4 moduri prin care îți poți face ordine în viață și să reduci stresul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Că suntem sau nu conștienți, o casă curată nu înseamnă doar un aspect ordonat, ci și o stare de spirit excelentă. Doar știți cum se spune, un pat dezordonat, o minte dezordonată. Nimeni nu scapă de zicalele și motto-urile privind importanța unei locuințe curate, dar pentru cei care nu sunt tocmai înnebuniți după tendințele Marie Kondo, o casă curată poate înseamna o provocare de zile mari. Totuși, există o multitudine de cercetări care sprijină faptul că prea multă dezordine poate afecta negativ dispoziția noastră și ne poate stresa mai mult decât am fi tentați să credem.

La nivel practic, oamenii de știință sunt de părere că dezorganizarea și haosul pe care îl creează dezordinea pot face mai dificilă îndeplinirea sarcinilor din viața de zi cu zi. Ba mai mult decât atât, dezordinea poate spori emoțiile negative, cum ar fi sentimentele de copleșire, frustrare sau chiar jenă. Poate determina cortizolul să atingă apogeul, cortizolul fiind un hormon de stres.

Deși dezordinea poate fi o problemă pentru toată lumea, cu atât mai dificil este pentru persoanele care locuiesc în spații mici și înghesuite. În rândurile următoare, ne-am propus să vă oferim patru mici pași acționabili, pe care oricine îi poate face pentru a-și curăța locuința și, desigur, mintea.

Spuneți „nu” lucrurilor de care nu aveți nevoie. În prezent, este foarte ușor să acumulăm o multitudine de lucruri gratuite. Fie că este vorba de genți, tricouri, sticle de apă și alte articole diverse – chiar dacă par o idee bună să le acceptăm și să le aducem acasă la momentul respectiv – aceste lucruri care ne sunt oferite gratuit nu fac altceva decât să încarce inutil spațiile noastre de locuit. De cele mai multe ori, lucrurile gratuite pe care le colectăm nu sunt utile sau benefice, așa că am putea începe să învățăm să refuzăm.

În fiecare seară, găsiți o casă pentru fiecare lucru pe care îl dețineți. Înainte de a merge seara la culcare, luați un lucru care se află în apropiere și oferiți-i o casă permenantă. Poate este vorba despre o ustensilă de bucătărie pe care nu o folosiți prea des, despre un borcan drăguț care poate fi folosit și în baie sau despre o cutie de dimensiuni prea mici. Și da, este în regulă dacă noua casă este coșul de gunoi sau coșul de reciclare.

Încercați să vă detașați de lucrurile pe care nu le mai folosiți. Foarte multe persoane păstrează nenumărate obiecte doar pentru că le-au atașat o valoare sentimentală, iar această conexiune poate fi intensificată atunci când ținem un astfel de lucru în mâinile noastre. Când vă curățați dulapul sau sertarele, faceți un obicei din a avea la îndemână o soluție universală de curățare, așa cum este Asevi Soluție Diverse Suprafețe, care curăță, oferă strălucire și lasă în urmă un parfum plăcut. Ori de câte ori faceți curățenie în spațiile închise, cât țineți în mâini un lucru cu valoare sentimentală, încercați să nu vă mai gândiți la valoarea pe care i-ați atribuit-o, ci mai degrabă întrebați-vă dacă mai folosiți sau mai îmbrăcați acel lucru și cui i s-ar potrivi mai bine. La final, trebuie să obțineți sertare și dulapuri organizate, aerisite, curate și parfumate.

Organizarea casei trebuie privită ca o prioritate.În cea mai mare parte, o casă curată și ordonată presupune să fim implicați. Dacă doriți ca spațiu de locuit să fie mai puțin aglomerat, încercați să programați sesiunile de curățare în calendar, în același mod în care v-ați programa la dentist sau la înot. Gândiți-vă la cât de bine vă veți simți după ce veți organiza cămara din bucătărie, sertarele biroului sau dosarele cu acte. Cu detergentul Asevi pH Neutru, puteți curăța întreaga locuință, chiar și în cele mai mici unghere, fără grija că veți afecta suprafețele.

În cele din urmă, nu considerați niciodată că veți pierde timp făcând curățenie, căci mult mai mult timp pierdeți de fiecare dată când nu vă găsiți geanta, cheile sau sacoul preferat. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *