Cele mai eficiente şi uşoare moduri pentru a avea o baie curată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe lângă bucătărie, baia este una dintre cele mai greu de curăţat camere. Curăţarea acesteia necesită destul de mult timp, deoarece are mai multe timpuri de suprafeţe şi din cauza faptului că este fregventată destul de des, microbii şi murdăria se instalează mult mai repede.Pentru ca această activitate să nu mai fie o aşa mare problemă, noi îţi vom spune câteva trucuri uşoare pentru ca baia ta să arate mereu curată. Simplu şi ieftin.

Solutii de curatat baia

Începem cu duşul:

Acesta nu doar ca poate să se umple foarte uşor de microbi, însă principala problemă întâmpinată la această ustensilă este calcarul care se formeaza pe bateriea de duş.

Ştiţi cât de enervant este când apa nu curge normal şi sunt găuri astupate.

Ce trebuie să faci este să luaţi o pungă din plastic, din comerţ, de marime medie, să turnaţi în ea o cantitate destul de mare de oţet alb. După ce aţi făcut asta bagaţi bateria duşului în punga cu oţet, o trângeţi cu un elastic şi o lasaţi la înmuiat peste naoapte, apoi vă folosiţi de apă pentru a-l curăţa.

Uşile duşului, înalte şi cu locuri greu de ajuns cu mâna reprezintă şi ele o parte a baii greu de curăţat. Dar cum treaba trebuie dusă până la capăt, o pastă făcută din bicarbonat de sodiu şi câteva picături de oţet te va scăpa de grija uşilor, rapid şi ieftin.

Această pastă se aplică direct pe uşi, şi se lasă să acţioneze în jur de o oră, apoi ştergeţi cu o cârpă din bumbac, apoi clatiţi cu apă.

O alta problemă sunt perdele duşului, acestea însă sunt uşor de curăţat. Le luaţi şi le băgaţi în maşina de spălat, dar nu singure, mai puneţi şicva haine nu foarte bune, pentru a putea să se cureţe mai bine mucegaiul şi sapunul de pe perdele. Detergentul de rufe obişnuit îţi pote fi de ajutor.

Dacă nu aveţi duş, cada este o altă parte a baii care trebuie curăţată cu atenţie şi răbdare.

Pentru aceasta, o spălare pe săptămână poate fi mai mult decât suficientă. Pentru strălucire o umpleţi cu apă apoi o lasaţi să se scurgă.

Un duş sau o cadă pot strânge foarte multe bacterii, de aceea este foarte important ca acestea să fie în permanentă curate.

Tualeta

În cazul tualetei problema stă diferit. Bacteriile sunt multiple iar neglijenţa acesteia te poate costa mult din punct de vedere al sănătăţii.

Îngrijirea acesteia este foarte importantă.

Ce trebuie să faceţi pentru ca aceasta să fie curat?

Primul pas este să luaţi un castron unde turnaţi un plic de bicarbonat de sodiu cu puţină apă.

Puneţi compoziţia peste pete apoi periaţi şi spălaţi. Vă puteţi ajuta de peria folosită în mod normal pentru a putea curăţa interiorul tualetei.

Capacul acesteia este şi el o mare de microbi de aceea trebuie să aveţi foarte mare grija cu ce detergenţi chimici în curăţaţi. Acesta trebuie întreţinut şi sters după fiecare utilizare.

Ca sfat de urmat ar fi ca mereu să puneţi capacul în momentul în care trageţi apa, pentru că este posibil să sara din tualetă peste lucruri utilizate pentru igienă.

Chiuveta

Chiuveta, principala atracţie a băii îţi poate da bătăi de cap, uneori. Pentru curăţarea acesteia ai nevoie de o reţetă simplă.

Ingrediente : Oţet alb, bicarbonat şi apă.

Pentru robinet poţi folosi şerveţele  umede dezinfectante care reduc semnificativ bacteriile, pe când cârpele obişnuite nu fac decât să mute microbii dint-o parte în alta.

Este important să ştiţi că şi pe teva de la robinet sunt multe bacterii aşa ca puteţi turna apa fierbinte cu oţet şi bicarbonat pentru a reduce din germeni.

Gresia şi fainaţa

Acestea dau un espect deosebit băii, mai ales daca sunt în permanenţă curate.

Pentru a le menţine în forma iniţială şi pentru a le avea mereu curate, trebuie să le speli pe acestea cu detergenţi universali, lasă apoi duşul pornit pe apă caldă până se fac aburi în încăpere. Închide uşa si dă  drumul la ventilator pentru ca aburul să iasă din încăpere, apoi şterge suprafeţele cu o cârpă curată. În felul acesta gresia şi faianţa ta or să lucească.

Pentru a şterge şi în locurile greu de ajuns foloseşte-te de mop curat şi uscat din microfibră.

Gresia de pe podea trebuie ştearsă după ce ai terminat în celelalte locuri, pentru a putea pleca din camră să se usuce. Pentru eficienţă în timp aplicaţi ceară pentru gresie şi faianţă, acesta protejează culorile şi nu se deteriorează în timp din cauza aburului.

Oglinda

La fel ca în cazul ferestrelor, oglinda poate fi curăţată cu oţet. Acesta se pune într-o sticlă cu pulverizator şi se dă pe sufărafaţa ce trebuie curăţată. La sfârşit se sterge cu o cârpă uscată, sau ziar.

Cele mai bune cârpe sunt cele din microfibră, pentru a nu fi nevoie de folosirea soluţiilor chimice.

Sfaturi:

Băile trebuie mereu curăţate.

Doar în 15 minute poţi avea o baie perfect curată, dezinfectată, fără să stai ore în şiri în ea.

Aceste sfaturi vă pot oferi ajutor pentru a-i putea învăţa şi pe copiii dumneavoastră.

Iată cum:

Ia toate consumabilele necesare:  Un coş sau o cutie pentru a pune cele necesare, galeată şi mop, un coş de gunoi, şerveţele dezinfectante, soluţie pentru geamuri, ori din comerţ ori făcută în casă, o cârpă, perie şi soluţie  pentru tualetă tualetă.

Să ai toate necesare la un loc este esential pentru a evita pierderea de timp în căutarea lor.

Deconectează-te de la alte activităţi şi rămai concetrată doar pe curăţarea băii.

Primul lucru este să vă asiguraţi că toate hainele murdare sunt într-un coş de rufe, şi toate lucrurile nefolositoare sau consumabilele care s-au terminat, sunt arucate la gunoi. Asta pentru ca nimic nefolositor să-ţi stea în cale.

Bicarbonatul de sodiu şi gunoiul

Patru moduri în care te poţi lupta cu mirosul neplăcut al băii.

În primul rând foloseşte bicarbonatul pe toate scurgerile, chiuveta, tualeta, duş acesta are proprietăţi acide şi te va scapă de mirosurile neplăcute.

Foloseşte mănuşi de unică folosinţă şi şerveţele dezinfectante.

Cu mănuşile şi şerveţelele potrivite  poţi rezolva uşor şi rapid o mare parte din baie.

Pentru tualetă o perie şi un dezinfectant îţi vor fi aliaţii perfeţi.

Oţet pentru curăţarea oglinzii şi mop petru gresie,

Este foarte uşor să ai o baie curată permanent, trebuie doar să fii organizată şi să ai în vedere o ordine clară a activităţii desfăsurată.

O baie imaculată este greu de găsit.

 Având în vedere cât de mult timp petreceți în baie pentru a face treburile de zi cu zi, păstrarea ei curată și proaspătă poate avea un impact real asupra modului în care vă simțiți.

Din păcate, chiar și după ce ai petrecut ore în şir curăţând-o, baia are  tendința de a se murdări rapid.

Cu toate acestea, odată ce te uiți la toate sertarele de machiaj prafuite și chiuveta murdară de pastă de dinți, este clar că problema reală nu este doar la produsele tale de îngrijire care sunt dezordonate ci şi cada, corpurile de iluminat şi alre cele.

Un plan de curăţenie pentru ca baia ta să arate mereu curată

Pentru a te ajuta să faci treaba repede şi uşor, împarte baia în trei zone care trebuie curăţate pentru ca această încăpere să arate mereu curată.

Citește mai departe cele trei lucruri pe care trebuie să le păstrezi în așa fel încât baia ta să strălucească cu adevărat.

  1. Chitul murdar

Oricine are plăci de faianţă în duş ştie exact ce înseamnă ca acestea să se murdărească.

Este acea acumulare grosieră între plăcile de care probabil ai zis că este rugina sau mucegai. Cu toate acestea acele pete sunt defapt  bacterii științific cunoscute sub numele de Serratia şi fac, ca baia ta să pară mai murdară decât este.

 Deși, în general, este inofensiv pentru oameni, bacteriile de grout cresc în locuri umede unde există substanțe uleioase şi se hrănesc cu reziduri de săpun.

 Și în timp ce crezi că este aproape imposibil să scăpi complet de ele, există o mulțime de modalități de a reduce și de a controla aceste pete inestetice.

O primă variantă este să mergeţi la un magazin de specialitate pentru a achiziţiona un produs din comerţ, sau poţi face o soluţie chiar acasă pentru a înlătura spuma care se depune pe faianţa din duş, mucegaiul sau alte bacterii.

Acasă poţi amesteca bicarbonat de sodiu, oţet şi apă, le amesteci  şi aplici soluţia pe locurile murdare folosindu-te de o periuţă de dinţi rea pentru a freca acea pastă de rosturile murdare. O să te surprindă rezultatul. După ce ai terminat asigură-te că foloseşti un spray pe care-l aplici pe faianţă, acesta va ţine la distaţă murdaria.

  1. Cada plină de calcar

Căzile  sunt terenuri de reproducere pentru mucegai și alte acumulări de inducție a apei.

Din fericire, există mai multe moduri în care poţi aborda o cadă murdară și chiar să împiedici răspândirea petelor viitoare. Dacă aveți de-a face cu o cadă de porțelan, încercă să foloseşti un amestec ecologic de detergent lichid de spălat vase, amoniac, bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, sare de masă, acestea împreună cu un burete moale sau o cârpă din bumbac.

Cu toate acestea, dacă eşti posesoare une căzi de acril sau de email, este mai bine să eviți orice lucru care este prea acid. În schimb, poţi opta pentru o crema de curățare sau pastă făcută  în casă lasând-o cam o oră pe cadă până se întăreşte, aceasta te va ajuta la ruperea acumulării fără a-ţi deteriora cadă.

  1. Petele de pe olinzi

În cele din urmă, dar cu siguranță nu în ultimul rând pe lista noastră de lucruri care îţi menţin baia curată, sunt pete de apă dură – în special acele pete de pe oglinzile și robinete.

Cauzate de cantități mari de minerale (inclusiv calcar, calciu și magneziu) în apă, camerele umplute cu umiditate, cum ar fi băile, sunt ținte principale pentru aceste tipuri de pete. Totuși, există multe modalități ușoare de a combate petele de apă calcaroasă. Pentru petele de pe oglindă, poţi cumpăra un detergent din comerţ bun pentru curăţarea geamurilor şi oglizilor, pe bază de alcool,  sau poţi face propriul amestec de oțet, sare și săpun natural. Pentru petele cromate, încercă un detergent ușor mai puternic sau pur și simplu şterge  robinetele cu suc de lămâie sau oțet și apoi curăță cu o periuță de dinți pentru o ştergere ecologică.

O baie curată înseamnă sănătate, aşa că foloseşte-te mereu de sfaturile pe care ti le-am dat ca tu să rămâi un om sănătos într-o baie mereu îngrijită, rapid.

Spor la treabă!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *