Cum să-ți cureți EFICIENT hainele! 7 greșeli care pot avea urmări grave asupra hainelor noastre

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cine nu știe cum să spele rufe?! Fie că spălăm la mână, sau folosim mașina de spălat, din grabă sau din neatenție ajungem să comitem unele greșeli care pot avea urmări grave asupra hainelor noastre. În rândurile de mai jos vezi care sunt ele și ce ar trebui să faci pentru a le evita.

spalat rufe 1

Picture 1 of 5

  1. Folosești prea mult detergent. Nu te gândi că dacă pui mai mult detergent, aceasta este echivalentul unor haine mai curate. Din cauza spumei generate de detergent, scamele și murdăria hainelor se ridică deasupra apei, ceea ce înseamnă că nu vor fi eliminate în momentul clătirii. De aceea, se recomandă să umpli doar o treime sau jumătate de capac cu praf de spălat.
  2. Nu lași detergentul să se dizolve. Mulți detergenți nu se dizolvă în apa cu temperatura scăzută, chiar dacă scrie pe ambalaj că poți să-l folosești și în apă rece. De aceea, poate ar fi bine să fii mai precaută și să-ți schimbi modalitatea de spălare.
  3. Nu umpli mașina de spălat corect. În cazul unei mașini de spălat în care încărcarea cu rufe se face prin partea de jos, cele murdare ar trebuie adăugate ultimele și nu primele, iar atunci când pui detergentul în timp ce mașina se umple cu apă, mai mult ca sigur acesta nu se va dizolva așa cum trebuie, ceea ce înseamnă că hainele vor rămâne tot murdare.
  4. Nu separi bine hainele ce trebuie spălate. Nu este suficient doar să le separi pe culori. Spală tot ce este supraelastic cu alte haine supraelastice. Chiar dacă ai putea să speli prosoapele împreună cu alte haine din bumbac, acest lucru va duce la încărcarea lor. Aceeași regulă se aplică și în cazul rufelor colorate, după cum ți-am spus mai sus. Cele albe se separă de cele colorate.
  5. Exagerezi cu balsamul de rufe. Balsamele de rufe lasă un strat subțire pe țesătură, iar acest lucru este și mai problematic în cazul prosoapelor pentru că acel strat le împiedică să absoarbă umezeala. Dacă totuși nu vrei să renunți la senzația de catifelare și mirosul plăcut, atunci adaugă doar o jumătate de măsură în timpul ciclului de spălare. Nu va fi nicio diferență.
  6. Speli lenjeria intimă cu alte haine. Este poate cea mai comună greșeală, nu-ți face griji. Lenjeria intimă se spală separat. Motivația nu este doar estetică, ci mai ales igienică. O sursă importantă de bacterii este în lenjeria intimă. Din aceasta cauză, este indicat să spălăm la peste 60 de grade cu un înălbitor puternic care poate curața bine.
  7. Speli puțin prosoapele de bucătărie. Prosoapele de bucătărie nu au alt scop decât să șteargă și să facă curațenie. Ele strâng fărâmituri, pete specifice bucătariei și adună microbi, praf, spori de muceagi. În această situație, îți oferim două dintre secretele spălatului corespunzător al acestora: temperatura apei să fie la peste 60 de grade și un ciclu de spălare de cel puțin o oră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *