Zece pași de urmat pentru curățenia de sărbători

Înainte de sărbători, toată lumea începe curățenia generală, pentru a se bucura de momentele alături de cei dragi și pentru a întâmpina noul an într-o ambianță plăcută și primitoare, ce strălucește de curățenie. Pentru a fi eficient și pentru a nu pierde mult timp curățind locuința (mai sunt și cozonaci, sarmale de făcut), iată câteva pași pe care poți să îi urmezi pentru a te organiza mai bine și pentru un rezultat impecabil.

10 pasi de urmat pentru curatenia de sarbatori 1

Picture 1 of 5

  1. Stabilește un plan de acțiune

Pentru ca totul să fie organizat și pentru a nu alerga dintr-o cameră în alta, înainte de a te apuca de curățenie stabilește mai întâi ordinea încăperilor cu care vei începe. Lasă holul și baia ultimele, pentru că acestea sunt cel mai frecvent utilizare în timpul curățeniei, iar dacă începi cu ele, la final vei constata că trebuie să le cureți din nou.

  1. Pregătește spațiile pentru curățenie

Eliberează mai întâi încăperile, iar apoi începe prin a pune toate hainele în șifonier sau coșul de rufe, aruncă ziarele, revistele sau hârtiile pe care nu le mai folosești și așează-le pe celelealte în bibliotecă. Pune decorațiunile în cutii și mută-le pe balcon sau pe hol până termini de curățat. Dă jos perdelele, draperiile și jaluzelele. Pentru a putea aspira și spăla podeaua întregii camere, cel mai indicat este să scoți afară și piesele mici de mobilier sau măcar să le muți din loc.

  1. Aspiră întreaga casă

Acesta este primul pas în curățenie. Aspiră toate spațiile, inclusiv pe cele pe care de obicei le eviti,spre exemplu: spațiul de sub fotoliu sau canepea, colțurile casei, pereții și cărțile din bibliotecă.

  1. Spală geamurile

Spală mai întâi tâmplăria cu o lavetă înmuiată în apă cu detergent și apoi clătește-o, apoi șterge geamurile cu lavete din bumbac, folosind produse din comerț, sau preparate în casă.

  1. Curăță mobila și electronicele

Șterge de praf mobila și electrocasnicele, precum cuptorul, cuptorul cu microunde, aragazul etc.

  1. Aspiră din nou locuința

Aspiră podelele, apoi fotoliile, canapelele și saltelele.

  1. Spală podelele

Spala podelele casei folosind substanțe de curățare special concepute pentru faianță și parchet. Este indicat să cureți podelele de două ori, pentru a te asigura că sunt perfect curate.

  1. Curață si dezinfectează baia

Acesta este ultimul pas ce țne de curățenia generală. Foloseste substanțe speciale pentru curățarea suprafețelor din baie, a căzii, chiuvetei sau vasului de toaletă. Spală oglinda, faianța și gresia foarte bine, iar dacă ai preșuri sau covorașe în baie, spală-le și pe acestea.

  1. Ultimele retușuri

Spală jaluzelele, perdelele și draperiile și șterge de praf  sau spalaă obiectele decorative, așezându-le la locul lor.

  1. Decorează casa pentru Crăciun

Deși acest pas nu ține propriu-zis de curățenia casei, este ultimul pas pe care trebuie să îl faci pentru ca locuința ta ce strălucește acum de curățenie să emane atmosfera de sărbători. Așadar, pentru a intra în spiritul Crăciunului, împodobesște bradul și decorează-ți casa cu obiecte specifice, după bunul plac.

Lasă un Comentariu...

*