Trucuri pentru o curățenie rapidă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ai parte de câteva de momente de liniște când, deodată sună telefonul. Un prieten sau un membru al familiei te anunță că peste zece minute îți va face o scurtă vizită. Îți sună cunoscut? Te ridici și… te iei cu mâinile de cap. Toate hainele sunt pe jos, și casa arată ca după bombardament. Dar, relaxează-te, chiar dacă în casă e dezordine, nu trebuie să intri în panică. Respiră adânc și aplică sfaturile de mai jos:

trucuri curatenie 1

Picture 1 of 5

Creează un miros plăcut

Mirosul neplăcut din locuință este primul și cel mai puternic semn că în interior stăpânește dezordinea. De aceea, obișnuiește-te și aprinde câteva lumânări parfumate. Aceasta este, însă, soluția de rezervă. Pentru a te asigura că mirosurile neplăcute nu îți acaparează casa, lasă mereu geamurile deschise, mai ales în timpul verii. În plus, din bucătăria ta nu trebuie să lipsească hota, un aparat, care împiedică mirosurile neplăcute să se răspândească în casă.

Șterge de praf și pete

Pentru a crea senzația de curățenie, este obligatoriu să ștergi de praf și de pete televizorul, masa, blatul din bucătărie și toaleta. Sunt obiectele asupra cărora se oprește cel mai adesea, privirea musafirilor. Televizorul se află, de obicei, în living, iar urmele de praf sînt foarte vizibile pentru un observator. Există, totodată, șansa ca musafirii să intre în bucătărie și să stea la masă, precum și posibilitatea de a avea nevoie la toaletă în timpul vizitei. Dacă cele de mai sus sunt curate, nu va sta nimeni să analizeze celelalte obiecte

Ascunde lucrurile eficient

Atunci cînd vrei să ascunzi tot felul de haine și obiecte foarte rapid, înainte ca musafirii să-ți bată la ușă, fă acest lucru în mod organizat și eficient. Pune lucrurile respective în cutii separate, în funcție de camera căreia îi aparțin. După ce musafirii vor pleca, îți va fi mult mai ușor să le așezi la locul lor, fără să faci zeci de drumuri dintr-o încăpere în alta, bombănind de zor musafirii care ți-au stricat după-amiaza de leneveală pe care o aveai de gând.

Curăță canapeaua

Canapeaua este, fără dar și poate, unul dintre cele mai importante elemente de mobilier din casă și, probabil, cel pe care musafirii îl vor folosi cel mai mult. Folosește rapid o rolă de hîrtie cu lipici pentru a îndepărta scamele și firele de păr, mai ales dacă ai în casă un animal de companie.

Ascunde inteligent vasele murdare

Dacă musafirii sosesc în 5 minute și nu mai ai timp să speli vasele, nu le lăsa în chiuvetă, ci așază-le repede pe o tavă și ascunde-le în cuptorul aragazului. După ce musafirii vor pleca, le poți scoate de acolo și le poți spăla în tihnă, fără să te grăbească nimeni.

5 minute de curățenie pe zi

Pentru a nu risca să fii luat prin surprindere, nu aștepta să vină musafirii pe neașteptate ca să faci curat în casă rapid, în doar cinci minute. Dacă vei face, însă, curățenie în fiecare zi, timp de 5-10 minute, casa ta va arăta mereu curată, și nu vei mai fi atât de îngrozit la momentul în care se anunță o vizită neașteptată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *