Atenție! Curățenia începe cu lucrurile mici dar care pot fi extrem de dăunătoare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții avem prin casă obiecte numai bune de aruncat. De unele suntem conștienți și profităm de orice prilej pentru a scăpa de ele, dar sunt unele lucruri de care nici nu bănuim că ne putem dispensa cu ușurință.

curatenie lucruri mici 1

Picture 1 of 5

Buretele de bucătărie, rimelul, sapunurile antibacteriene. Ei, ce zici? Veți spune că exagerăm, sunte lucruri folosite în fiecare casă și nu le putem arunca, pentru că avem nevoie de ele. Dar haideți să vă vorbim puțin despre ele și cum pot fi ele înlocuite, pentru că puțini dintre noi știu că ele pot fi extrem de dăunătoare.

Odorizantul de aer

Odorizantul de aer poate conține ftalați, care permit parfumului să se păstreze mai mult timp în aer. În doze mari, odorizanturile de aer pot acționa negativ chiar asupra funcțiilor reproductive și dezvoltării fătului. Dacă totuși vrei un anumit miros în casa ta, atunci mai bine încearcă să folosești arome naturale, cum sunt de exemplu, uleiurile esențiale.

Săpunurile antibacteriene

Da, ați citit bine. Obiceiul de a dezinfecta în exces mâinile, corpul și casa poate aduce mai multe dezavantaje decât beneficii. Asta, pentru că bacteriile patogene devin rezistente la triclosan, conținut în toate aceste produse. Știați că triclosanul poate duce la tulburări hormonale și probabil contribuie la dezvoltarea rezistenței la antibiotice.

Recipientele vechi pentru alimente

Efectuează o curățenie în bucătăria ta și aruncă containerele transparente care au pe ele marcate cifra 7 sau PC, (ceea ce înseamna policarbonat). Aceste tipuri de containere pot conține o substanță toxică, bisfenol. În plus, aruncă și acele recipiente ușor crăpate, nu rezolvi nimic cu ele.

Rimelul vechi

Medicul Thomas Shteynmann, membru al Academiei Americane de Oftalmologie, consideră că „în cosmetice lichide, inclusiv în rimel, în timp, se acumulează o mulțime de bacterii”. Ulterior, bacteriile sunt colectate pe pensulă de pe gene și cu piele, iar apoi ajung în recipient unde se înmulțesc activ. Acesta este motivul pentru care după două sau trei luni rimelul ar trebui aruncat, chiar dacă avem impresia că-l mai putem folosi o bună bucată de timp.

Burete de bucătărie

Buretele de bucătărie este doar ”un spațiu de întâlnire” pentru o mulțime de microorganisme dăunătoare. Specialiștii recomandă să se încălzească burete în cuptorul cu microunde pentru a ucide microbii. Cu toate acestea, Michael Doyle, director al Centrului pentru Siguranța Alimentară de la Universitatea din Georgia, recomandă să fie excluse din bucătrie. Explicația lui este logică. Durează mult timp până când buretele se usucă, iar într-un mediu umed, la temperatura camerei, bacteriile se multiplica rapid. Chiar și în mașina de spălat vase microbii nu sunt distruși. Folosiți mai bine șervețele, deoarece acestea sunt mult mai subțiri și, prin urmare, se usucă repede.

Ați rămas suprinși, nu-i așa? Vă recomandăm să vă gândiți mai bine la ceea ce v-am propus și, de ce nu, să treceți la treabă!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *