Produse de curățenie

Produsele de curățenie nu ar trebui să lipsească din nicio casă, iar curățenia săptămânală ar trebui să fie o obișnuință pentru orice femeie. Regulile Feng Shui susțin că o casă curată și ordonată atrage după sine mult noroc și multe împliniri în viața personală. Însă, nu ar trebui să îți menții casa curată doar pentru că maeștrii Feng Shui spun asta, ci pentru că o casă curată te va ajuta să ai și o dispoziție mai bună și să fii mult mai productivă. În fiecare zi facem câte ceva ca să ne menținem casa în perfectă ordine, indiferent dacă este vorba doar de spălat vasele sau de șters masa, iar o curățenie perfectă se menține doar cu produsele de curățenie potrivite.

Produse-de-curatenieDupă cum bine știm, produsele de curățenie se împart pe categorii, în funcție de zona sau camera în care le folosim. Astfel, avem produse de curățenie pe care le folosim doar în baie, bucătărie, dormitor sau living. Este important să avem toate produsele de curățenie necesare pentru că în acest fel toată treaba va merge mult mai repede și nu vom pierde timp prețios încercând să scoatem niște pete dificile cu un produs de curățenie nepotrivit.

Iată ce produse de curățenie nu ar trebui să îți lipsească din casă!

Produse de curățenie pentru bucătărie

Femeile petrec destul de mult timp în bucătărie, aceasta fiind și zona care necesită o curățenie mai amănunțită. Indiferent dacă vorbim despre curățenia de zi cu zi sau curățenia generală, nu ar trebui să îți lipsească următoarele produse de curățenie:

Detergentul pentru vase: face parte din categoria celor mai comune produse de curățenie întâlnite într-o casă. Detergentul de vase poate fi ales în funcție de proprietățile sale de a curăța cât mai bine vasele, în funcție de miros sau în funcție de nevoile tale (spre exemplu, persoanele care sunt mai sensibile vor alege o variantă mai specială a detergentului de vase, fără chimicale care ar putea afecta pielea mâinilor).

Detergent pentru curățarea cuptorului și aragazului: majoritatea femeilor ar trebui să aibă acest produs de curățenie în bucătărie pentru că este necesară curățarea aragazului și a cuptorului ori de câte ori acestea sunt folosite. De multe ori, acest tip de produs de curățenie lipsește din casa gospodinelor, majoritatea preferând să folosească tot detergentul de vase pentru curățarea aragazului. Însă, detergentul de vase nu curăță decât petele superficiale de la nivelul aragazului, pentru petele de arsură sau grăsime fiind necesară o soluție specială.

Produse de curățenie folosite împotriva depunerilor de calcar: spray-ul împotriva depunerilor de calcar te va ajuta să scapi de calcarul, rugina sau mucegaiul întâlnite la nivelul chiuvetei. Specialiștii recomandă folosirea acestor produse de curățenie în cazul chiuvetei cel puțin o dată la 1-2 săptămâni.

Detergent pentru curățarea gresiei și a faianței: partea cea mai neplăcută pentru femei în cazul unei curățenii generale este curățarea gresiei și a faianței. Însă, poți transforma acest calvar într-o activitate rapidă și uneori chiar plăcută (dacă luăm în considerare parfumul acestor detergenți) dacă alegi produsele de curățenie potrivite.

Produse de curățenie pentru baie

Curățenia în baie presupune îndepărtarea mucegaiului care de cele mai multe ori apare în urma umezelii, îndepărtarea calcarului de la nivelul chiuvetei și al căzii, dezinfectarea suprafețelor, dar și curățarea gresiei și a faianței. Iată de ce produse de curățenie ai nevoie în cazul băii:

Produse de curățenie împotriva mucegaiului: indiferent dacă optezi pentru un spray sau pentru un detergent lichid, este important să ștergi periodic petele de mucegai apărute de obicei la nivelul tavanului dar și la nivelul altor suprafețe din baie.

Detergent anticalcar: și în baie, ca și în cazul bucătăriei, ne putem confrunta cu calcarul care apare la nivelul chiuvetei sau al căzii. Dacă nu alegi produsele de curățenie potrivite, care să îndepărteze în totalitate calcarul sau mizeriile depuse, te poți confrunta cu situații neplăcute în care obiectele sanitare sunt afectate de rugină și trebuie înlocuite.

Dezinfectanți: la nivelul băii se găsesc și cei mai mulți microbi, motiv pentru care folosirea unor produse de curățenie care dezinfectează suprafețele este obligatorie. Dezinfectarea toaletei ar trebui făcută de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.

Detergent pentru curățarea gresiei și a faianței: atât gresia, cât și faianța, sunt mult mai afectate de calcar, mucegai sau murdării, în cazul unei băi decât în cazul unei bucătării. De aceea, este important să cureți cel puțin o dată pe săptămână pardoseala și pereții din baie.

Produse de curățenie pentru restul camerelor

În cazul livingului, al dormitoarelor sau al spațiilor de lucru, produsele de curățenie care se folosesc sunt aceleași:

Spray pentru îndepărtarea prafului: intră în categoria celor mai folosite produse de curățenie, specialiștii recomandându-ne să ștergem praful din toate camere în fiecare zi, sau cel puțin o dată la câteva zile. Trebuie întâi să ștergi mobila și restul suprafețelor cu o cârpă moale, umezită, și apoi să lustruiești suprafețele din lemn cu un spray antistatic care nu permite ca praful să se așeze la loc la fel de repede.

Produse pentru curățarea covorului: dacă ai covoare în cameră și nu obișnuiești să apelezi întotdeauna la o spălătorie de covoare, nu ar trebui să îți lipsească din casă produsele de curățenie care au rolul de a curăța în profunzime covoarele. Înainte de a curăța covorul cu soluțiile speciale, ar fi bine să îl aspiri foarte bine.

Produse pentru curățarea și lustruirea parchetului: tot din categoria celor mai folosite produse de curățenie fac parte și spray-urile sau detergenții folosiți pentru curățarea sau lustruirea parchetului. Este important să folosești produse de curățenie speciale pentru parchet deoarece orice alt produs nespecializat îți poate provoca probleme precum umflarea parchetului sau pierderea luciului.

Spray odorizant: ca să simți cu adevărat că ai terminat curățenia și ca să reîmprospătezi un pic aerul din încăperi, ar fi bine să ai întotdeauna la îndemână un spray odorizant.

Desigur, lista cu produse de curățenie poate continua la nesfârșit, însă, dacă vrei să îți menții întotdeauna casa curată, cele enumerate mai sus sunt suficiente. Cumpărarea acestor produse de curățenie este o sarcină ce revine de obicei femeilor, iar studiile sunt cele care evidențiază acest lucru. Tot cercetătorii susțin că persoanele cu o vârstă mai mare de 45 de ani cumpără mult mai des aceste produse de curățenie, spre deosebire de persoanele mai tinere în rândul cărora frecvența cumpărării este mai redusă. Majoritatea persoanelor achiziționează produsele de curățenie din supermarket-uri, hypermarket-uri sau magazine de discount.

Produsele de curățenie ecologice – la modă?

Există o tendință de creștere a preferinței femeilor pentru produsele de curățenie ecologice, mai ales în cazul proaspetelor mămici. Specialiștii susțin că produsele de curățenie pe care le regăsim în comerț pot dăuna sănătății noastre, dar mai ales a copiilor noștri, din cauza vaporilor emanați în aer. Mai mult decât atât, se pare că acești vapori ne pot afecta căile respiratorii sau pot determina declanșarea altor probleme de sănătate cum ar fi alergiile.

Produsele de curățenie ecologice sunt realizate doar din ingrediente naturale și nu conțin chimicale care ne-ar putea afecta sănătatea. Studiile au arătat faptul că ingredientele organice conținute în produsele de curățenie poate reduce riscul alergiilor, al astmului sau al altor afecțiuni respiratorii. În plus, aceste produse de curățenie ecologice ajută și la protejarea mediului înconjurător, reducând poluarea aerului și a apei. Din acest motiv, produsele de curățenie ecologice sunt preferate mai ales de către cei care își manifestă interesul pentru protejarea naturii.

Când ar trebui să facem curățenie?

Majoritatea persoanelor aleg frecvența cu care fac curățenie în funcție de mai mulți factori cum ar fi stilul de viață, timpul disponibil și nu în cele din urmă, cheful. Curățenia săptămânală este cel mai des întâlnită în rândul gospodăriilor. Cele mai multe femei preferă să facă curățenie la sfârșit de săptămână, chiar dacă pare o activitate destul de obositoare, mai ales după o săptămână întreagă de lucru. Însă, dacă ai la dispoziție produsele de curățenie necesare, curățarea întregii case nu ar mai trebui să se resimtă atât de tare ca o povară.

Există și persoane care au mai mult timp disponibil în timpul săptămânii și atunci încearcă să își împartă sarcinile legate de curățenie pe zile. Spre exemplu, lunea este pentru ștergerea prafului în întreaga casă și pentru aspirarea covoarelor, miercurea are loc curățenia în bucătărie, iar weekendul este rezervat pentru curățenia în baie. În acest fel, și efortul depus este împărțit pe zile, iar la sfârșitul săptămânii nu vei mai fi chiar atât de obosită.

Nu în ultimul rând, există și o categorie mai restrânsă de persoane, care sunt obsedate de curățenie și profită de fiecare ocazie pentru a șterge praful, geamurile sau pentru a curăța gresia și faianța. Aceste persoane au cămara plină de produse de curățenie și rezerve ale acestora, de mai multe tipuri și categorii, iar pentru ele fiecare zi este una a curățeniei generale în întreaga casă. Sunt acele persoane care își șterg imediat urma, preferând să aibă întotdeauna o casă curată și ordonată. Desigur, majoritatea femeilor din această categorie sunt casnice sau lucrează de acasă, având timpul disponibil pentru a se ocupa de curățenie.

În concluzie, pentru unele persoane, curățenia poate fi o activitate relaxantă, în timp ce pentru altele este o adevărată tortură. Este important să reții faptul că produsele de curățenie potrivite te vor ajuta să termini curățenia într-un timp mult mai scurt și să te bucuri de o casă ordonată și curată.

Curățenie în 5 pași simpli

Timpul Cenușăresei a apus. Asevi are grijă ca fiecare gospodină să se simtă o prințesă, ori de câte ori apelează la produsele sale, care asigură o curățenie în 5 pași simpli. Suntem în continuă mișcare. Tehnologia ne ajută să vorbim mai rapid, să gătim mai rapid și să ne deplasăm […] mai mult »

Prelungește-ți vacanța cu ASEVI

O vacanță infinită e pură utopie? Nu și dacă știi cum să alegi corect produsele de curățenie. Prelungește-ți vacanța cu ASEVI! Lasă formulele inovatoare ale detergenților să lucreze în locul tău. Peste 400 de ore pe an le dedicăm curățeniei Conform unor statistici efectuate în 2015, în medie, o persoană […] mai mult »

Vase mai curate cu Asevi

Te gândești cu groază la muntele de vase din bucătărie? Spălatul vaselor s-a transformat într-o corvoadă zilnică, în care lupta cu monstruoaselor pete de grăsime pare a fi din start pierdută? E timpul să încerci să obții vase mai curate cu Asevi. Produsele marca Asevi sunt destinate persoanelor moderne, care […] mai mult »