Cum trebuie să îngrijești pielea delicată a bebelușului – 5 metode naturale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pielea unui bebeluș este foarte sensibilă, iar dacă părinții nu adoptă o rutină de îngrijire adecvată pielii, micuțul poate suferi iritații, erupții cutanate și hipersensibilitate. Ceea ce majoritatea medicilor recomandă proaspeților părinți este să utilizeze produse cât mai naturale, lipsite de substanțe sintetice care pot dăuna pielii sugarului.

Iată, în rândurile de mai jos, mai multe sfaturi despre cum puteți avea grijă corect de pielea bebelușului:

  1. Curățați pielea cu regularitate. Pielea unui nou-născut este acoperită cu o substanță asemănoare cu ceara albă, numită vernix, care se elimină treptat pe parcursul primelor două săptămâni de la naștere. Este un proces natural, așa că nu trebuie să îl grăbiți frecând pielea copilului sau utilizând creme grase. Este suficient să ștergeți pielea bebelușului cu dischete moi, utilizând apă călduță și un gel blând, acordând o grijă suplimentară zonei scutecului și zonei de jur împrejurul gurii.
  2. Faceți baie bebelușului doar atunci când este necesar. Dacă veți exagera cu băițele, veți îndepărta uleiurile naturale care se află în piele, ceea ce duce la uscăciune și exfoliere. Este suficient să faceți baie bebelușului de cel mult patru ori pe săptămână. Din nou, folosiți apă caldă, un burete moale și un produs de curățare blând, special formulat pentru pielea sugarilor. Temperatura camerei unde va sta bebelușul după baie trebuie să fie potrivită pentru a evita frisoanele sau răceala. Utilizați întotdeauna prosoape delicate din bumbac pentru a usca pielea copilului.
  3. Folosiți produse naturale și organice. După naștere, toți bebelușii au pielea foarte sensibilă, așa că va fi necesar puțin timp până când cel mic se va adapta la mediul din afara pântecelui mamei. Din acest motiv, este indicat să optați pentru produse naturale formulate pentru nou-născuți, care nu conțin substanțe chimice. Trebuie să știți că produsele parfumate sau antibacteriene pot provoca erupții cutanate și uscăciune. În schimb, folosiți produse de curățare pentru sugari, șampoane care nu provoacă lacrimi și creme delicate.
  4. Folosiți detergenți fără parfum sau foarte ușor parfumați. Este recomandat să spălați hainele noi și așternuturile copilului înainte de a le folosi. Deși nu au pete și pot părea foarte curate, este indicat să le spălați cu un detergent blând, foarte ușor parfumat, pentru a elimina praful, germenii și orice urmă de murdărie. Puteți utiliza cu toată încrederea detergentul cu săpun de Marsilia Asevi și balsamul de rufe Asevi Sensitive. În plus, nu uitați că hainele bebelușului ar trebui spălate independent de hainele familiei.
  5. Evitați erupțiile în zona scutecului. Dacă bebelușul stă în scutec murdar o perioadă prea lungă de timp, dacă scutecul este prea strâmt sau dacă copilul este foarte sensibil la o anumită marcă de scutece, poate suferi erupții cutanate. După fiecare scaun, schimbați scutecul copilului pentru a-l feri de erupții cutanate și infecții ale pielii. Majoritatea erupțiilor nu reprezintă motiv de îngrijorare, dar dacă erupția persistă, atunci discutați cu medicul pediatru.

În cele din urmă, oferiți-i copilului un masaj corporal delicat de cel puțin patru ori pe săptămână. Masajul corporal este o manieră minunată de a consolida legătura părinte-copil. Puteți folosi uleiuri naturale care hrănesc și hidratează pielea bebelușului, precum ulei de nucă de cocos, ulei de măsline sau ulei de migdale. Încercați să evitați utilizarea uleiurilor din comerț, care conțin de obicei substanțe chimice și parfumuri care dăunează pielii copilului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *