Aspiratoare profesionale

Recunoaștem sau nu, covoarele din casă sunt magneți pentru praf, fiind destul de dificil să le aspirăm corespunzător. Resturile alimentare, acarienii, praful și toata murdăria intră în labirintul fibrelor covoarelor și ne îngreunează sarcina. În orice caz, covoarele sunt mai dificil de aspirat în comparație cu parchetul, gresia sau orice alt tip de pardoseală dură.

Prin urmare, fiecare gospodărie ar trebui să fie dotată cu un aspirator profesional care să transforme curățarea casei într-o activitate cel puțin suportabilă. Oricum, cu siguranță nimeni nu-și dorește să achiziționeze un produs care să se dovedească modest.Nu sunt puțini cei care investesc sume destul de mari de bani în aspiratoare pe care le văd în reclamele TV sau în diferite cataloage, și care sunt de o calitate discutabilă. Un alt pericol constă în cumpărarea unui produs de la o marcă de încredere, care este de fapt fabricat în China. Ne vom confrunta astfel cu mari pierderi de calitate și vom fi nevoiți să aspirăm cu un produs inferior. În plus, nici prețul nu este chiar un factor care să ne ajute să facem cea mai potrivită alegere, pentru că, după cum știți, prețul nu este totul. Cel mai scump aspirator nu este neaparat și cel mai bun.

Progresele recente axate pe materiale și îmbunătățiri continue de design ne permit să alegem dintr-o gamă amplă de aspiratoare profesionale, multe dintre ele oferind un raport bun preț/calitate. Pentru că am discutat despre mărci, vedem din ce în ce mai des că fiecare producător adaugă o notă personală produselor lor, făcând fiecare model de aspirator unic. Unii producători se concentrează exclusiv pe fabricarea de aspiratoare (cum ar fi Bissell, Dyson sau Hoover), în timp ce altele sunt companii de lungă durată care construiesc și alte aparate de uz casnic (de exemplu, Panasonic sau Electrolux). Prin urmare, cum să alegem un aspirator profesional?

În primul rând, trebuie să ne dăm seama cu ce tip de aspirator ne-am înțelege cel mai bine, așa că vom avea de ales dintre aspiratoare verticale, cu carcasă, de mână, roboți și aspiratoare umede și uscate.

Tipuri de aspiratoare

Aspiratoarele verticale sunt alcătuite dintr-un singur corp care suportă mânerul și recipientul care colectează toată murdăria. De obicei, sunt echipate cu o perie rotativă care aspiră numeroase tipuri de suprafețe și curăță tot praful.

În cazul aspiratoarelor cu carcasă, compartimentul sau sacul care conține murdăria este clar delimitat de motor. La acest tip de aspirator putem să atașăm diferite capete, precum capete pentru colțuri, pentru țesături, pentru spații înguste sau pentru rosturi.

În schimb, cele mai funcționale și flexibile aspiratoare sunt cele mobile. Cu ajutorul unui aspirator profesional de mână puteți curăța interiorul mașinii, piesele complexe de mobilier, spațiile înguste și multe alte zone care nu pot fi curățate cu aspiratoarele verticale sau cele pe două roți.

O tendință uimitoare în domeniul aspiratoarelor este apariția robotului de curățenie a cărui caracteristică principală este algoritmul de mișcare. Roboții curăță uniform încăperi întregi și revin singuri în stația de andocare pentru a-și reîncărca bacteria.

Din ce în ce mai mult, sunt considerate a fi aspiratoare profesionale cele care curăță murdăria uscată, dar și murdăria umedă. Ne referim, desigur, și la aspiratoarele cu filtrare prin apă care nu doar că aspiră foarte bine, dar sunt excelente pentru persoanele care suferă de alergii sau astm. Aspiratoarele cu spălare sunt dispuse să rezolve destule sarcini, iar prețurile nu sunt chiar usturătoare.

Sisteme de filtrare

Una dintre cele mai mari probleme care apar în cazul tuturor tipurilor de aspiratoare este circulația prafului. Adesea, aerul care iese din orificiul aspiratorului conține particule mici de praf care sunt deosebit de periculoase pentru persoanele astmatice. Indiferent cât de bun este sistemul de filtrare, particulele de praf fine și potențialele microorganisme dăunătoare, cum ar fi acarienii, încă mai trec în aer. Pe de o parte, sistemul de filtrare se înfundă destul de repede și devine ineficient, iar pe de altă parte, la golirea recipientului scăpăm în aer o cantitate semnificativă de praf. În ultimii ani, producătorii încearcă să fabrice aspiratoare profesionale cu sisteme de filtrare cât mai eficiente, așa că veți avea de ales între aspiratoare cu filtre de unică folosință, care trebuie înlocuite la fiecare două luni, aspiratoare cu filtre lavabile care pot dura ani de zile și care pot fi spălate în mașina de rufe sau mașina de spălat vase, aspiratoare cu separare ciclonică care rotesc aerul aspirat atât de repede încât particulele de praf sunt forțate de forța centrifugă să cadă în recipientul de murdărie. În ultimul timp, cele mai apreciate aspiratoare profesionale sunt cele cu filtrare prin apă, în cazul cărora aerul aspirat trece prin apă, așa că particulele de praf devin grele și nu mai pot zbura. Desigur, din motive sanitare, va trebui să curățați compartimentul de apă imediat ce apa se murdărește. Pe de altă parte, aspiratoarele cu filtre HEPA sunt special fabricate pentru persoanele alergice sensibile. Filtrele HEPA captează majoritatea particulelor ultra-fine și nu eliberează aproape deloc praf.

Greutatea aspiratoarelor

Majoritatea persoanelor apreciază aspiratoarele ușoare, simple, flexibile și ușor de manevrat. Nimănui nu îi place să urce scările cu un aspirator greu, dar nici roboții de curățenie nu sunt încă atât de performanți încât să urce singuri scările. Prin urmare, dacă greutatea este un considerent important, poate că ar trebui să vă concentrați asupra unui aspirator vertical. Un astfel de aspirator vertical nu cântărește mai mult de 2-3 kilograme, dar nici nu funcționează prea bine pe covoarele adânci, eventual cu texturi 3D. Veți ajunge să împingeți aspiratorul pentru a ajunge la rădăcina fibrelor. În ceea ce privește aspiratoarele de mână, acestea într-adevăr sunt ușoare și cântăresc adesea 1 kilogram. Mai grele și mai dificil de manevrat sunt aspiratoarele cu filtrare prin apă.

Fără fir/ cu cablu

O altă tendință în industria aspiratoarelor este de a fabrica dispozitive fără fir. Cu toate acestea, dacă dețineți o locuință de dimensiuni mari sau medii, este posibil ca aspiratoarele fără fir să nu fie soluția cea mai bună, deoarece chiar și modelele de top au o durată de aproximativ 30 de minute, după care trebuie să le puneți la încărcat.

Cu / fără sac

Aspiratoarele cu sac necesită un sac nou la fiecare două luni, în funcție de cât de des obișnuiți să aspirați. Dacă nu vă place ideea de a investi bani în saci și de a-i înlocui din când în când, puteți opta pentru un aspirator profesional fără sac, o abordare ecologică pe care unii oameni o apreciază. Bineînțeles, va trebui să curățați recipientul de praf, să îndepărtați murdăria și eventual să spălați recipientul. Unele aspiratoare profesionale se bucură de o structură îmbunătățită, așa că accesul la recipientul de praf este tot mai facil.

Garanția aspiratoarelor

Cele mai multe aspiratoare sunt însoțite de o garanție care se întinde pe o perioadă între 1 și 5 ani. La fel ca orice alt aparat, cele mai obișnuite aspiratoare au o garanție de 1 an, în timp ce aspiratoarele profesionale pot veni cu o garanție de 5 ani, ceea ce indică calitatea superioară a produsului.

În concluzie, aspiratoarele profesionale sunt absolut necesare în orice gospodărie unde se dorește crearea unui mediu curat și sănătos. E bine să știți că un aspirator nu va putea curăța la fel de eficient diferite tipuri de suprafețe. Dacă dețineți covoare cu fire lungi sau shaggy în toată casa, poate că ar trebui să vă orientați spre un aspirator cu recipient ecologic. Pe de altă parte, covoarele din materiale naturale, precum bumbac sau iută, pot fi curățate rapid cu un aspirator vertical. În cele din urmă, aspiratoarele cu filtre de apă sunt recomandate atât familiilor cu copii și animale de companie, cât și persoanelor care suferă de alergii. Dacă sunteți adepții aparatelor de uz general, căutați un aspirator bun cu diferite setări și dispozitive. Sistemul de filtrare joacă un rol deosebit de important, poate mult mai important decât celelalte caracteristici. Filtrele HEPA sau filtrarea prin apă sunt considerate cele mai eficiente sisteme întrucât vă protejează de cele mai fine particule, de acarieni și alergeni.

Motorul și puterea de aspirație sunt, de asemenea, considerente importante. Deoarece covoarele sunt dificil de curățat, aveți nevoie de o putere de aspirație ridicată. Totuși, nu e tocmai recomandat să folosiți o perie tare pe covoare din fibre moi, motiv pentru care aveți nevoie de un motor puternic și o aspirație ridicată pentru a elimina murdăria de pe aceste suprafețe. Pe de altă parte, o aspirație de 250+AW poate deteriora covoarele delicate. Ideal ar fi să achiziționați un aspirator care vă oferă control asupra aspirației, așa încât să puteți limita fluxul de aer după cum doriți. Dacă vă orientați spre un aspirator fără sac, trebuie să vă asigurați că mizeria este transparentă ori că un indicator vă avertizează când aspiratorul este plin.

 În cele din urmă, aspiratoarele profesionale dețin un design ergonomic, sunt destul de ușoare în comparație cu câte sarcini pot rezolva, sunt prevăzute cu LED-uri și vin cu dispozitive de curățare, accesorii multiple și mai multe tipuri de perii.

 

Lasă un Comentariu...

*