Cum faci curățenie în casă atunci când ai un copil?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Curățarea casei nu este niciodată o sarcină ușoară și plăcută, mai ales atunci când ai copii. Dar totuși, trebuie să recunoaștem că o casă în care locuiește un copil trebuie să fie una curată și igienizată. Asta nu înseamnă, desigur, că trebuie să stăm tot timpul cu mopul în mână, dar nici nu trebuie să neglijăm acest aspect.

Cu alte cuvinte, faptul că avem un copil nu înseamnă că avem o scuză, așa că putem sta într-o casă dezordonată. Sigur, multe lucruri se schimbă atunci când micuțul vine pe lume, iar aspectul casei este unul dintre acele lucruri care se schimbă drastic.

Haideți să vedem în rândurile următoare cum putem face curățenie în casă atunci când avem un copil cu chef de joacă.

Organizați și scăpați de lucrurile inutile

Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să vă stăpâniți impulsul de a cumpăra lucruri de care nu aveți neapărat nevoie și care vă vor aglomera locuința. Pur și simplu, înainte de a cumpăra un anumit obiect, fiți absolut convins că aveți nevoie de acel obiect și nu e doar o achiziție de impuls. Ne referim aici și la obiectele generale, la jucării, dar și la produsele alimentare.

Cutiile de organizare trebuie să își facă prezența în viața ta. Cu astfel de cutii, poți ține totul în frâu, de la eșarfe, încălțăminte, clame și până la cărți, jucării și haine. Mai apoi, elimină lucrurile de care nu ai nevoie, inclusiv facturile și jucăriile inutile. Când ai un copil, știi cât de ușor casa poate deveni scena unui dezastru. Dar poți evita acest haos dacă scapi rapid de lucrurile de care nu ai nevoie. Orice nu mai folosești, de la caserole de plastic, teancuri de facturi vechi, încălțăminte stricată, haine vechi și deteriorate și până la jucării și cărți de colorat, aruncă sau oferă altor persoane.

Ce înseamnă curățenie până la urmă?

Atunci când ai un copil, chiar trebuie să redefinești cuvintele ordine și curățenie. Copiii tind să ofere un sens cu totul nou cuvântului curățenie. Iar de asta își dau seama prima dată mămicile. Pe parcursul zilei, casa ta s-ar putea să arate cu un loc de joacă. Alteori, chiar nu va fi deloc pregătită pentru companie. Și, desigur, unele lucruri nu vor rămâne niciodată acolo unde le așezi.

Pentru fiecare mamă, ordinea va însemna ceva diferit. Acum trebuie să îți dai seama ce înseamnă pentru tine și să accepți. Pentru unele mame, ordine va înseamna jucării în orice colț al casei. Pentru alte mame, ordine va fi și atunci când nu toate lucrurile sunt puse la locul lor. Și tot ordine va fi și dacă masa de bucătărie va fi plină de cumpărături și siropuri de tuse.

Totuși, este important să folosești produse de curățenie cât mai plăcute și care să nu îl deranjeze pe cel mic. Iar dacă au și un miros frumos, atunci cu siguranță curățenia cu un copil în casă va fi mai ușoară. Asevi îți vine în ajutor cu o gamă de produse eficiente, foarte concentrate și care miros excepțional. Îți recomandăm Asevi Deo Pons Odorizant toaletă cu aromă de bubble gum, Asevi Detergent Pardoseală cu aromă de portocală și balsam de rufe Asevi Zen cu esențe naturale care au efect relaxant.

În cele din urmă, atunci când vine vorba de curățenia în casă când ai un copil, cel mai bine este să cooperezi cu cel mic și să nu acționezi împotriva lui. Oricât de mult ai tânji după o casă ordonată, organizată, fără pic de praf și fără nicio jucărie aruncată, mai important este ca cel mic să aibă o copilărie frumoasă. Cel mai bine este să îi aloci un spațiu unde are voie să își întindă toate jucăriile și unde poate desena chiar și pe pereți. Sau lasă-l să își arunce jucăriile, dar la sfârșitul jocului, învață-l că e timpul să le strângă și să le ducă la locul lor.

Curățenie în casă cu un copil poate fi o provocare. Este dificilă, dar nu imposibilă. Trebuie doar să îți stabilești câteva priorități și să vezi ce anume contează cel mai mult pentru tine, în calitate de părinte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *