Trucuri pentru o curățenie impecabilă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Detergenții pentru curățarea casei ne salvează desigur de la murdărie și praf, dar sunt oare inofensivi pentru pielea noastră? Medicii ne spun un NU categoric, afirmând că majoritatea produselor chimice de uz casnic sunt cauza bolilor alergice și astmatice, provoacă mâncărime, roșeață și alergii abundente. Prin urmare, avem mai multe soluții pentru dumneavoastră, pentru a avea o casă mereu curată, iar pielea dumneavoastră să nu aibă de suferit.

curatenie impecabila 1

Picture 1 of 5

Astfel, pentru a reface luciul veselei de sticlă, se pune la înmuiat într-o soluție de apă caldă cu o lingură de sare și trei linguri de oțet, pentru aproximativ o oră, apoi se spală și se clatește.

Pentru a curăța vesela de porțelan și faianță de depunerile maro atât de nesuferite, puneți vesela într-un recipient mare și umpleți-l cu apă caldă în care se dizolvă sodă alimentară. La 3l de apă se dizolvă bine 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Se lasă să se acționeze și în dimineața următoare se clătește doar sub un jet de apă.

Pentru îndepărtarea ușoară a grăsimei din tigaie, se fierbe în ea timp de câteva minute o soluție concentrată de sare.

Pentru a elimina petele de rugină de pe articolele de email, ștergeți bine petele cu o felie de lămâie, apoi se clătește.

Pentru a face chiuveta de metal să strălucească, preparați o pastă din trei linguri de săpun, la care adăugați aceeași cantitate de oțet și se amestecă bine cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Cu acest amestec, de asemenea, puteți curăța teracota și hota.

Murdăria între faianță se va spăla se va îndepărta cu ușurință dacă folosiți o periuță de dinți veche înmuiată în oțet.

În cazul petelor de pe tapetul lavabil, atunci spălați-l cu un amestec din bicarbonat de sodiu și apă.

Pentru a elimina depunerele de calcar din ceainic, sau ibricul de cafea, se fierbe în el apă cu un pahar de oțet, apoi se adaugă bicarbonat de sodiu. În acest fel depunerile vor fi îndepărtate cu ușurință.

Pentru a efectua o curățare antibacteriană în frigider, cumparați borax din farmacie. După aceasta, o lingură se dizolvă în 500 ml de apă caldă și se adaugă trei linguri de oțet, iar cu acest amestec ștergeți frigiderul.

Pentru a spăla vasele de grăsime, aveți nevoie de un amestec preparat din săpun ras, la care se adaugă un pic de apă fierbinte și amestecați până obțineți o pastă lichidă, apoi adăugați praf de muștar, care se aplică pe burete și se spală vasele.

Poate că unele dintre ele vi se par haioase, sau mult prea complicat de pregătit, mai ales că în rafturile magazinelor se găsesc destule produse destinate curățeniei. Și totuși, alternativa oferită de noi este una mult mai sănătoasă și, veți observa, mai eficientă și mai ieftină. Încercați și vă veți convinge și singuri!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *