Ajutor în curăţenia casei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Păstrarea casei curată, igienizată  şi ordonată, este o provocare pentru fiecare dintre noi. Pentru a economisi cât mai mult timp, încercăm să găsim soluţiile cele mai simple şi eficiente, prin care curăţenia casei să se efectueze rapid şi temeinic. O casă curată, înseamnă o casă bine curăţată de praf, o mobilă şi o podea bine şterse, ferestre şi tâmplărie curate, gresie, faianţă şi obiecte sanitare igienizate, însă înseamnă şi tapiţerii, covoare, perdele şi draperii spălate şi bine întreţinute. Cu cât casa este mai plină de accesorii şi piese de mobilier, cu atât curăţenia va dura mai mult şi va necesita mai mult efort.

Draperiile şi perdelele

Pernele decorative, draperiile şi perdelele, extrem de frumoase şi importante pentru personalitatea casei, se pot transforma  într-o sursă de praf. Deşi sunt mari şi greu de manevrat, acestea ar trebui spălate şi călcate, cel puţin o dată pe lună. De regulă spălarea acestora se poate face în maşina de spălat, iar pentru călcare, un ajutor important îl poate oferi o călcătorie din sectorul 3. Dimensiunile mari ale perdelelor şi draperiilor, pot ridica probleme atunci când vine vorba de călcat, astfel că ajutorul unor profesionişti, va fi bine-venit.

Covoarele

Covorul conferă întotdeauna casei un aspect cald şi primitor, personalizează încăperea şi cadrează frumos cu amenajarea generală. Indiferent din ce fibre sunt fabricate, covoarele  au nevoie de o întreţinere specială, altfel devenind un depozit de praf. Chiar dacă sunt bine aspirate şi frecate cu diverşi detergenţi care nu necesită limpezire, covoarele au nevoie şi de o spălare temeinică şi uscare în aer liber. Astfel se va elimina praful, se vor curăţa foarte bine petele şi se vor reîmprospăta culorile.

Întreţinerea patului şi a lenjeriilor

O casă curată, presupune şi întreţinerea paturilor. În funcţie de tipul saltelelor, acestea vor  fi aerisite constant şi schimbate în funcţie de recomandările producătorului. De asemenea, pernele şi pilotele  se vor spăla conform indicaţiilor de pe  produs.

Într-o casă curată şi igienizată, lenjeria de pat se va schimba o dată pe săptămână. Fie că vor fi doar spălate şi călcate, fie că se preferă chiar şi apretate, o călcătorie din sectorul 3 va veni în ajutorul gospodinelor, ocupându-se  de partea grea, călcând, apretând  şi împachetând impecabil lenjeriile. Tot la capitolul paturi, cuverturile şi  păturile  care sunt folosite pentru a acoperi patul peste zi, necesită şi acestea o spălare periodică, mai ales că rolul lor este tocmai acela de a proteja.

Posibile surse de praf

Chiar dacă se va efectua săptămânal o curăţenie de întreţinere, atâta timp cât nu sunt eliminate depozitele de praf, este posibil ca pe mobilier şi pe podea să se depună foarte repede o peliculă din particule de praf. 

O sursă de praf o reprezintă aparatura electronică din casă. Pentru a se diminua efectul acestora, este indicată aspirarea adecvată a acestora şi ştergerea cu lavetele special destinate.

O altă sursă de praf, o reprezintă  jucăriile din pluş. Indicat este a fi bine scuturate şi spălate periodic, mai cu seamă dacă cei mici se joacă în mod frecvent cu ele. Însă şi o  colecţie de jucării din pluş  necesită o atenţie specială, pentru a nu se transforma  într-un  adevărat pericol, mai cu seamă pentru cei cu un fond alergic sensibil la praf.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *