Reguli pentru o casă mereu curată.

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Măcar o dată în viață te-ai confruntat și tu cu situația, destul de neplăcută, când ai decis că vrei o zi doar pentru tine, în care să nu faci nimic, să nu aranjezi nimic și tocmai atunci să-ți vină musafirii în vizită. De aceea, rândurile care vor urma sunt dedicate celor care inventează scuze atunci când un prieten spune că ar intra la o cafea. De acum, gata cu scuzele, să recunoaștem că dezordinea este motivul pentru care vă eschivați. De aceea, vă venim în ajutor și vă asigurăm că dacă veți respecta zilnic câteva reguli simple, pe care vi le vom prezenta în rândurile următoare, veți reuși să faceți ordine în doar 15 minute.

curatenie rapida 1

Picture 1 of 5

Aranjarea patului

Începeți ziua corect, dis de dimineață! Potrivit psihologilor, imaginea patului aranjat dă impuls creierului pentru începerea unei zile productive. În plus, contribuie substanțial la imaginea unui dormitor aranjat, în ansamblu. Așa că nu vă leneviți atunci când vine vorba de această operațiune. Imediat după ridicarea din pat: strângeți lenjeria, aranjați cu grijă pernele și/sau așterneți plapuma preferată. Poate înlocui cu succes cele câteva exerciții de întindere pe care vi le programați în fiecare dimineață.

Chiuveta goală, dimineața

Chiar și cel mai gustos dejun pare fără niciun gust dacă dimineața, vedem la bucătărie chiuveta plină cu vase lăsate de la cina de aseară, cu mâncare întărită pe ele. Respectați regula spălării vaselor de cu seară, asta pentru ca dimineața să veniți la bucătărie cu drag. Spălarea vaselor imediat după luarea mesei va face lumină în bucătărie. Va da impresia că totul este la locul lui, chiar dacă pe masă ați uitat, să zicem, cana de cafea.

Spălatul și călcatul

Nu așteptați să spălați numai atunci când rufele nu mai încap în coș. Spălați rufele regulat, de exemplu, de două ori pe săptămână. Dacă nu îndrăgiți călcatul, și puțini sunt cei care o fac, atunci combinați procedura cu una care vă face plăcere. Puneți un film pe plac, sau muzica preferată, iar călcatul va fi mult mai plăcut. Atenție însă să nu ardeți rufele, dacă vă lăsați prea mult prins de acțiunea filmului. Glumeam, desigur, aveți fier de călcat cu aburi, nu?  

Fiecare obiect, cu locul său

Chiar cu riscul de a părea chițibușari, să știți că spațiul pentru păstrarea mărunțișurilor și obiectelor de uz casnic este direct proporțional cu ordinea. Cu cât mai multe coșulețe, cutii și sertare veți avea destinate acestora, cu atât mai simplu va fi să păstrați curățenia. Și neapărat – fiecare obiect trebuie pus exact acolo de unde a fost luat. Altminteri, alternativa nu e prea plăcută.

Nu amâna lucurile de azi pe mâine

Amânarea continuă a responsabilităților casnice poate duce în final, la o dezordine cronică. De aceea gândiți practic, planificați, faceți time-management, astfel încât curățenia să aibă un loc al său, ferm, în lista priorităților. Faptul că o persoană sau alta este responsabilă și bine organizată poate fi înțeles, cu ușurință, atunci când veniți pe neașteptate la ea acasă. În plus, atunci când va veni vorba de curățenia generală, o veți termina mult mai repede și vă veți putea relaxa în voie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *