4 beneficii ale unui mediu curat asupra stării tale de bine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mediul de acasă, cât și mediul de la locul de muncă joacă un rol fundamental asupra felului în care vă simțiți fizic și psihic, precum și asupra stării generale de bine. Mulți nu acordăm importanță felului în care mediul în care trăim și muncim ne influențează. Totuși, atunci când trăim și lucrăm în dezordine, praf și mirosuri neplăcute, tindem să fim mai irascibili, mai nervoși și chiar mai stresați. Oricât ar părea de suprinzător, există o legătură uriașă între cât de curat este locul unde trăim și unde muncim și cât de bine și relaxați ne simțim.

Un mediu prăfuit și dezordonat nu provoacă doar infecții, ci totodată ne influențează negativ starea noastră emoțională și stabilitatea mentală. Pe de altă parte, un mediu curat contribuie la o bună stare de sănătate și la mai multă vitalitate zi de zi. Un mediu curat implică eliminarea prafului și murdăriei, dar și organizarea lucrurilor pentru ca fiecare obiect să aibă un loc al său și să avem la îndemână toate lucrurile necesare în funcție de activitățile pe care le efectuăm în acea încăpere. Așa cum în bucătărie, fiecare caserolă și ustensilă au nevoie de un loc, la fel și în birou dosarele, documentele și instrumentele de scris au nevoie de un loc al lor.

S-au desfășurat nenumărate studii care au concluzionat că un mediu curat duce la o viață mai sănătoasă și mai fericită. Cu alte cuvinte, dacă ne dorim o viață frumoasă și un nivel ridicat de energie, devine obligatoriu să ne creem un mediu curat atât acasă, cât și la servici. Să aruncăm acum o privire asupra avantajelor pe care le oferă un mediu curat:

  1. Mai puține infecții. Așa cum era de așteptat, germenii și alte microorganisme dăunătoare prosperă în murdărie. Iar infecțiile sunt practic înrudite cu germenii. Dar din momentul în care mediul în care trăiți este curat, spălat, dezinfectat și ingienizat, puteți fi siguri că ați redus la maximum riscul de infecții. Asta înseamnă că trebuie să alegeți produse care să vă ajute la curățenie, precum Asevi Profesional Detergent pentru pardoseli cu aromă de portocală sau Ceară Asevi, care oferă strălucire și parfumează discret încăperile.
  2. Un mediu curat sporește încrederea în sine. Atunci când trăiți și lucrați în medii curate, automat aveți mai multă încredere în sine. Desigur, doar atunci când ne facem timp să reflectăm, aflăm cu mai multă precizie care sunt sursele care ne oferă siguranță și încredere în sine, și așa ne dăm seama că mediul curat ne oferă mai multă claritate și stabilitate. Fie că ne facem sau nu timp să reflectăm la ce anume ne ajută să fim mai încrezători, cert este că simțim când suntem încrezători, la fel cum simțim și când suntem plini de dubii și îndoieli. Așa că pentru un plus de încredere în sine, este necesar să trăim și să lucrăm în medii curate și aerisite. Nu în ultimul rând, un mediu curat ține la distanță depresia și anxietatea.
  3. Mai multă productivitate. Un mediu curat, îngrijit și ordonat ne transformă în persoane fericite și relaxate zi de zi. Toate emoțiile negative sunt alungate, iar creativitatea se bucură de un impuls uriaș. E ca și cum am renaște. Suntem mai bine dispuși, mai relaxați, iar asta ne sporește productivitatea. De aceea, oamenii fericiți sunt oameni foarte productivi.
  4. Respect pentru mediul în care trăim. Atunci când încercăm zi de zi să menținem curățenia acasă și la locul de muncă, ne debarasăm de obiceiul urât de a lăsa lucruri împrăștiate peste tot. Nu doar noi vom fi atenți să așezăm fiecare lucru de unde l-am luat, ci toți cei din jurul nostru. Într-un mediu curat și ordonat, nimeni nu-și permite să își arunce hainele, să intre încălțat sau să lase dezordine în urma sa. Cu alte cuvinte, un mediu curat are un impact pozitiv asupra comportamentului nostru și ne oferă motive pentru a-l menține mereu curat.

Într-un final, sănătatea noastră, starea de bine și de relaxare și nivelul nostru de energie merită toate atenția și eforturile noastre. Trebuie doar să avem grijă ca mediul în care trăim și muncim să fie curat și ordonat și doar așa ne vom bucura de viață la maxim.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *