Așa se curăță cel mai bine covorul. Încearcă și tu aceste trucuri!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Păstrarea covoarelor curate nu trebuie să fie un haos! Citește mai departe pentru a afla mai multe și pentru a descoperi ce metodă de curățare a covoarelor este potrivită pentru tine.

Indiferent dacă ai pete de cafea pe un covor crem, creioane de la copii mici sau pur și simplu o grămadă de praf și mizerie de zi cu zi, toate covoarele au nevoie de puțină grijă și atenție din când în când. Ceea ce pune mulți proprietari în dificultate în ceea ce privește curățarea covoarelor este efortul implicat în mutarea mobilierului și așteptarea uscării fibrelor. Dar îngrijirea covoarelor nu trebuie să fie dificilă. Dacă ți-ai  dorit vreodată să știi cum să cureți covoarele cu ușurință, iată câteva modalități rapide și simple de a înlătura petele încăpățânate și mirosurile persistente.

Cum se utilizează pulberea ca un curățitor de covoare. Folosirea pulberii este o modalitate excelentă de a curăța covorul. Aceasta este cea mai bună strategie pentru curățarea covorului cu pulbere, fie că este vorba de un pudră de curățat sau de bicarbonat de sodiu:

  • pulverizează praful pe covor.
  • lasă  pulberea timp de cel puțin 30 de minute – dar dacă o poți lăsa peste noapte, cu atât mai bine – aceasta oferă prafului timp pentru a lucra la înmuierea petelor și eliminarea mirosurilor.
  • aspiră praful când ai terminat.

Cum să utilizezi șamponul pentru covoare. Șamponul pentru covoare este o altă modalitate populară de a curăța covoarele. Există multe mărci diferite de șampon pentru covoare, deci asigură-te că respecți indicațiile de pe etichetă.

  • realizează soluția așa cum este indicat pe ambalaj. În multe cazuri, produsul trebuie diluat cu apă.
  • utilizează suficient șampon de covor  pentru a acoperi zona.
  • nu uda prea tare covorul – nu numai că aceasta este o risipă de detergent, dar va crește și timpul de uscare.
  • se curăță suprafețele deosebit de murdare folosind o perie tare.
  • lasă covorul să se usuce.
  • aspiră șamponul după uscare.

Cea mai bună metodă de curățare pentru covoare: Pulbere sau șampon?Când vine vorba de curățarea covoarelor, săpunul și apa pură nu vor face față, mai ales dacă ai de-a face cu pete persistente sau mirosuri adânc înrădăcinate. Majoritatea oamenilor aleg să curețe covoarele fie cu pulbere, fie cu șampon.Pentru a aborda petele și murdăria, merită să cauți o pulbere de covor dedicată, mai degrabă decât un șampon, dacă vrei să faci o treabă rapidă. Șampoanele pot dura ore să se usuce, lăsând încăperea goală și neutilizabilă până când sunt gata. Produsele pulverulente pot fi aspirate mult mai repede și mult mai bine.

Sursă foto: www.procleanmo.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *