Cele mai bune metode și soluții de spălat geamuri fără urme

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Spălat geamuri fără urme? Există așa ceva? Bine-nțeles!

Spalat-geamuri-fara-urmeNu trebuie să fii o super gospodină pentru asta. Nici să cheltuiești o grămadă de bani pe produse de curățat de ultimul răcnet. Și cea mai bună veste! Se poate și fără să te spetești muncind. Deci da! Există spălat geamuri fără urme ieftin, rapid și simplu ca bună-ziua. Iar casa ta va străluci de curățenie și prospețime. Pentru asta însă, trebuie să știi câteva trucuri și să afli care sunt cele mai bune soluții, pe care le poți prepara chiar la tine acasă. Iată, așadar, cele mai practice metode, dar și cele mai eficiente substanțe pentru spălat geamuri fără urme.

10 soluții preparate în casă pentru spălat geamuri fără urme

 1. Amoniacul păstrează geamurile strălucitoare vreme îndelungată. Pentru ca ferestrele tale să rămână curate mai mult timp, încearcă un amestec de amoniac şi lichid de vase. Avantajul vine din faptul că depune un strat protector pe suprafaţa geamului. Iată și rețeta de spălat vase fără urme. Într-un litru de apă adaugă un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Amestecă bine, apoi curăță geamurile cu o lavetă.
 2. Spirtul elimină urmele de degete. Dacă vrei să scapi de inesteticele amprente de pe geamuri, apelează la alcoolul medicinal. Amestecă 2 ceșcuțe de alcool sanitar cu 2,5 litri de apă, ½ ceaşcă de amoniac și 1 lingură de detergent de vase lichid. Adaugă din nou apă, până obţii 4 litri de soluţie diluată. Pune și câteva picături de uleiuri esenţiale, pentru a da lichidului de spălat geamuri un miros plăcut. Cu această soluție, nici nu mai este nevoie să clătești ferestrele după ce le cureți.
 3. Cartoful scoate petele dificile. Dacă nu ai avut timp în ultima vreme să speli geamurile, iar petele s-au învechit, cartoful este aliatul tău de nădejde. Cu o felie de cartof crud, freci bine pata. Aștepți apoi câteva minute, până se usucă. Ștergi apoi resturile de cartof cu spirt diluat în apă.
 4. Oţetul te scapă de picăturile de calcar. Geamurile din bucătărie sau baie, aflate în apropierea chiuvetei, se pot murdări de pete de calcar. Poți scăpa de ele cu oțet alb. Amestecă 2 ceşti de apă cu 3 linguri de oţet şi o jumătate de lingură de detergent de vase lichid. Pulverizează pe geam, apoi șterge cu o cârpă care să nu lase scame. Această metodă de spălat geamuri fără pete e foarte eficientă și pentru oglinzi. Dar iată și o altă soluție cu oțet, pentru spălat geamuri fără urme. Amestecă 3,5 litri de apă cu un sfert de ceaşcă de oţet alb de vin şi 1 lingură de detergent lichid de vase lichid. Spală ferestrele cu o cârpă sau lavetă.
 5. Sarea grunjoasă șterge picăturile de grăsime. Aburii de la gătit și picăturile de grăsime sau ulei par uneori imposibil de alungat de pe ferestre. La fel și praful, depus în special pe geamurile din bucătărie sau de la balcon, ce le dă în timp un aspect mat. În acest caz, cea mai bună soluție este sarea. Dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi curăță geamurile cu un burete abraziv. Te vei convinge astfel, o dată în plus, că există într-adevăr spălat geamuri fără urme.
 6. Uleiul de busuioc alungă muştele. Pentru a scăpa odată pentru totdeauna de urmele lăsate de muște pe geamuri, cel mai simplu e să… alungi muștele. Iar soluția este uleiul de busuioc. Încearcă un amestec pe bază de oțet alb și ulei esențial de busuioc. Mai exact, la un pahar mare de oțet trebuie să adaugi 5 picături de ulei de busuioc. Oțetul va dezlipi mizeria de pe ferestre, iar aroma de busuioc va ține muștele la distanță.
 7. Bicarbonatul înlătură petele de vopsea. Și pentru petele de vopsea există spălat geamuri fără urme, simplu și ieftin. Prepară o soluţie din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Freacă petele de vopsea cu o cârpă, până le îndepărtezi.
 8. Zeama de lămâie. Un alt ingredient aproape miraculos de spălat geamuri fără pete este lămâia. Pune o lingură de zeamă de lămâie în 0,25 ml de apă. Și obții o soluție ieftină, eficientă și ecologică de spălat geamuri fără pete.
 9. Detergentul bio. Dacă vrei să încerci să creezi propriul detergent de spălat geamuri fără pete, încearcă următoarea reţetă. Prepară o soluţie din 80% apă demineralizată şi 20% alcool tare. Adaugă câteva picături de ulei esenţial de lămâie. Vei obţine un preparat bio de spălat geamuri fără urme şi bun, şi parfumat.
 10. Soluţie cu vodkă şi lavandă. Acest detergent de spălat geamuri fără urme este o variantă a celui anterior. Iar reţeta e la fel de simplă. Amesteci un pahar de vodkă cu un pahar de apă. Şi adaugi câteva picături de ulei de lavandă.

5 trucuri pentru spălat geamuri fără urme

Dacă vrei ca ferestrele tale să strălucească, nu e suficient să foloseşti cele mai bune soluţii. Este obligatoriu să stăpâneşti şi câteva… tehnici de spălat. Iată, aşadar, câteva trucuri pentru spălat geamuri fără urme.

 1. Înlătură praful. Înainte de a spăla geamurile, şterge cu o cârpă stratul de praf depus, cu o cârpă uscată. Abia apoi foloseşte soluţia lichidă.
 2. Foloseşte o racletă. Înainte de a începe să aplici soluţia specială pentru geamuri, înarmează-te cu o racletă! Este foarte utilă pentru a îndepărta excesul de apă. Nicio unealtă nu va fi la fel de eficientă ca o lamă flexibilă.
 3. Spală cu o cârpă din bumbac sau cu hârtie de ziar. Pentru spălat geamuri fără urme, trebuie să folosești o cârpă din bumbac, uscată. Sau un ziar care nu-ți mai trebuie. Pulverizează soluția pe geam și șterge imediat cu bucata de ziar sau o cârpă care să nu lase scame. Astfel, nu va fi nevoie să ștergi în același loc de mai multe ori. Iar rezultatul va fi o strălucire impecabilă.
 4. Nu curăța geamurile când e soare sau cald. Un alt secret pe care e bine să-l știi este acesta. Căldura predispune geamurile la zgârieturi. Iar lumina puternică a soarelui te va împiedica să vezi petele rămase pe ferestre. De aceea, pentru spălat geamuri fără urme, e bine să ții cont și de acest aspect.
 5. Aparatele de curăţare cu aburi. Dacă ţi se pare că, orice ai face, ferestrele tale nu arată impecabil, poţi apela şi la metoda aceasta. Aparatele de curățare cu aburi sunt ușoare, simplu de folosit și economice. În plus, cu ele nu ai nevoie de niciun strop de detergent. Rapid și fără efort, nici nu-ți dat seama când vei fi spălat geamuri fără urme.

Agenți de curățare pentru ferestrele din termopan

Dacă nu ești adeptul soluțiilor preparate în casă, poți apela, desigur, la gama largă de solvenți, agenți de curățare, creme sau sprayuri din comerț. Acestea sunt indicate, în special, pentru geamurile termopane. Atenție, însă! În niciun caz nu se cumpără la întâmplare! Folosirea unui agent de curățare depinde mult de tipul de finisaj al termopanului, de culoarea și chiar de vârsta ferestrelor din PVC. Gradul de murdărire a ferestrelor face și el diferența atunci când vrei să cumperi un produs de spălat geamuri fără urme. Așadar, dacă nu știi cum să-l alegi pe cel mai potrivit, ține cont de câteva recomandări.

Cum cureți cadrele din PVC alb:

 • Dacă ai geamuri din PVC alb, ai putea opta pentru creme speciale, non-abrazive. Precizează, așadar, la magazin ce fel de ferestre ai. Și cumpără-le pe cele recomandate pentru geamuri din PVC alb.
 • De asemenea, când te apuci de treabă este bine să ai la îndemână un solvent special pentru termopan. Îți va fi foarte util la curățarea murdăriei din zgârieturile fine și la îndepărtarea urmelor de silicon. Cu o cantitate foarte mică de solvent, vei face să dispară petele galbene de silicon, depuse de la fumat și gătit.
 • La ferestrele albe de termopan, pentru spălat geamuri fără urme nu trebuie să folosești cârpe, mai ales colorate. Ele pot lăsa scame sau pete, pe care apoi vei fi nevoit să le cureți cu altceva. Încearcă să apelezi la rulourile de hârtie specială sau la bucăți de pânză albă.

Cum cureți ferestrele cu ramă din lemn

Dacă ai în casa ta ferestre cu ramă din lemn, eventual cu finisaje sau culori personalizate, ți-ar fi utile câteva informații. Cea mai bună soluție ar fi uleiurile speciale, ce se aplică prin pulverizare. De exemplu, WD40. Aceste uleiuri protejează fereastra și previn depunerea prafului și a altor impurități. La ferestrele din PVC alb, dimpotrivă, nu trebuie să folosești niciodată astfel de uleiuri în timpul curățării.

Cum cureți sticla

 Dacă există vreo metodă eficientă de spălat geamuri fără urme, în cazul sticlei ferestrelor din termopan – este o întrebare frecventă. Ei bine, nu există absolut niciun secret ce ține de spălatul geamului din termopan. Acesta se curăță ca orice altă fereastră, așa că poți folosi cu încredere metodele și soluțiile pe care le-ai aflat deja. Indiferent pentru care dintre ele optezi, nu ai cum să dai greș.

Cum cureți și întreții sistemele de închidere

Întreținerea și curățarea mânerelor, sistemelor de închidere și balamalelor nu este deloc complicată. Un spray pe bază de ulei ți-ar putea fi de folos pentru a îndepărta chiar și cele mai mici pete sau urme de murdărie. Tot secretul, aici, este să le cureți o dată la trei luni, pentru a nu fi nevoit să depui apoi o muncă prea laborioasă. Pe lângă faptul că sprayul curăță foarte bine, are și meritul de a ține la distanță murdăria pentru mai mult timp. În plus, este și un bun agent împotriva depunerii de rugină la nivelul balamalelor.

În concluzie, pentru a avea o locuință cu ferestre strălucitoare, nu trebuie să dispui de prea mult timp sau de bani. Poți prepara singur soluții eficace, doar cu produse ce nu au cum să-ți lipsească din casă. Cu sare, lămâie sau oțet, poți face soluții grozave pentru spălat geamuri fără urme. Poate pe unele dintre ele le-ai folosit deja și te-ai convins că funcționează. Pe altele, în schimb, le poți încerca de acum înainte. Nu e niciodată prea târziu să testezi soluții noi, nici să îți perfecționezi metodele. Vei vedea că există spălat de geamuri fără urme și fără efort! Ba chiar, de-acum înainte, s-ar putea să descoperi că spălatul geamurilor poate fi o activitate relaxantă și plăcută. Mult succes!

Sursa foto: ghk.h-cdn.co

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *