Cola vă ajută la curățenie. 5 întrebuințări în casă la care nu te așteptai

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cine nu a auzit de Cola? Atât de blamată de medici pentru efectele ei negative asupra organismului uman, și cu toate acestea încă preferata multora.

coca cola 1

Picture 1 of 5

Probabil, aţi auzit nu o singură dată despre proprietățile de curățare a băuturii. Dar știați care sunt întrebuințările ei în curățenie? Ei bine, despre asta vă vom vorbi noi, în rândurile următoare.

Cola și baia

Cola vă va veni în ajutor atunci când veți dori să curățați cada, chiuveta şi vasul toaletă. Se toarnă 1-2 ceşti de băutură în vasul de toaleta, se acoperă cu capac şi se lasă sa stea timp de o oră, timp în care toate bacteriile mor! După utilizare, folosiţi peria și curățați toaleta ca de obicei. După ce aţi terminat, spălaţi pur și simplu și bucurați-vă de toaleta curată. În plus,  va elimina şi mirosul urât. Folosind Cola veți îndepărta depunerile de calcar și murdării de pe chiuveta şi cadă. Pentru aceasta, aplicaţi Coca Cola direct pe suprafaţă şi ştergeţi cu o cârpă. Această băutură vă va ajuta la desfundarea conductei de scurgere de păr și alte resturi acumulate acolo.

Cola, inamicul grăsimii

Chiar dacă nu credeți, Cola vă va ajuta să luptați împotriva grăsimii. Nu a celei corporale, din păcate, ci de cea din bucătărie. Înmuiaţi hainele murdărite în apă cu Coca Cola: se toarnă un pahar direct pe pată şi se lasă timp de două ore. Acidul conținut în Cola va îndepărta grăsimea de pe haine, fără a le colora. Dacă eliminați o pată de petrol de pe suprafaţă, ștergeţi mai întâi excesul de ulei cu un prosop, dar nu frecați, ca suprafaţa murdară să nu crească! Apoi acoperiţi pata cu Cola și lăsaţi pe timp de 8-10 ore. Apoi, din nou, îmbibaţi excesul de ulei cu un prosop și spălaţi materialul cu apă caldă și detergent pentru vase, apoi clătiți săpunul sub un jet de apă curgătoare.

Și un mic bonus pentru dumneavoastră: Cola se dovedește a fi soluția perfectă pentru a spăla gresiile și elimină semnele de marker de pe covor.

Un parbriz … oglindă

Aplicați Cola pe parbrizul murdar, apoi ștergeți-l. Veți avea un parbriz de poveste. De asemenea,  puteți aplica băutura pe zonele cu probleme și lăsaţi-o pentru vreo 15 minute. Acidul conținut în Cola va face faţă coroziunii.

Dacă aveți probleme cu rugina, introduceți obiectul ruginit într-un recipient cu Cola și lăsaţi-l pentru o zi, iar când îl scoateţi, ștergeți cu un prosop. Trucul este valabil și dacă aveți pete de rugină vechi pe haine. Umeziți locul în cauză cu Cola, lăsaţi pentru 5-10 minute ca lichidul să ”lupte” cu pata, după care spălați. Uimitor, nu?

Hm, poate știați multe dintre ele, dar știați că această băutură poate fi folosită pentru îngrijirea gazonului din curte, readucând-l la viață?

Iată reţeta: 1 pahar de Cola, 1 pahar de amoniac, și un sfert de pahar de detergent pentru vase, pulverizaţi iarba o dată pe lună. Greu?

Și… știați că în unele țări din Asia, fermierii folosesc Cola pentru a combate dăunătorii, deoarece băutura este mai ieftină decât produsele chimice, însă are același efect? Ce ziceți? Încercați?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *