Cum să speli rufele corect și ușor?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu este dificil să înveți cum să speli rufe. Țesăturile de astăzi, detergenții și mașinile preiau majoritatea misterului și greșelilor din proces. Urmați acești  pași de bază pentru hainele ce necesită spălare. Cu toate acestea, înainte de a începe, stabilește dacă hainele trebuie să fie spălate cu adevărat.

 • Citiți Etichetele

Verificați etichetele de îngrijire pe hainele și lenjeria voastră. Vă vor spune dacă un articol poate fi spălat sau nu la mașină. De asemenea, fiecare tip de țesătură are proprietăți care determină modul în care reacționează la căldură, apă și solvenți de curățare:

 • Îngrijirea țesăturilor de bumbac
 • Îngrijirea țesăturilor sintetice
 • Îngrijirea țesăturilor de lână

Nu este necesar să riscați să deteriorați țesături speciale, încercând să economisiți timp sau bani și aruncându-le în mașina de spălat. În viitor, încercați să evitați cumpărarea de articole delicate dacă preferați să nu aveți de-a face cu îngrijire specială pentru rufe.

 • Începeți să sortați rufele după culoare:
 • Rufele albe, pastelurile, griurile deschise și imprimeurile de fundal alb vor merge într-o singură grămadă.
 • Hainele colorate – negru, roșu, bleumarin, maro, gri închis – merg într-un alt teanc.
 • Hainele foarte murdare trebuie spălate separat
 • Sortați din nou

Sortează fiecare grămadă încă o dată după tipul de țesătură.  Spălarea după tip de țesătură vă permite să folosiți diferite temperaturi ale apei și mențineți ciclurile de uscare simple.  Dacă nu există suficiente articole pentru o încărcătură completă a fiecărui tip de țesătură și vă grăbiți, puteți spăla toate articolele de fiecare culoare împreună. Aveți grijă să alegeți ciclul de spălare pentru a se potrivi cu cele mai delicate haine.

 • Alegeți un detergent

Selectați un detergent special pentru rufe.  Spre exemplu, pentru hainele sport și sintetice, puteți folosi DETERGENT ASEVI MAX ACTIF, care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute din haine, oferindu-le prospețime. Pentru rufe moi la atingere, nu uitați să folosiți un balsam de rufe adecvat, cum ar fi BALSAM CONCENTRAT ASEVI DREAMS, potrivit pentru orice tip de țesătură, oferind rufelor un parfum delicat.

 • Alegeți temperatura apei și ciclul

Cu excepția cazului în care îmbrăcămintea ta are pete puternice, spălarea în apă rece va servi nevoile tale. Lenjeria de pat și prosoapele trebuie spălate la cea mai înaltă temperatură recomandată, cel puțin la fiecare spălare pentru a le igieniza.

 • Verificarea finală

Faceți-vă un pic de timp pentru a verifica de două ori totul înainte de a încărca mașina de spălat. Verificați dacă toate buzunarele sunt goale pentru a preveni dezastrele. Îndepărtați orice accesorii, cum ar fi curele și bijuterii. Închideți toate fermoarele și butoanele pentru a le împiedica să prindă țesăturile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *