Adevărul despre importanța curățării chiuvetei din bucătărie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Care este cel mai murdar loc din casă? Sigur te-ai gândit la toaletă, nu-i așa? Dar să știi că te înșeli. Cel mai murdar loc din casa fiecăruia este tocmai chiuveta din bucătărie. Prin urmare, o chiuvetă curată este obligatorie pentru o casă igienizată și pentru sănătatea tuturor membrilor familiei.

Oricât ar părea de incredibil, chiuveta din bucătărie este plină cu tot felul de bacterii, care caută orice oportunitate de a face rău familiei tale. Doar gândește-te la ceea ce ai pus sau ai aruncat în acea chiuvetă toată ziua. Vase murdare, lapte acru, toate bacteriile și pesticidele de pe fructele și legumele pe care le-ai spălat, sucurile și sângele care s-au scurs din carnea crudă, acuarelele copilului și poate și apa rămasă în bolul cățelului. Sună dezgustător, nu?

Totuși, nici urmă de exagerare. Potrivit unui studiu recent, 46% dintre chiuvetele de bucătărie testate au avut un total de bacterii de mai mult de 100.000 pe centimetru pătrat, inclusiv E. coli, Campylobacter și Salmonella. Totalul mediu de bacterii al unui vas de toaletă? 50 de bacterii pe centimetru pătrat, potrivit specialiștilor în microbiologie.

Există totuși și o veste bună, și anume, puteți să îndepărtați toate aceste bacterii și să vă bucurați de o chiuvetă de bucătărie curată.

Cum să păstrați chiuveta din bucătărie curată

  • Spălarea chiuvetei ar trebui să facă parte din rutina obișnuită de curățare. În fiecare zi, chiar în fiecare zi. Folosiți pentru curățarea chiuvetei fie detergent lichid de spălat vase, fie un detergent cu putere de dezinfectare. Un astfel de detergent este și Asevi Detergent Dezinfectant Gerpostar. Este o soluție de curățat și dezinfectat potrivită pentru mai multe suprafețe. Are o putere mare de curățare, eficiență bactericidă și lasă în urmă un parfum proaspăt și o senzație plăcută de curățenie. Deși elimină 99,9% din bacterii, nu conține hipoclorit. În plus, nu afectează nici suprafețele delicate cum ar fi lemnul, oțelul inoxidabil sau marmura. Puteți folosi Asevi Detergent Dezinfectant Gerpostar pentru curățarea chiuvetelor din întreaga casă, dar și pentru curățarea căzii din baie, a dușurilor, a vasului WC, a gresiei, faianței și blaturilor din bucătărie. Mare atenție, totuși. După curățarea chiuvetei din bucătărie, aruncați buretele la coș sau puneți la spălat laveta textilă pe care ați folosit-o. Nu ștergeți niciodată blaturile folosind materialul cu care ați spălat chiuveta. Altfel, toate bacteriile pe care le-ați scos din chiuvetă, le veți răspândi pe toate suprafețele.
  • Dezinfectați chiuveta de două ori pe săptămână. Aplicați pe chiuveta uscată o soluție anti-bacteriană, lăsați să acționeze 30 de minute, după care clătiți chiuveta cu apă curată.
  • Uscați chiuveta cu un prosop de hârtie după fiecare utilizare. Păstrarea chiuvetei uscate va ajuta la reducerea acumulării de bacterii. Bacteriile se dezvoltă mai bine într-un mediu cald și umed.
  • Reduceți bacteriile prin dezinfectarea buretelui de bucătărie. Clătiți-l cu apă și apoi puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 1 minut după fiecare utilizare. Lăsați-l să se usuce la aer înainte de următoarea utilizare. Sau puteți spăla buretele în mașina de spălat vase, odată cu toată vesela murdară. Chiar și efectuând acest pas, schimbați buretele de câteva ori pe săptămână, deoarece bureții cedează după câteva spălări în mașina de spălat vase. Dacă utilizați o cârpă pentru spălarea veselei, schimbați-o zilnic sau spălați-o cu apă fierbinte și uscați-o cu grijă.

În cele din urmă, ștergeți foarte bine robinetul și sita pentru filtrarea resturilor alimentare. Acum, că știți cât de important este să aveți o chiuvetă curată în bucătărie, veți putea avea mai multă grijă de întreaga familie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *