Ce trebuie să faci pentru ca locuința ta să pară proaspătă și nouă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În mod ideal, pentru fiecare dintre noi, casele noastre ar trebui să fie oaze de pace, de liniște și de seninătate. Când suntem la servici, de abia să așteptăm să ajungem acasă, să ne invităm cu mare drag prietenii în vizită sau să ne întoarcem cu bucurie acasă din călătorii. Altfel spus, trebuie să fim îndrăgostiți de casele noastre și să le considerăm perfecte. La urma urmei, acasă este locul unde ne relaxăm după o zi grea la servici, unde punem țara la cale atunci când ne dorim o viață mai bună și unde ne reculegem după dezamăgiri, eșecuri sau suferințe.

Dar pentru ca o casă să devină acasă, ar trebui să împrumute puțin din personalitatea celor care locuiesc acolo și să fie amenajată primitor, plăcut și relaxant. În rândurile următoare, vom descoperi câteva modalități simple și rapide prin care ne putem transforma locuințele în adevărate sanctuare, pregătite oricând să găzduiască mese și discuții între prieteni:

Parfumul casei. Ce poate fi mai plăcut decât să ajungem grăbiți acasă și, de cum deschidem ușa, să fim întâmpinați de un parfum proaspăt și plăcut? La rândul lor, vizitatorii vor fi impresionați de mirosul plăcut al casei. O casă care miroase frumos este o casă curată și aerisită, în care ne simțim confortabili și relaxați și în care ne putem desfășura activitățile cu zâmbetul pe buze. Vizitatorii se vor simți mult mai destinși dacă vor simți o aromă plăcută și discretă. Există o gamă amplă de opțiuni de parfumuri pentru casă. Puteți alege dintre parfumuri, spray-uri, bețișoare parfumate, potpourri, candele pentru aromoterapie sau difuzoare de casă. Acestea din urmă sunt cele mai recomandate, căci puteți opta pentru o multitudine de uleiuri esențiale. Dacă veți alege uleiuri esențiale de cea mai înaltă calitate, beneficiile vor depăși cu mult simpla dorință de a avea o casă plăcut parfumată. Se cunosc deja efectele terapeutice ale uleiului natural de levănțică, de ylang-ylang, de cuișoare sau de mentă. Lemnul de santal, tămâia, vanilia, precum și uleiurile de portocale, de lămâie sau de grepfruit sunt alegeri grozave. Un difuzor de casă vine în ambalaje biodegradabile și cu instrucțiuni de utilizare, astfel încât să vă bucurați de toate beneficiile utilizării uleiurilor esențiale.

Utilizați oglinzi. Prin reflecțiile pe care le creează, oglinzile au puterea de a mări spațiul, ceea ce este minunat dacă locuim într-o casă de mici dimensiuni sau dacă unele încăperi din casa noastră sunt restrânse ca dimensiuni sau pur și simplu înguste. Dacă locuiți într-o casă cu o suprafață mică, puteți utiliza oglinzi în fiecare încăpere. Apoi, dacă doar unele încăperi sunt restrânse, puteți așeza oglinzile în mod strategic, de exemplu la capătul unui hol lung, îngust și întunecat. De asemenea, dacă living-ul nu este prevăzut cu suficiente ferestre, puteți folosi oglinzi pentru a da impresia unui ferestre suplimentare.

Perdele și draperii. Perdelele și draperiile au un impact copleșitor asupra decorului, motiv pentru care contează foarte mult culoarea, dimensiunea și design-ul lor. Ideal, perdelele și draperiile ar trebui să se afle în armonie cu celelalte elemente din încăpere. În plus, draperiile de bună calitate, așa cum sunt cele din bumbac gros căptușite cu material blackout, mențin răcoarea în casă în timpul verii și căldura pe timp de iarnă, având totodată și proprietăți de izolare fonică.

Într-un final, despre plantele de casă putem spune că nu dezamăgesc niciodată. Ele reușesc întotdeauna să aducă o notă de prospețime, de verdeață și de culoare, schimbând atmosfera ca prin magie. Găsim plante de interior într-o varietate de dimensiuni, deci le putem așeza oriunde – pe pervaz, pe măsuța de cafea, pe rafturi, în bibliotecă, în baie și chiar suspendate în locuri surprinzătoare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *