Cum alegi detergentul de rufe

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știai că detergentul se poate dovedi esențial nu doar în ceea ce privește îndepărtarea petelor? Află mai multe detalii despre cum alegi detergentul de rufe corect și eficient.

Pe piață există o gamă variată de detergenți. Contează cum alegi detergentul de rufe? Da, susțin specialiștii. Găsești în continuare câteva sfaturi utile care să te ajute în alegerea detergentului potrivit pentru curățarea eficientă a rufelor în cel mai scurt timp.

Detergent sub formă de praf, lichid sau gel?

Alegerea tipului de detergent trebuie făcută în funcție de petele cu care te confrunți adesea. Datele arată că detergenții lichizi, sau sub formă de gel, sunt mai eficienți, deoarece înlătură o categorie mai variată de pete,  inclusiv petele încăpățânate, cum sunt cele de grăsime. Optează pentru un detergent cu formulă îmbunătățită, cum ar fi Detergent Asevi Gel Activ, conceput special pentru rufe foarte murdare. Principalul său atu este că se potrivește cu orice tip de țesătură și protejează culorile. În plus, grație consistenței sale, spre deosebire de detergenții praf, acesta nu va lăsa reziduuri în interiorul mașinii de spălat și nici nu va diminua puterea de curățare a dispozitivului.

Detergent cu sau fără parfum?

Detergenții vin cu tot felul de mirosuri, care se pot dovedi terapeutice. Îți sugerăm un detergent precum Asevi Rosa Mosqueta. Aroma de trandafiri este recunoscută pentru efectul său relaxant. Astfel, te vei alege nu doar cu rufe curate și moi, ci și plăcut parfumate. În categoria aromelor care calmează și relaxează mai pot fi incluse: levănțica, patchouli și citricele.

În cazul în care ești alergic, încearcă să optezi pentru detergenți fără parfum. Sau optează pentru cei testați dermatologic, concepuți special pentru pielea sensibilă.

Detergent pentru rufe albe, pentru rufe colorate sau universal?

Grație dezvoltării tehnologiilor, nu mai e nevoie să cumperi câte un detergent în funcție de culoarea hainelor. Detergenții universali sunt special creați pentru a avea grijă de culori, păstrându-le intense, iar în cazul textilelor albe – menținându-le impecabile. Decizia finală îți aparține, însă. Partea bună e că un detergent universal te poate ajuta să faci economii.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *