Cum scapi mai ușor de praful din casa ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Particulele de praf din aer se pot dovedi dăunătoare pentru sănătate. Află cum scapi mai ușor de praful din casa ta, menținând încăperea curată și confortabilă.

Știai că tipul și dimensiunea particulelor de praf determină nivelul de nocivitate al acestora? În plus, cu cât ești mai expus(ă) la praf, cu atât riscul de a te îmbolnăvi este mai mare. Pentru ați proteja sănătatea, află cum scapi mai ușor de praful din casa ta.

5 afecțiuni sunt strâns legate de prezența prafului

Deși invizibile, particulele de praf ne pot afecta realmente sănătatea. Cel mai des, susțin specialiștii, acestea își fac simțită prezența prin intermediul unor simptome. Iată care sunt 5 cele mai frecvente dintre ele: ochi iritați, tuse, strănut, guturai, crize de sufocare și/sau astm.

În timp ce particulele mari de praf sunt blocate de sistemele de apărare, prezente în sistemul olfactiv sau gură, cele mai mici particule pot pătrunde direct în plămâni sau pot fi absorbite în sânge.

Bebelușii, copiii și bătrânii sunt cei mai predispuși pericolului de a suferi de pe urma prafului.

Cum scapi mai ușor de praful din casa ta

Sunt câteva metode simple, dar eficiente, care te pot ajuta la capitolul: cum scapi mai ușor de praful din casa ta.

Iată 3 dintre ele:

  1. Schimbă săptămânal așternuturile

Acarienii preferă să locuiască în cearșafuri, fețe de pernă și saltele. Spălarea și schimbarea lor, o dată pe săptămână, te poate scăpa de ei. Pentru a te asigura că spălarea frecventă nu dăunează rufelor, alege un detergent puternic față de pete, dar blând cu textilele. Poți opta pentru Detergent Asevi exotic. Este ideal atât pentru textilele albe, cât și pentru cele colorate. În plus, te va învălui într-o mireasmă exotică, favorizând somnul și visele.

  1. Curăță podeaua

O problemă frecventă în locuințe, mai ales în cele mici, este faptul că pardoseala este frecvent acoperită de lucruri. Iar lucrurile atrag praful. Încearcă să depozitezi o parte din ele. În ceea ce privește podeaua, spal-o cu o soluție care te ajută s-o cureți și s-o dezinfectezi simultan. Drept exemplu este Gerpostar Soluție de Curățat și Dezinfectant. Se potrivește pentru orice suprafață lavabilă. Are un miros plăcut și e recomandată inclusiv pentru casele cu bebeluși sau cu animale de companie.

  1. Evită pămătuful pentru praf

Pămătufurile pentru praf nu fac altceva decât să împrăștie praful, mai mult decât să-l strângă. Mai eficiente în acest sens se dovedesc șervețelele umede sau microfibrele non-abrazive, cu care poți șterge suprafețele din întreaga locuință.

În acest mod, praful nu va mai constitui o problemă.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *