Cum faci curăţenie generală – cu ce începi şi cu ce termini

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Curățenia generală a casei nu trebuie să fie o sarcină descurajantă. De fapt, nu este o corvoadă chiar atât de mare, mai ales dacă aveți un plan de atac bine pus la punct şi dacă aveţi la îndemână cele mai bune produse de curăţenie. Produsele Asevi sunt potrivite atât pentru lustruirea podelelor, pentru curăţarea petelor de grăsime din bucătărie, dar nu vă vor lăsa la greu nici în lupta împotriva petelor de calcar. Înainte să vă apucaţi de curăţenie, ar trebui să vă înarmaţi cu cele mai bune produse de curăţenie la un preţ avantajos şi să vedeţi cum până şi curăţenia generală poate deveni o sarcină uşoară.

Începeți întotdeauna din partea de sus spre partea de jos a camerei. Nimeni nu își dorește să aspire, ca apoi sa scape firmituri pe podeaua proaspăt curățată sau să șteargă praful, murdărind, încă o dată, podeaua.

Acestea fiind zise, alegeţi câteva piese antrenante şi să trecem la treabă!

Curățenie în baie

  1. Curățenia în baie poate părea una dintre cele mai groaznice sarcini deoarece locul este plin de microbi, deci este mai bine să o rezolvaţi cât mai curând posibil. Luați o pereche de mănuși pentru a vă ține mâinile departe de murdărie și frecați bine faianța, chiuveta, dușul și toaleta cu un burete și apă fierbinte. Lăsați-le să se înmoaie timp de 1 minut. Reveniți din nou asupra lor cu un agent de curățare dezincrustant pentru wc si grupuri sanitare de la Asevi, şi lăsaţi-le din nou să se înmoaie pentru un minut, iar apoi frecați cu un burete toate suprafețele. La final, puteţi să folosiți şi un detergent profesional dezinfectant pentru baie.
  2. Curățați gresia. Aspirarea este cel mai eficient mod de curățare a prafului care se acumulează pe suprafaţa gresiei. După aspirare spălaţi cu un mop.

Curăţenia în bucătărie

  • Spălați și uscați vasele. Este mult mai ușor dacă spălați farfuriile de mâncare imediat după ce le folosiți, astfel, rareori va trebui să le lăsați la înmuiat, deoarece resturile de alimente nu vor avea timp să se usuce și să se întărească.
  • Curățați aragazul și cuptorul cu microunde. O altă sarcină dificilă este curățarea cuptorului cu microunde și a aragazului, mai ales dacă nu le curățăm foarte des. Cea mai ușoară metodă de curățare este folosind un degresant de la Asevi. Soluţia este superconcentrată şi elimină cu ușurința orice tip de grăsime de pe toate suprafețele din bucătărie.
  • Ștergeți mobila! Luați o cârpă umedă, îmbibată într-o soluție de curăţare specială pentru lemn și folosiți mișcări continue și circulare pe toate suprafeţele, astfel încât să nu ratați nicio pată.
  • Aspirați si ștergeți cu mopul gresia sau parchetul. Dacă aveți gresie, folosiți din nou detergentul universal pentru pardoseală, iar dacă aveți parchet, folosiți un detergent profesional concentrat pentru lemn și parchet. 

Curățenia în camera de zi

  • Organizați toată dezordinea! Din nou, pornim de sus în jos. Primul pas pentru a organiza orice cameră este să scăpăm de toate lucrurile nedorite. Deci acele hârtii pe care le-aţi aruncat pe jos, hainele de pe podea, ambalajele de lângă pat, toate trebuie să dispară. Apoi, puteți să începeţi cu adevărat curățenia.
  • Ștergeți praful si lustruiți piese de mobilier! Pentru a reda aspectul si culoarea mobilierului, folosiți detergentul pentru mobilă de la Asevi, care nu doar curăţă, dar ajută şi la redobândirea culorii iniţiale a pieselor de mobilier.
  • Aspirați covoarele, sau în unele cazuri, parchetul. În cazul în care aveți parchet, după aspirare, nu uitați să spălaţi parchetul cu un mop folosind un detergent de curățare a lemnului, iar pentru un miros plăcut, puteţi să folosiţi un odorizant de cameră din gama Asevi pentru a reuși să le oferiți o amintire plăcută tuturor celor care vă vor trece pragul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *