5 trucuri pentru o casă mereu curată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știai că o locuință curată te-ar ajuta să economisești, zilnic, 66 de minute, pe care să le folosești altfel decât spălând, ștergând praful sau lustruind podeaua? Descoperă 5 trucuri pentru o casă mereu curată, care-ți vor schimba viața în bine.

Curățenia este esențială, atât pentru confortul nostru fizic, cât și pentru cel psihic. Deși suntem conștienți de acest lucru, uneori, întregul proces ne pare o adevărată muncă sisifică, al cărei sfârșit sau utilitate e departe de a se ivi la orizont. Această situație se poate schimba, odată ce te familiarizezi cu cele 5 trucuri pentru o casă mereu curată.

5 lucruri care contribuie la senzația de locuință dezordonată

În tentativa de a facilita munca gospodinelor, cercetătorii au studiat casele oamenilor, în căutarea detaliilor care le fac să arate… murdare. Iată care sunt cele 5 lucruri care contribuie la senzația de locuință dezordonată:

  1. Pardoselile pătate
  2. Rufele nespălate
  3. Iluminarea prea puternică
  4. Obiectele împrăștiate pe podea
  5. Patul nefăcut

5 trucuri pentru o casă mereu curată

Odată identificate lucrurile care crează sentimentul de casă dezordonată, nu ne rămâne decât să le înlăturăm.  Iată cum putem face asta:

  1. Petele de pe pardoseală pot fi eliminate cu ușurință dacă alegem bine detergentul. Cel mai bine e să optezi pentru un detergent universal, potrivit pentru diverse suprafețe. Astfel vei putea economisi nu doar timp, ci și bani. O opțiune excelentă este Detergentul Universal Asevi Mio. Formula sa concentrată curăță suprafețele în profunzime, lăsând în urmă un parfum plăcut. Totodată, este important să folosești corect mopul. Pentru a nu rămâne urme pe pardoseală, cel mai bine e să speli suprafețele, mișcându-l sub formă de Z.
  2. Scapă de problema rufelor nespălate cu un detergent care te va mulțumi, scoțând cu ușurință petele, fără a le deteriora sau decolora. Ai la dispoziție o gamă variată la Asevi. Un exemplu este detergentul Asevi Max Actif. Cu o formulă inovatoare, acesta spală toate tipurile de țesături. În plus este hipoalergenic.
  3. Lumina prea puternică scoate în evidență orice defect și se poate dovedi iritantă. Optează pentru o lumină mai caldă, cu efect ambiental.
  4. Pentru a elimina problema obiectelor împrăștiate pretutindeni, încearcă să faci rost de cât mai multe spații de depozitare. De asemenea, scapă de dubluri sau de lucrurile care ocupă inutil spațiul din casă.
  5. Patul te-a ajutat să-ți reîncarci bateriile pe parcursul nopții. Fă-ți un obicei din a-i ‘returna această favoare’. Psihologii afirmă că un pat nefăcut ne poate fura din energie, în timp ce unul făcut – ne motivează să ne începem ziua cu dreptul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *