Cu ce scapi de calcarul de pe robineți – iată soluția!

Probabil ai observat deja acele pete inestetice albe care apar de obicei pe capul de la duș, pe robineți sau în preajma căzii. Aceste pete poartă numele de calcar și nu doar strică întregul aspect al bucătăriei sau băii tale, ci pot ascunde și microbi, mucegai sau chiar rugină. Este important să cureți depunerile de calcar cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita situațiile în care calcarul maschează depunerile de rugină. În plus, odată cu trecerea timpului, depunerile de calcar vor fi mult mai greu de scos.

Cum apar depunerile de calcar?

Probabil te-ai întrebat de multe ori cum apar depunerile de calcar și ce ai putea să faci pentru a preveni apariția acestoria. Pentru a putea înțelege cum apar aceste depuneri de calcar, ar trebui să urmărim circuitul mineralelor din rocile calcaroase din pământ până pe capul tău de duș sau pe robineți. Aceste minerale (carbonat de calciu și magneziu) sunt colectate de apă și rămân în apă, urmând aceeași traiectorie și ajungând în instalațiile de apă și încălzire. De aici, ele se depun în timp și duc la apariția unor probleme precum blocarea țevilor, pierderea eficienței instalației și nu în cele din urmă, la apariția acelor pete inestetice. Există 3 factori care pot duce la apariția depunerilor de calcar: duritatea crescută a apei, alcalinitatea crescută a apei și temperatura ridicată a apei.

Cum putem preveni depunerile de calcar?

Depunerile de calcar pot fi prevenite prin folosirea unui aditiv de protecție, a unei game de filtre speciale anticalcar sau a unui dedurizator electrolitic care va curăța apa folosind un agent de curățare acid. Folosirea periodică a unor soluții speciale pentru depunerile de calcar este obligatorie mai ales dacă locuiești în zone în care duritatea apei este mare.

Cum curățăm depunerile de calcar?

Cea mai ieftină și mai la îndemână metodă de îndepărtare a calcarului este oțetul alimentar. Acidul din oțetul alimentar dizolvă calcarul și te ajută să ai robineți mult mai strălucitori. Un alt ingredient care se regăsește în bucătăria ta și care poate fi folosit pe același principiu ca oțetul pentru îndepărtarea depunerilor de calcar este lămâia. Substanțele din sucul de la o lămâie ajută la dizolvarea depunerilor de calcar și la o curățare mai ușoară a robineților.

Desigur, cea mai bună soluție împotriva depunerilor de calcar este chiar detergentul anticalcar de la Asevi. Acest produs a fost special conceput pentru eliminarea depunerilor de calcar de pe robineți, lavoare, căzi, chiuvete, țevi sau faianță. Detergentul de la Asevi are o concentrație mare care permite eliminarea petele de calcar inestetice de pe robineți în doar câteva minute. Uită de orele pe care le petreceai aplecată deasupra chiuvetei în încercarea de a-i reda strălucirea. Folosind detergentul anticalcar Asevi vei economisi nu doar timp prețios, ci și bani. Raportul calitate-preț al acestui produs este excelent, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din casa ta.

În concluzie, depunerile de calcar ne pot da mari bătăi de cap, însă cu produsele potrivite putem scăpa de ele mult mai ușor. Nu uita că oricât de mult crezi că poți amâna curățarea robineților sau a dușului, depunerile de calcar vor fi tot acolo și vor deveni pe zi ce trece din ce în ce mai greu de scos. Așa că, înarmează-te cu detergentul anticalcar Asevi și declară război petelor de calcar din baia și bucătăria ta!

Lasă un Comentariu...

*