5 moduri prin care poți menține curățenia tot timpul în casa ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne dorim să locuim în case curate, luminoase și proaspete, dar plecăm mereu în fugă, ajungem acasă de abia seara târziu și rareori dispunem de timpul necesar pentru a ne curăța căminul așa cum ne-am dori. De multe ori, locuințele noastre ajung să semene cu niște peșteri și, de abia după ce mergem în vizită la prieteni și suntem întâmpinați într-o atmosferă curată, ordonată, primitoare și plăcut mirositoare, ne dăm seama că ar trebui totuși să ne facem timp pentru a curăța și mediul în care trăim.

Totuși, curățarea casei – chiar și acea curățenie sezonieră minuțioasă – nu trebuie să fie nicidecum o povară. Sunt numeroase modalități care vă ajută să vă gestionați timpul și să vă îmbunătățiți productivitatea zilnică, iar în rândurile următoare vă vom dezvălui doar câteva astfel de idei practice:

  1. Obișnuiți-vă să faceți patul. Cu toate că este ultimul lucru pe care ați dori să îl faceți, durează foarte puțin și are un impact enorm. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce vă treziți este să vă faceți patul. Întindeți-vă puțin, după care întindeți și așternuturile, aranjați pernele și gata, sunteți pregătiți pentru o nouă zi. O cameră unde patul este făcut arată automat mai ordonată și curată. În plus, este minunat gândul că vă întoarceți acasă, într-o cameră ordonată, unde patul este făcut și trebuie doar să trageți draperiile pentru a vă odihni netulburați.
  2. Profitați de timpul mort. Sunt unele momente în zi când puteți rezolva o multitudine de sarcini, în loc să așteptați pur și simplu. De exemplu, cât timp așteptați să fiarbă apa pentru paste sau ouăle pentru micul dejun, puteți strânge vasele din mașina de spălat, puteți curăța cafetiera sau puteți face ordine în sertarul cu legume din frigider. De asemenea, cât timp așteptați să se umple cada cu apă caldă, puteți face ordine în sertarul din baie, puteți aranja prosoapele sau puteți curăța chiuveta și toaleta.
  3. Folosiți șervețele pentru o curățare rapidă. Sunt unele suprafețe din casa noastră care necesită curățare zilnică, iar pentru a minimiza efortul, puteți folosi șervețele de curățare umede. Le puteți achiziționa de la supermarket sau le puteți face acasă, folosind diferite ingrediente, în funcție de suprafețele pe care doriți să le curățați. De exemplu, șervețelele cu spirt sunt ideale pentru curățarea rapidă a blatului din baie, a toaletei și a bideului. La rândul lor, șervețelele cu oțet sunt potrivite pentru curățarea blaturilor din bucătărie. Folosind astfel de șervețele, nu mai trebuie să umblați prin casă cu detergenți și lavete și nu mai trebuie să clătiți suprafețele, ceea ce este minunant când aveți doar 5 minute la dispoziție pentru a curăța casa.
  4. Există o regulă de 2 minute. Majoritatea sarcinilor care ne luminează foarte mult locuințele durează aproximativ 2 minute. Durează 2 minute să curățăm plita, 2 minute să curățăm masa, să ștergem praful din camera de zi, să eliberăm canapeaua, să strângem toate lucrurile împrăștiate prin casă, să golim scaunul de haine, să punem pantofii la loc, să curățăm o oglindă, să verificăm ce alimente expiră în frigider, să schimbăm prosoapele în baie, să punem un sac nou de gunoi, să organizăm documentele de pe birou și așa mai departe. Este foarte util să aveți la îndemână un produs de curățare așa cum este Asevi Multiusos, potrivit pentru suprafețe din cristal, geamuri, uși, ecrane, electrodomestice și piese de mobilier.
  5. Aspirarea pardoselilor o dată pe săptămână este suficient. Dacă petreceți puțin timp acasă sau sunteți persoane foarte ordonate, este suficient dacă o dată pe săptămână veți aspira și spăla pardoselile. Durează doar 15 minute să îndepliniți aceste sarcini, iar cu ajutorul unui detergent cu miros proaspăt, așa cum este Asevi Profesional Detergent pentru Pardoseli cu portocală, locuința va fi curată și plăcut parfumată. 15 minute care vă vor face mai fericiți pentru tot restul săptămânii.

În cele din urmă, împărțiți sarcinile mari în mai multe sarcini mai mici. Dacă știți că trebuie să rezolvați o sarcină care nu vă place și care vă consumă foarte mult timp, împărțiți-o pe sarcini mai mici. De exemplu, nu trebuie să curățați dulapurile din bucătărie într-o singură zi, ci puteți să faceți curat într-un sertar în fiecare zi. Va fi mult mai suportabil și tot veți reuși să vă atingeți obiectivul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *