generală, alegeți un detergent neutru, pe bază de apă, așa cum este Detergent Lemn-Parchet Asevi. Este un detergent concentrat pentru curățarea și întreținerea parchetului, pardoselilor din lemn, pentru uși și dulapuri, cu pH neutru. Nu utilizați niciodată substanțe de înălbire, amoniac, agenți de curățare abrazivi sau orice alt produs care poate lăsa reziduu, cum ar fi uleiurile.

Începeți să ștergeți parchetul din cel mai îndepărtat colț, venind spre ușă, așa încât să nu faceți urme prin încăpere. De asemenea, dați-vă jos papucii atunci când ștergeți parchetul pentru a nu lăsa urme. În timp ce curățați parchetul, schimbați apa ori de câte ori devine murdară, iar la final, folosindu-vă de un mop uscat, ștergeți excesul de apă.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *