Cum se curăță și se întreține corect marmura?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Chiar și o mică suprafață sau obiect din marmură dacă aveți acasă, sunteți o persoană tare norocoasă. Marmura este o piatră absolut superbă, care oferă eleganță oricărei încăperi și sentimentul de lux. Totuși, marmura pe cât este de frumoasă, pe atât este de pretențioasă, ceea ce înseamnă că trebui să aveți mare grijă de ea. Curățarea și întreținerea marmurei sunt aspecte-cheie care pot asigura durabilitatea și aspectul impecabil.

Întâi de toate, spre a lămuri orice confuzie, trebuie să știți că marmura nu este granit. De cele mai multe ori, oamenii confundă marmura cu granitul, însă există diferențe majore. Marmura este puțin mai moale decât granitul și asta înseamnă că se pătează și se uzează mai rapid decât granitul. Un alt aspect pe care trebuie să îl aveți mereu în minte atunci când doriți să curățați marmura sau să achiziționați produse pentru curățenie este evitarea acidului. Otețul, precum și numeroase alte produse de curățare, fie că vorbim de soluții pentru pardoseală, pentru baie sau soluții cu lămâie, toate conțin acid. Acidul deteriorează în doar câteva secunde marmura, oferindu-i rapid un aspect fad, mat, lipsit de strălucire. Deteriorarea va fi cu atât mai vizibilă dacă dețineți marmură neagră.

Pentru a curățara marmura în condiții de maximă siguranță, vă recomandăm Detergent Asevi – Soluție pentru diverse suprafețe, cu pH neutru. Este un detergent concentrat, foarte potrivit pentru marmură, granit și ceramică. Curăță, igienizează și oferă strălucire. Datorită conținutului de bioalcool, suprafețele curățate cu acest detergent se vor usca rapid. Vine într-o cantitate generoasă de 750 de mililitri la un preț foarte avantajos.

Desigur, la fel ca în cazul multor altor situații, prevenirea este esențială. Indiferent de tipul și de culoarea de marmură pe care o aveți în casă, sigilarea marmurei este un aspect crucial. Potrivit specialiștilor, soluțiile de sigilare oferă marmurei o mai mare rezistență împotriva petelor, lichidelor și zgârieturilor. De asemenea, optați pentru covoare dacă aveți pardoseli din marmură și pentru suporturi elegante dacă dețineți măsuțe de cafea sau blaturi din bucătărie din marmură. Aceste măsuri de protecție împreună cu Detergenul Asevi pentru marmură vor asigura un aspect minunat, curat și strălucitor.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *