Merită să apelezi la servicii profesionale de curăţenie? Află preţurile pentru curăţenie în 2018

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când munca ne ocupă aproape întreaga zi, iar activităţile zilnice devin din ce în ce mai numeroase, timpul devine principala problemă atunci cand vine vorba de curăţenie. Cu toţii ne dorim o locuinţă perfect curată, dar puţini dintre noi mai dispun de timpul pentru o curăţenie generală sau o curăţenie periodică de întreţinere aşa cum se făcea pe vremuri.

Cât priveşte firmele mai mici sau mai mari, se pune problema avantajelor serviciilor profesionale de curăţenie în raport cu avantajele personalului de curăţenie permanent. Astăzi, serviciile de curăţenie s-au specializat din ce în ce mai mult şi avem posibilitatea să apelăm la profesionişti nu doar pentru curăţenia clasică, ci pentru diverse situaţii care necesita servicii de menaj, dar este important să ştim ce oferte de preţuri pentru curăţenie sunt disponibile şi ce avantaje am avea.

Avantajele apelării la servicii specializate de curăţenie

Fie că este vorba de o locuinţă, un birou, un magazin sau o şcoală, realitatea este că orice spaţiu se murdăreşte şi necesită curăţenia adecvată. Un mediu curat este esenţial şi are un impact pozitiv nu doar asupra sănătăţii noastre, ci şi asupra stării de bine şi a dispoziţiei noastre. La fel, un mediu îmbâcsit şi neigienic are consecinţe negative asupra sănătăţii şi asupra calităţii vieţii. Serviciile profesionale de curăţenie pot garanta un nivel optim constant al curăţeniei, iar apelarea la astfel de specialişti are o serie de avantaje importante.

Nu ratează ceea ce ţie poate să îi scape – Companiile specializate în servicii de curăţenie ştiu exact ceea ce nu trebuie ratat şi ceea ce trebuie avut în vedere în procesul de curăţenie. Personalul instruit şi cu experienţă va acorda atenţie chiar şi celor mai mici detalii. Atunci când te ocupi de curăţenie pe cont propriu, este clar că multe lucruri îţi vor scăpa sau că nici măcar nu le vei observa. Acest lucru nu se întâmplă în cazul personalului de la o firma specializată în curăţenie, care cunoaşte toţi paşii necesari şi toate elementele de care trebuie să se ocupe. Aşadar, când analizezi ofertele de preţuri pentru curăţenie, gândeşte-te la faptul că beneficiezi de o curăţenie completă, realizată de specialişti.

Oferte specializate pentru nevoile tale – Firmele care oferă servicii specializate de curăţenie oferă clienţilor posibilitatea personalizării procesului de curăţenie. Fie că este vorba de focusarea pe anumite zone sau de alte cerinţe speciale, preferinţele fiecărui client în parte sunt respectate ca atare, spre deosebire de serviciile de curăţenie „la negru”, care se fac superficial.

Mai mult confort şi timp liber – Principalul avantaj al serviciilor de curăţenie este acela că sunt convenabile. Într-o lume în care suntem copleşiţi de tot felul de sarcini şi responsabilităţi, este bine să ştim că putem de avem o grijă în plus, fără compromisuri pentru eficienţă. O curăţenie profesională totală sau periodică poate fi programată atunci când este cel mai convenabil, iar noi să ne putem bucura de timpul câştigat şi de o grijă în minus.

Economisire pe termen lung – Curăţenia profesională nu mai reprezintă doar un lux pe care puţini şi-l pot permite, pentru că există oferte de preţuri curăţenie pentru orice buzunar. Mai mult decât atât, apelarea la personalul specializat ne ajută, de fapt, să economisim bani pe termen lung. Pe lângă faptul că locuinţa sau spaţiul respectiv va fi bine întreţinut, deci nu va necesita cheltuieli pentru tot felul de reparaţii, firmele specializate utilizează detergenţi şi echipamente profesionale, aşadar nu va trebui să investeşti personal în astfel de produse. Practic, persoanele care apelează la astfel de servicii se pot bucura de o curăţenie realizată cu aparatură de ultimă oră, fără cheltuieli personale suplimentare. Iar în cazul firmelor, acestea pot elimina aspectele dezavantajoase legate de angajarea personalului de curăţenie permanent, dacă apelează la servicii specializate doar atunci când este nevoie.

Tipuri de servicii de curăţenie şi oferte de preţuri curăţenie

Serviciile de curăţenie profesională se adresează atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice. Serviciile de curăţenie pentru persoanele juridice firmelor, şcolilor particulare, spaţiilor de birouri, spitalelor, clinicilor, depozitelor, halelor şi altor tipuri de spaţii industriale. Serviciile de curăţenie pentru persoane fizice sunt foarte variate şi se adaptează necesităţilor personale ale clienţilor, cele mai solicitate fiind curăţenia generală, curăţenia după constructor sau după renovare şi curăţenia de întreţinere.

Curăţenia profesională se poate realiza în orice tip de locuinţă, de la garsonieră până la orice tip de apartament, case şi vile. Pe lângă spaţiile comerciale sau cabinetele medicale, curăţenia industrială se poate realiza şi în sedii de bănci, săli de sport, restaurante, cluburi, hoteluri, pensiuni sau ambasade. De asemenea, curăţenia profesională poate fi realizată şi în locaţii mai puţin comune, precum iahturi, barci, locuri de joacă pentru copii sau chiar în maşină.

Preţuri curăţenie generală – Se estimează în funcţie de suprafaţă şi de anumite caracteristici. Pentru locuinţe, preţurile curăţeniei generale sunt fixe pentru garsoniere şi apartamente cu două, trei sau patru camere, variind între 200 şi 500 de lei. Pentru case, vile şi persoane juridice, preţurile curăţeniei se calculează pe metrul pătrat, cu variaţii între şase şi zece lei. În plus, preţurile se modifică în funcţie de numărul de grupuri sanitare, numărul de balcoane, numărul camerelor cu mochetă, tipului de geamuri şi cât de accesibile sunt.

Preţuri curăţenie după constructor  – Vor fi mai mari decât cel al curăţeniei generale sau de întreţinere. Atunci când tocmai ai terminat de construit noua casă sau după ce ai renovat apartamentul, curăţenia profesională nu mai este o opţiune ci o necesitate, pentru sănătatea şi siguranţa persoanelor care urmează să se bucure de noua locuinţă sau de noul sediu al firmei. Curăţenia după constructor presupune operaţiuni suplimentare faţă de o curăţenie obşnuită şi utilizarea unor echipamente speciale, precum sisteme de filtrare de înaltă capacitate şi saci de filtrare din materiale speciale. Curăţenia după constructor include operaţiuni specifice precum spălarea geamurilor şi a pervazurilor cu soluţii speciale pentru îndepărtarea urmelor de vopsea lavabilă, îndepărtarea urmelor de vinarom de pe suprafaţa uşilor, eliminarea reziduurilor de materiale de construcţii, curăţarea aparatelor de aer condiţionat şi îndepărtarea urmelor de vopsea lavabilă de pe scări. Preţurile pentru curăţenie după constructor sau după renovare variază între 300 şi 400 de lei pentru o garsonieră cu suprafaţa de 40 de metri pătraţi, între 450 şi 550 de lei pentru un apartament de două camere cu suprafaţa de 60 de metri pătraţi, şi între 650 şi 800 de lei pentru un apartament de trei camere cu suprafaţa de 80 de metri pătraţi. Pentru case şi vile, preţurile curăţeniei după constructor pot ajunge până la 1500 de lei, însă cele mai multe servicii de curăţenie profesională asigură oferte personalizate în funcţie de necesităţile clientului şi de specificul locaţiei.

Preţuri curăţenie industrială – Se calculează tot pe metru pătrat, o medie fiind de trei lei pe metrul pătrat, însă ofertele trebuie să fie personalizate în funcţie de cerinţele clientului. Curăţarea industrială înseamnă curăţenia spaţiului interior pentru clădiri precum fabrici, depozite, hale industriale şi orice spaţiu de producţie. În astfel de cazuri, curăţenia este absolut obligatorie şi trebuie să respecte standardele internaţionale. Curăţenia industrială presupune utilizarea echipamentelor cu injecţie, echipamentelor de lustruit, maşinilor de spălat scări rulante şi a maşinilor de curăţat pardoseli. Procesul de curăţenie include proceduri specifice, precum eliminarea depunerilor sau a petelor industriale de pe geamuri, scări de acces, utilaje, rezervoare, curăţarea lifturilor, placilor de aluminiu şi a conductelor de ventilaţie. Serviciile profesionale de curăţenie industrială pot include şi curăţarea faţadelor sau a spaţiului din jurul clădirii.

Preţuri curăţenie înainte sau după petrecere – Unul din cele mai noi servicii oferite de firmele specializate, curăţenia înaintea unui eveniment sau după o petrecere, vine în ajutorul persoanelor fizice sau juridice care doresc un spaţiu impecabil pentru sau după un eveniment special, fără bătăi de cap. Un astfel de serviciu include strângerea şi spălarea, după caz, a veselei şi a tacâmurilor, igienizarea toaletelor, curăţarea deşeurilor şi a prafului, aspirarea covoarelor, curăţarea electrocasnicelor şi aerisirea camerelor. Preţurile curăţeniei după petrecere sunt în jur de 200 de lei pentru o garsonieră, 260 de lei pentru un apartament cu doua camere, 300 de lei pentru un apartament cu trei camere si 450 de lei pentru o casă.

Preţuri curăţenie de întreţinere – Acest serviciu înlocuieşte, practic, curăţenia pe care o facem în mod obişnuit şi este indicată firmelor sau persoanelor foarte ocupate şi cu o suprafaţă mare a locuinţei. Chiar dacă nu este la fel de complexă precum curăţenia generală, curăţenia de întreţinere, prin operaţiunile repetitive efectuate regulat, la anumite intervale de timp, menţine un nivel optim al igienei şi asigură curăţenia de durată. Curăţenia de întreţinere include aspirarea şi curăţarea pardoselilor, curăţarea exterioară a mobilierului, curăţarea exterioară şi interioară a electrocasnicelor, dezinfectarea bucătăriei şi a toaletelor, aspirarea, tapiţeriei, spălarea geamurilor, debarasarea gunoiului şi aerisirea camerelor. Preţurile curăţeniei de întreţinere sunt cuprinse între 90 şi 150 de lei pentru o garsonieră, 150 şi 200 de lei pentru un apartament cu doua camere, 200 şi 250 de lei pentru un apartament cu trei camere, respectiv 250 şi 300 de lei pentru un apartament cu patru camere. În cazul caselor, vilelor, sau apartamentelor de tip penthouse (cu suprafeţe mari), preţurile curăţeniei de întreţinere sunt, de regulă, până în 550 de lei pentru suprafeţe de până la 200 de metri pătraţi.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *