Cum să ai casa curată atunci când nu te simți prea bine?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În unele perioade ale anului, virușii și bacteriile se răspândesc cu repeziciune peste tot, așa că devine lesne de înțeles de ce în toiul toamnei cei mai mulți suferă de răceală sau gripă. Și ce se întâmplă în casă atunci când tu ești bolnavă? Cel mai probabil, vasele vor continua să se adune în chiuvetă, germenii își vor face de cap în baie, praful se va așeza în strat gros pe orice suprafață, iar rufele care trebuie spălate se vor aduna în mormane. Chiar și numai trei zile de boală îți pot întoarce casa pe dos.

Mai ales în perioadele de boală, casa trebuie să fie curată și aerisită. Și cum să faci curat dacă nici nu te poți ridica bine din pat? Cel mai bine ar fi să împarți sarcinile tuturor membrilor familiei, de la cel mai mic până la cel mai mare. Dacă ai măcar câteva clipe când te simți parcă puțin mai bine, atunci poți rezolva o sarcină care nu necesită prea mult efort. Poți spăla vasele sau poți face curățenie în frigider. Că tot am ajuns la aceste două aspecte, știm că atunci când gospodina casei se simte rău, ceilalți membri nu vor reuși să facă o curățenie atât de temeinică. Prin urmare, în perioadele de boală, curățenia ar trebui să se rezume doar la unele aspecte:

  • Vasele trebuie să fie spălate și chiuveta din bucătărie dezinfectată. Vasele murdare care se adună în teancuri în bucătărie nu doar că sunt un magnet pentru bacterii, dar răspândesc și un miros foarte neplăcut. Prin urmare, dacă te simți câtuși de puțin mai bine, înarmează-te cu un burete și cu un detergent de vase și spală cu apă călduță toate vasele pline de murdărie. Îți recomandăm detergentul de vase Asevi Ultra, o soluție de spălat vase manual foarte concentrată, care curăță și degresează chiar și murdăria mai veche. În plus, are grijă de mâinile tale și are o aromă subtilă, care nu-ți va supără simțul olfactiv, care oricum  este deja afectat de răceală. Dacă vasele sunt curate, mai ales în sezon de boală, trebuie să dezinfectezi foarte bine chiuveta. Chiuveta din bucătărie este zona din casă unde se acumulează cele mai multe bacterii. Șterge orice urmă de umezeală, aplică un dezinfectat și lasă-l să acționeze câteva ore, după care clătește cu apă curată.
  • Curăță frigiderul. Nu ai nevoie de mai mult de 5-10 minute pentru a face o curățenie temeinică în frigider. Trebuie doar să arunci produsele expirate, resturile de mâncare și să verifici, dacă nu cumva cât timp ai stat la pat, alimentele nu au fost depozitate greșit. Cel mai important este ca fructele și legumele să nu stea în apropiere de carnea crudă. Asigură-te că nu mai sunt alimente stricate sau expirate și că toate produsele alimentare sunt aranjate corecte. Acum, că și frigiderul este curat poți depozita fructe și legume proaspete și multe lămâi care să te ajute să treci mai repede peste acest episod de boală.
  • Roagă un membru al familiei să ducă gunoiul, astfel încât să elimini principalul vinovat care răspândește miros neplăcut.
  • Curățenia în băi. Dacă nu te simți tocmai în stare să cureți viguros fiecare obiect sanitar, să știi că poți trișa. Folosește șervețele dezinfectante. De fapt, este bine să ai tot timpul la îndemână un pachet cu astfel de șervețele. Astfel, vei curăța murdăria rapid și vei putea opri răspândirea germenilor.
  • Pune la spălat rufele murdare. Mai ales în perioadele când un membru al casei este bolnav, rufele, halatele de baie, lenjeriile și proaspele murdare nu trebuie lăsate să se adune. Îți recomandăm Detergent Lichid Universal Asevi Max, potrivit pentru toate rufele. Are o capacitate de 2.9 litri, așa că este suficient pentru 44 de spălări. Folosește temperatură ridicată de spălare, iar la final, roagă-ți partenerul să întindă el rufele, ca tu să te poți odihni.

Curățenia de bază se încheie numaidecât cu aspirarea și spălarea pardoselilor. Pentru că sunt sarcini care necesită destul de mult efort, cel mai bine e să le atribui membrilor sănătoși. Folosește un aspirator care elimină alergenii și un detergent dezinfectant pentru curățarea pardoselilor. Pentru că în casă este mai curat și nu mai simți mirosuri neplăcute, îți poți face un ceai relaxant care să îți alunge orice simptom de boală.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *