Curaţenia la domiciliu

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este foarte uşor să ne lăsăm pacăliţi de puterea minţii noastre care ne induce faptul că, ordinea şi curăţenia unei case ar trebui să fie ieftină. Până la urmă este doar o muncă manuală care îţi ia doar timp, de ce să-ţi ia şi bani?!Când o faci tu pare greu, când vezi la altul pare uşor.

Curatenie la domiciliu

Studiile arată că în spatele firmelor de curăţenie, a menajerelor sau a femeii de serviciu se află o muncă şi o pregătire ca la carte.

Aşadar în articolul de astăzi voi discuta despre ce trebuie să ai în vedere atunci când angajezi pe cineva pentru a-ţi face curăţenie în casă, o menajeră sau o firmă independentă de curăţenie.

În primul rând preţul. De ce sunt preţurile destul de ridicate în cazul firmelor de curăţenie?

Dacă studiezi piaţa online există două game de preţuri cand vine vorba de curăţarea casei:

Femei de serviciu sau menajere care sunt destul de ieftine şi sunt plătite pe ora şi companii profesionale de curăţenie care pot avea un preţ mai ridicat.

Cu aşa preţ ridicat îţi pui de multe ori întrebarea dacă se merită să plăteşti pe cineva să o facă sau să o faci chiar tu, dar există multe lucrui bune dacă angajezi pe cineva să o facă. Aşadar o să vă fac o listă a motivelor principale pentru care casa ta ar trebui să fie curăţată ori de o menajeră ori de o firmă specializată.

 

Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie!

Pe la sfârşitul săptămâinii prietenele tale se invită la tine pentru o petrecere, suni menajera sa vină să facă ordine, dar ea nu răspune, insişti cu telefonul, dar fără rezultat.

Ce te faci în situaţia asta? Având în vedere că pentru o petrecere nu doar curăţenia este o problemă.

Avantajul pe care îl ai atunci când apelezi la o firmă de curăţenie este că în general au mereu înlocuitoare pentru menajerele care au o problemă şi nu pot fi în acel moment la locul unde sunt solicitate. Lucru acesta este de ştiut, şi este important deoarece tu ca persoană nu ai cum sa-ţi dai seama că personalul nu este format din aceleaşi persoane.

Atunci când ai nevoie neapărată ca cineva să facă oridine şi curătenie în locul tău, iar de ce dispuneai până atunci nu-ţi poate fi de ajutor, cred ca este cazul să apelezi la o firmă specializată pentru curăţenie la domiciliu.

În companiile care oferă servicii pentru curăţarea casei la dimiciliu există un centru unde poţi suna în cazul în care ceva nu merge bine.

Spre exeplu: Dacă femeia angajată este bolnavă şi nu a putut să se prezinte la datorie, apelaţi cu încredere pentru a vi se înlocui cu alta disponibilă.

A făcut curat, dar a omis anumite locuri? Nu este nicio problemă, dacă suni  în call cetral  aceştia vor trimite pe cineva înapoi pentru a curăţa ce este necurăţat, fără să-ţi ia bani în plus.

Dacă doreşti să-ţi reprogramezi programare, multe din companii nu consideră asta un dezavantaj şi or să te reprogrameze pentru atunci când esti disponibilă.

La sediul lor puteţi cere şi ce fel de persoană să se prezinte la tine acasă. Aproape orice moft îţi este satisfăcut din acest punct de vedere de către companiile specializate în curăţenie la domicilui.

Multe servicii de curăţenie la domiciliu vor să le ofere clienţilor o casp extrem de curată ăn puţin timp.

Curăţarea casei poate fi o corvoadă, pentru efectuarea acesteia poate dură chiar şi o zi întreagă. 

Mulţi decid că în timpul lor liber vor să se preocupe pentru alte lucruri mai importante, decât să stea o zi întreagă pentru a curăţa în casă. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi îmbunătăţesc, calitatea vieţii lasând munca în locuiţă pe mâna cuiva specializat. Puţini sunt cei ce fac siguri.

Oamenii care au case mari cosideră curăţenia o misiune înterminabilă, de aceea tind spre a apela pentru firmele de curăţenie la domiciliu.

 

Motive pentru care angajarea unei firme de curăţenie la domiciliu sau o menajeră este o idee bună.

Faptul că aduci pe cineva în casa ta să-ţi facă trebuirile, să-ţi umble prin bcruri face acea persoană să-ţi fie apropiată. Aşadar ai un prieten în plus.

În timp ce menajera face curat, tu poţi să te ocupi de alte lucruri care-ţi plac cum ar fi gătitul sau călcatul.

Gatitul este mult mai distractiv decât curăţenia de după, iar călcatul mai plăcut decât aşezarea aşternuturilor.

Să plăteşti pe cineva să facă lucrurile mai puţin plăcute pentru tine este ceva divin.

 

De ce este bine să ai o casă curată în permanenţă?

1.Vei avea o concentrare mai bună

Când casa ta este murdară sau dezorganizată, este dificil să te concentrezi pe sarcinile pe care ar trebui să le faci. S-ar putea să fii distras de  dezordine sau de faptul ca trebuie şters praful. Acestă distragere te va împiedica să faci lucruri importante. Dacă, casa ta este curată și organizată vei avea puţine lucrurui care să te distragă.

2.Poți găsi lucrurile mai uşor

Ai pierdut din nou cheile sau telefonul mobil? Cu o casă curată, vei petrece mai puțin timp în căutarea unor lucruri pe care le-ai pierdut. Te vei simți mai bine când casa ta este organizată și vi găsi ceea ce ai nevoie la locul lui.

3.Vei fi mai creativ

Spațiul curat permite minții să se relaxeze și să fie mai creativă. Când sunteți înconjurat de dezordine sau de lucruri dezorganizare, mintea ta se concentrează mai mult pe haos și mai puțin pe permiterea fluxurilor tau creative. Dacă eşti o persoană creativă, păstrarea unei case curată te va ajuta să faci ceea ce-ţi iese cel mai bine.

4.Vei invita oamenii acasă

Nu este nimic mai jenant decât primirea unor prietenii cu o casă murdară.

Nu lăsa o casă murdară să te împiedice să petreci  timp cu oamenii pe care îi iubești. Prin păstrarea locuinței curate și ordonate, vei avea mai multă motivație pentru a invita oamenii la cină bucurându-te de compania lor.

5.Este bine pentru copii

Nu este bine ca oamenii de orice vârstă să trăiască în mizerie, dar mai ales copiii. Copiii mici, care încă merg de-a buşilea  vor avea intenţia de a lua lucruri de pe podea pentru a le duce în gură.Copiii sunt, de asemenea, sensibili la mucegai sau bacterii care le pot afecta sănătate- Păstrarea casei  curată și dezinfectată îţi va ține copiii și întreaga familie mult mai sănătoase.

6.Vei dormi mai bine

Nu este nimic mai relaxant decât să te aşezi noapte într-un pat frumos aranjat, călcat, cu un miros plăcut. Vei fi mai liniștit când nu te vei treziți în haos. Lăsa-ți mintea să se odihnească liniștit într-o casă curată.

Acum ai toate motivele să ai o casă în permanenţă curată, apelând cu încredere la o firmă specializată în curăţenie la domiciliu!

 

Curăţenia de primăvară.

Primăvara a venit şi o dată cu ea sezonul cald, în concluzie este timpul pentru o curăţenie generală. Indiferect că o faci tu sau angajezi o firmă specializată în curăţenie la domiciliu trebuie să ţii cont de anumiţi paşi în efectuarea ei.

În primul rând perdelele şi draperiile. Pentru ca în casa ta să fie lumină curată este nevoie ca draperiile şi perdelele tale să arate ca noi, de accea este nevoie să începi cu ele curăţenia. Le aduni pe toate şi le bagi în maşina de spălat, asta dacă toate au aceiaşi culoare, în cazul culorilor diferite le vei spăla pe ficare în aşa fel încât să nu existe probleme în decolorare.

Cu siguranţă din cauza faptului că stau mereu aproape de geamuri acestea sunt destul de murdare deşi poate nu ar părea. De reţinut este faptul că ele se spală diferit în funcţie de materialul din care sunt făcute. Mare grijă la stoarcere sau uscare!

Nu este indicat să le stoarceţi la maşină sau să fie călcate cu fierul, cel mai bine este să le scoţi din masină şi să le pui la geamuri pentru că se vor usca singure.

Acum că geamurile au rămas fără perdele poţi să te apuci de curăţarea lor.

Ferestrele tale sunt pline de praf, pete şi nu mai au strălucire, este momentul să le cureţi.

Soluţiile din comerţ dar şi cele naturale, făcute în casă îţi vor fi de mare ajutor. Oţetul cu apă şi bicarbonatul de sodiu îţi vor fi aliaţi de încredere.

Mochetele şi covoarele.

Aceste doua gazde pentru praf şi microbi trebuie curăţate, nu faci asta zilnic dar acum cu venirea primăverii şi sărbătorilor pascale este un moment prielnic pentru a le curăţa.

Acestea trebuie înainte de a fi curăţate, aspirate pe ambele părţi.  Pentru a le spăla poţi folosi soluţii naturale, făcute în casă cum ar fi oţetul care îi va oferi covorului tau o culoarfe reîmprospătată.

Poţi scoate covoarele afară şi le iei la bătut cu o paletă pentru a scoate praful din ele.

Pentru a scoate mirosurile neplăcute din ele te poţi folosi de bicarbonat de sodiu după care le aspiri iar.

Praful, un alt inamic al sănătăţii tale şi al case curate, acesta se depune de cele mai multe ori şi în locuri greu accesibile, cum ar fi printre calorifere sau prin spatele mobilei, pentru ca munca ta să fie uşoară foloseşte-te de un uscător de păr cu viteză mare, acesta va împinge praful din locurile greu accesibile.

O dată cu venirea primăverii intervine şi o mare problemă şi cea a căldurii, ceea ce înseamnă că trebuie să foloseşti aerul condiţionat.

După perioada în care a stat fără să fie folosit acesta trebuie curăţat.  Filtrele acestuia trebuie curăţate cu grijă pentru că sunt pline de praf. Aşadar o dată şters vei evita îmbolnăvirea din cauza lui, dar şi faptul că va fi împrăştiat în toată casa.

O altă problemă în curăţenia de primăvară este zugrăvitul

Deşi este greu de realizat este un lucru necesar, deoarece din cauza umidităţii din timpul iernii pereţii tai cu siguranţă au pete de mucegai.

Aşadar primăvara este momentul perfect pentru ca pereţii tăi să-şi recapete culoarea iniţială.

Acestea au fost câteva mici sfaturi pentru curăţenia de primăvară, asta dacă vrei ca tu să fii cel care o face, însă dacă toate acestea de depăşesc, sau nu ai suficient timp pentru efectuarea lor, poţi apela cu încredere la o firmă specializată în curăţenie la domiciliu, aceste firme au un personal instruit bine şi se vor ocupa de toate aceste probleme ale curăţeniei în locul tău.

Spor la treabă!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *