Sfaturi pentru menaj ecologic la tine acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În încercarea de a-ți curăța casa așa cum se cuvine, poți folosi unele produse naturale, de care habar nu aveai că au și astfel de proprietăți. În rândurile următoare îți vom vorbi despre acestea și cum pot fi folosite.

sfaturi eco 1

Picture 1 of 5

Astfel, puțini oameni știu că cu muștar se pot spăla vasele! El este absolut sigur pentru sănătate, spre deosebire de detergenți, din care resturile rămân pe vase. În plus, este ecologic pentru mediul înconjurător, deoarece în apele menajere nu se varsă săpun. Mai mult, praful de muștar poate fi folosit ca un mijloc pentru a îndepărta pete, spăla lucruri din lână și mătase. În plus, muștarul poate fi și instrument minunat pentru a combate dăunătorii de grădină. Praful de muștar are proprietăți germicide și acționează eficient împotriva unor agenți patogeni ai bolilor plantelor.

Un mijloc universal pentru a face curat în casă se face dintr-un amestec de apă cu oțet (proporție 1:1), plus câteva picături de ulei de lavandă, pentru un miros plăcut și gata.

Pentru a spăla geamurile, diluați oțet în apă (1:5), aplicați pe sticlă și ștergeți cu o cârpă moale sau ziare vechi. Oțetul poate fi înlocuit cu succes cu sucul de lămâie.

Pentru a înlătura petele de calcar de pe chiuvetă, cadă, WC, turnați oțet, presărați un pic de bicarbonat de sodiu și lăsați pentru un timp. Apoi, acestea se curăță ușor cu o perie.

Țesătura poate fi înălbită după cum urmează: la 10 litri de apă se adaugă 2 linguri de apă oxigenată și 1 lingură de amoniac lichid. Rezultatul obținut va fi mai bun decât orice înălbitor din comerț.

Bicarbonat de sodiu poate fi folosit cu succes pentru a curăța cuptorul aragazului. Pentru a elimina grăsimea, lăsați peste noapte un sfert de cană de amoniac în cuptor și în dimineața următoare ștergeți cu praf de bicarbonat de sodiu. Tot la curățarea obiectelor pentru gătit intră și curățarea aragazului cald cu sare.

Pentru curățarea conductelor de canalizare, folosiți tot sarea. Umpleți țeava cu sare și apoi spălați cu apa clocotită. De asemenea, sticla poate fi lustruită cu amoniac și săpun, iar oglinda cu un amestec de oțet și apă în proporții egale.

Amidonul de porumb curăță bine covoarele. Este nevoie doar să-l împrăștiați, iar apoi să aspirați praful de pe suprafața covorului.

Folosiți săpun de cenușă pentru a vă spăla. Pentru a-l fabrica, luați din sobă (dacă aveți) o jumătate de cratiță, completați cu apă până partea de sus și fierbeți timp de 30 minute. Decoctul se filtrează, iar resturile de cenușă le aruncați în grădină. Gelul rezultant, aproape transparent, și este săpun de cenușă gata de utilizare.

Nu spunem acum să vă schimbați total stilul de viață, dar câteva modificări tot puteți face. Într-o lume saturată de poluare, de ce să nu încercăm ca măcar noi să fim ceva mai grijulii cu mediul înconjurător?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *